11.12.21, Liiga, Ilves FS – FC Halikko, Salo, 8-2 (7-0), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 5′ Owens, 7′ Teittinen, 9′ Rautio, 10′ Räsänen, 12′ Owens, 15′ Teittinen, 19′ Teittinen, 23′ Huhtaniska

FC Halikon maalintekijät: 22′ Lehtonen, 23′ Marttila

Raportti: Tuplaviikonlopun jälkeen Ilves FS:llä oli normaaliin tapaan yksi ottelu edessä ja kotikentällä oli saatu vieraaksi sarjan häntäpäähän jäänyt FC Halikko. Ilves lähti tähän otteluun ainakin vielä ilman Matilda Herrasta, mutta muuten kokoonpanossa ei ollut muutoksia edellisen sunnuntain YIlves-otteluun verrattuna. Tamperelaiset ottivat heti alusta vahvan hallinnan päälle ottelutapahtumista ja vierasjoukkue joutui nopeasti paineen alle. 5.minuutin kohdalla Ilveksen pitkän hyökkäyksen päätti maaliin tarkalla laukauksella Tanja Owens ja tämän 1-0 osuman jälkeen käynnistyikin melkoiset maalijuhlat Halikon päädyssä. 7:llä minuutilla Ilves-maalivahti Lilli Sandströmin pitkä avaus löysi Ilona Mikkelän joka sai pidettyä pallon omilla ja siirrettyä sen laitaa pitkin nousseelle Tiina Pöyrylle. Pöyryn syöttö löysi kutosen alueelle saapuneen kapteeni Mira Teittisen joka ohjasi hallitusti vasemmalla jalalla pallon maalin kattoon. Kaksi minuuttia myöhemmin vuorossa oli viime ottelussakin maalinteossa onnistunut Sanna Rautio jonka hyvä haasto keskeltä ja laukaus alakulmaan upposivat vierasmaalivahti Lotta Hiihtolan maaliin. 4-0 maalista vastasi Ilveksen nuorempi kaarti Nella Hartikaisen haastaessa Halikko-puolustajan laidalta. Hartikainen löysi syötöllä maalin edustalta Manta Räsäsen joka avasi maalitilinsä Ilves-paidassa alakulmasijoituksella. Hetki myöhemmin Owens viimeisteli toisensa erinomaisesta Mikkelän tarjoilusta. 6-0 lukemat taululle laittoi Teittinen joka pelasi Halikko-päässä pallontavoittelutilanteen vahvasti ja lopulta pallon ohi maalivahti Hiihtolan. Vartin jälkeen ottelu oli käytännössä selvä. Liigassa komeita tehoja urallaan lukuisasti iskenyt Teittinen ei kuitenkaan tyytynyt tänään hattutemppua vähempään vaan laittoi pallon jakson loppupuolella vielä kertaalleen Halikon reppuun Räsäsen syötöstä. Toiselle puoliajalle Tamperelaiset pyrkivät lähtemään ”nollista” liikkeelle, mutta luonnollisesti se on aina helpommin sanottu kuin tehty. Halikko myös sai hyvän lähdön puoliajalle ja oli päättänyt palauttaa kunniaansa vielä tässä ottelussa. Laura Lehtosen luja laukaus kulmapotkusta rikkoi nollan Ilves-päädyssä. Ilo kavennusmaalista jäi kuitenkin lyhyeksi Heta Huhtaniskan laukoessa laidasta Hiihtolan kautta lukemiksi jo 8-1. Tämän jälkeen vieraat kavensivat vielä lupaavan nuoren pelaajan Katariina Marttilan toimesta lukemia, mutta siihen jäivät ottelun maalit tällä kertaa. Loppuminuutit ottelussa menivät enemmän tai vähemmän pelailuksi pisteiden kohtalon ollessa selvillä ja Tamperelaisten ollessa jo ”kylläisiä” kahdeksasta maalista.

Ilveksellä on ennen joulua edessä vielä kauden pisin matkaottelu, kun Tamperelaisten bussi suuntaa viikonloppuna Tornioon. Ottelu FTK-Torniota vastaan pelataan La 18.12 klo 15.00.

Kapteeni Alatalo ratkaisi Kaupissa (FS/2 otteluraportti)
2. joukkue vierasvoittoon Mäntsälässä (Raportti)