Futsal Cup 2.kierros 8.12

YIlves – Ilves FS 0-4 (0-2)

Kaikille naisjoukkueille avoin Futsal Cup lähti Ilveksen osalta liikkeelle toiselta kierrokselta. Vastustaja YIlves oli pelannut jo avauskierroksella missä se pudotti FC Nokian.

Tamperelaisten kaksi edellistä cupia ovat päättyneet dramaattisiin tappioihin ja kilpailuna se onkin ajoittain haastava antaen hyviä mahdollisuuksia yllättäjille.

Ylöjärven Ilves olikin heti tässä kohtaamisessa varteenotettava vastus. Noin kuukausi sitten pelatussa liigakohtaamisessa Tamperelaiset olivat parempia vain lukemin 1-0. Molemmat lähtivät hyvällä jalalla otteluun eikä myöhäisestä klo 20 alkamisajasta tuntunut olevan mitään haittaa. ”Tuttuun tapaan” keltapaitainen Ilves FS rakenteli hyökkäyksiään pitempään ja kotijoukkue oli liikkeellä tutulla suoraviivaisemmalla tyylillä. Edellisessä kohtaamisessa Ilves FS ei saanut maalia kuin vasta pitkälle toisen jakson puolivälissä, mutta tällä kertaa tärkeä avausosuma nähtiin kun kauden parhaan hyökkäyspään pelinsä pelannut Liisa Kuuloja pelasi Jenni Häklin kanssa seinäpeliä vast. alueella ja Kuuloja onnistui laukomaan johtolukemat. 2-0 johtomaalin Tamperelaisille teki reilusti yli kuukauden tauon jälkeen tositoimissa nähty Satu Pesonen. Pesonen sijoitti ohi vastaantulleen YIlves maalivahdin Kuulojan huippusyötöstä. Näillä maaleilla Ilves pääsi mukavissa tunnelmissa tauolle.

Toisella jaksolla nähtiinkin sitten hyvin tasaista ja vauhdikasta kamppailua. Kotijoukkue lähti taistelemaan avausjaksos lujemmin jatkopaikasta. Koko jakso olikin ehkä yksi parhaista mitä Ylöjärveläiset ovat esittäneet Ilves FS naisia vastaan. Tällä kertaa kotijoukkueen piti nollilla useita toinen toistaan näyttävämpiä torjuntoja esitellyt Ilves-maalivahti Emiilia Syvänen. Muutamissa laukauksissa olivat apuna myös veskarin parhaat kaverit eli tolpat. Oman pään pahan tilanteen jälkeen ajassa 23.52 Kuuloja onnistui toistamiseen. ”Lissu” toimitti Häklin sivurajan YIlves maalin takakulmaan. Toisella jaksolla Ilveksen parhaita paikkoja saivat/loivat vielä Tiina Pöyry, Maria Mäntylä ja Matilda Herranen. Maalia heistä pääsi lopulta tuulettamaan vain Pöyry joka sai (36.53) laittaa Häklin komeasta esityöstä 4-0 maalin lähes tyhjään verkkoon.

YIlves haki loppuun asti vielä kavennusta, mutta  Tamperelaiset puolustivat Syväselle joka todellakin oli ohittamaton tänään. Ilves FS jatkoon cupissa jonka seuraava vastustaja selviää myöhemmin.

Ilves on seuraavassa testissä jo nyt lauantaina Hattulan Juteiinikeskuksessa jossa se pelaa kotipelinsä klo 13.00 FTK:ta vastaan osana keskuksen pikkujoulutapahtumaa.

Veikkaus tarjoaa otteluihin ilmaisen sisäänpääsyn. (Miesten Ilves FS – Tervarit-peli klo 16.00)

Lue lisää Veikkauksen sivuilta: https://www.veikkaus.fi/#!/ omat-pelit?show-news=yes& article-name=/viestinta/ tiedotteet/2016/20161207- juteinikeskuksen-pikkujoulut