Poikkeuksellisesti torstai-iltana pelatussa Futsal-Ykkösen paikallisderbyssä Ilves FS/2 matkasi naapuriin Nokialle pelaamaan FC Nokian 2. joukkuetta vastaan ja odotettavissa oli tulikuuma kahakka, jota kumpikaan joukkue ei varmasti halunnut hävitä. Kuten aikaisemmillakin kausilla arki-illan otteluun valmistautuminen toi omat haasteensa ja tämä näkyikin varsinkin puolustussuuntaan vaikka ottelu päättyikin selvin numeroin 0 – 5 (0-2) keltavihreiden eduksi.

Ottelu alkoi kuitenkin tamperelaisten näkökulmasta komeasti kun maalipaikkoja saatiin luotua kotijoukkueen joutuessa enemmän puolustuskannalle. Ajassa 3.17 Minna Läspä (33) pääsi katkaisemaan kotijoukkueen pelinavauksen ja syötti laitaan Siri Rosendahlille (23), joka ei avopaikasta erehtynyt ja pääsi niittaamaan kauden kolmannen täysosumansa etualakulmaan. Puoliajan edetessä kotijoukkue sai myös paremmin pelistä kiinni ja pääsi rakentelemaan vaarallisia maalipaikkoja ja painetta Ilves-päätyyn. Puoliajan loppu olikin tasaista taistelua kunnes viimeisellä minuutilla nopeasta hyökkäyksestä Micaela ”Miksu” Erola (39) pääsi Meri Viljasen (13) syötöstä karistamaan apinan selästään ja painoi pallon puikoista pitseihin ja tilanteeksi 0-2. Näissä numeroissa siirryttiin myös tauolle.

Toiselle puoliajalle Ilves-lauma lähti kulmahampaat esillä ja teroitettuna ja heti ensimmäisillä sekunneilla Erola pääsikin lataamaan kovan ohjuksen taka-alakulmaan, mutta kotijoukkueen maalivahti Johanna Salonen (12) sai tämän komeasti torjuttua kulmaksi. Kulmapotkusta pienellä siirrolla Oona Vuoltee (25) haki ennakkoluulottomasti omaa ratkaisua ja laukaus viuhui vain senttien päästä ohi takayläkulman. Toista puolikasta ehti kulua nelisen minuuttia kun Nenna Sakko (29) pääsi omasta syötönkatkostaan pelaamaan pallon Rosendahlille, joka palautti pallon nopeasti Sakolle vasemmalle ja parilla silkinpehmeällä tatsilla  Sakko ujutti pallon puikoista maaliverkkoihin ja tilanne 0-3. Kolmisen minuuttia tästä ja Rosendahl jysäytti kylmin katsein kovan pommin aivan maalin etuyläkulmaan Venla Salon (80) esityöstä ja taululle korjailtiin lukemiksi jo 0-4. Vain puolisen minuuttia tästä ja Vuoltee pääsi komean kombinaation päätteeksi laukomaan pallon kohti taka-alakulmaa, mutta kotijoukkueen maalivahti Salonen venyi käsittämättömään torjuntaan ja lukemat säilyivät entisellään.

Kellon näyttäessä aikaa 27.24 Erola pääsi ”voimansa tunnossa” rankaisemaan jälleen kotijoukkuetta tuikkaamalla pallon maaliin lähietäisyydeltä Vuolteen upeasta esityöstä. Tilanne 0-5 ja Ilves-lauman vatsa alkoi olla täynnä vaikka viime kauden rökäletappioon oli vielä muutama maali matkaa ja tämähän ei varmasti keltavihreiltä koskaan tule unohtumaan ennen kuin täysi revanssi on kuitattu. Tämän jälkeen yleisö innostui komeaan kotijoukkueen kannustukseen mitä soisi olevan enemmänkin varsinkin näissä paikallisväännöissä. Ottelun loppu olikin kosmetiikkaa molempien joukkueiden luodessa muutamia maalipaikkoja ja vierasjoukkueen taistellessa nollapeliä Iida Koskiselle (1), jonka loistavat torjunnat läpi ottelun pitivät tupsukorvia pystyssä. Ottelun parhaana pelaajana keltavihreiltä palkittiin Siri Rosendahl ja kotijoukkueelta Essi Ikonen (52).

Näissä tunnelmissa jäädään joulutauolle ja seuraava keltavihreä ottelu lauantaina 8.1. Parolassa, jossa kohdataan maaliahne FS Tawastia. Syyskierroksen avausottelu päättyi Ilveksen niukkaan 6-5 kotivoittoon ja nähtäväksi jää miten tasainen ja huippujännittävä naisten Futsal-Ykkönen jatkuu kevättä kohti!

Kevätkausi käynnistyi kotitappiolla (Raportti)
Edustus joulutauolle kolmantena taisteluvoiton siivittämänä (Raportti)