8.1.22, Liiga, Ilves FS – GFT,Espoo, 2-7 (1-3), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 6′ Rautio, 32′ Hartikainen

GFT:n maalintekijät: 9′ Lind, 9′ Jokisalo, 17′ Mäntylä, 30′ Koskela, 35′ Mäntylä, 38′ Kykkänen, 38′ Jokisalo

Ottelun alussa muistettiin hiljaisella hetkellä 5.1.22 menehtynyttä futsalpelaajaa Siiri Perälää jonka viimeiseksi edustamaksi seuraksi liigassa jäi päivän vastustaja GFT. Peli pelattiin surunauhoilla. Ilves FS ottaa osaa tähän erityisesti läheisiä sekä isoa määrää futsal-ihmisiä koskettaneeseen suureen suruun.

Otteluraportti: Kevätkauden osalta oli jo marraskuussa selvillä se, että siihen jouduttaisiin lähtemään haastavammasta tilanteesta. Heta Huhtaniska ja Jonna Uusipaasto eivät tulisi olemaan mukana siviilitöiden ja opiskelujen vuoksi. Joulutauon aikana varmistui vielä eniten pisteitä tällä kaudella tehneen Matilda Herrasen lähtö Italiaan pelaamaan joten Tamperelaisten kokoonpano kaventui huomattavasti juuri tässä kohtaa. Ilves sai kuitenkin jalkeille 2+10 pelaajaa edustuksesta joilla otteluun päästiin täyden treeniviikon kautta valmistautumaan. Lämmittelyjen jälkeen tosin Tanja Owens putosi vielä käytössä olevasta kokoonpanosta pois joten rinki pieneni entisestään. Tästä kaikesta huolimatta ottelun alku oli Ilvekseltä vielä positiivinen. Vahvan maalivireen jo ennen taukoa löytänyt Sanna Rautio onnistui jo neljännessä ottelussa peräkkäin maalinteossa. Rautio ryösti pallon keskialueella GFT:n Jonna Kykkäseltä ja toimitti sen päättäväiseen tyyliin tarkalla laukauksella verkkoihin asti. Hyvä olo karkasi kuitenkin nopeasti, kun omat virheet alkoivat kostautua karmealla tavalla. Keskialueen menetyksestä ensin Sandra Lind taiteili pallon ohi Ilves-maalivahti Lilli Sandströmistä ja heti seuraavasta aloituksesta Emilia Jokisalo ryösti nopeasti pallon ja lirutti sen ohi vastaantullen Sandströmin. Sen jälkeen Tamperelaisten itseluottamus oli koetuksella vaikkakin itse pelitapahtumat vielä pysyivät suhteellisen tasaväkisinä. GFT:n vahva kaksinkamppailupelaaminen oli tänään näkyvästi esillä ja se pystyi erityisesti sillä pitämään Ilveksen poissa pahanteosta. Puoliajan lopulla vieraiden Emmi Mäkinen pääsi helposti kääntymään laidalla ja toimittamaan pallon takatolpalle Maria Mäntylälle joka ei avopaikasta erehtynyt. Tauolle mentiin lukemista 1-3.

Toisella puoliajalla Ilves toivoi aikaista kavennusmaalia, mutta ei löytänyt uutta vaihdetta toivotusti. Tällä kertaa ei penkiltäkään ollut mahdollista tuoda syksyn tapaan lisää vauhtia kentälle ja samojen pelaajien totuttua isompi kuormitus alkoi näkyä. Lopullisen ratkaisu otteluun saatiin erityisesti kauden alussa vaivanneesta huonosta erikoistilannepuolustamisesta. Ensin Lind toimitti kulmapotkusta oman pelaajan kautta pomppineen pallon Ilves-maalin kattoon ja lukemiksi jo 1-4 ja viidennen maalin iski Mäntylä rajapotkun jälkitilanteesta maalin edustalta. Välissä Ilves osui itse hieman toivoa herättäen kulmasta Nella Hartikaisen pujahtaessa takatolpalle johon Sanni Ryhänen toimitti laadukkaan pallon tämän sisään puskettavaksi. 2-5 tilanteessa Ilves oli pakotettu hakemaan kavennusta vielä lentävällä maalivahdilla, mutta jäi ilman onnistumisia GFT:n onnistuessa vielä kahdesti.

Tappio tiesi sijoituksen vaihtumista neljänneksi vierasjoukkue GFT:n siirtyessä tällä voitolla ja paremmalla maalierolla edelle.