18.12.21, Liiga, FTK-Tornio – Ilves FS 3-4 (2-3), Putaan Liikuntahalli, Tornio

FTK-Tornion maalintekijät: 6′ Juntikka, 14′ Juntikka, 31′ Suhonen

Ilves FS:n maalintekijät: 15′ Mikkelä, 15′ Rautio, 16′ Uusipaasto, 34′ Herranen

Raportti: Syyskierroksen päätteeksi Ilveksellä oli ohjelmassa kauden pisin vierasmatka joka suuntautui tuttuun tapaan Tornioon. Vastaan asettui viimeisen kuukauden aikana hyvään tahtiin pisteitä kerännyt FTK-Tornion joukkue. Ilves puolestaan ei ollut tähän mennessä pärjännyt vieraskentällä hyvin joten Tamperelaisilla oli näytön paikka siltäkin osin. Lisämielenkiintoa otteluun toi kaksi edellistä kautta Ilvestä edustaneen Tiia Juntikan pelaaminen jälleen FTK:n riveissä. Pelin alku olikin juuri Juntikan näytöstä. Myös tälle kaudelle Ilvekseen Kemi-Torniolaisten riveistä siirtynyt Sanna Rautio oli ensimmäistä kertaa aikoihin FTK:ta vastassa. Tuomareiden sallimilla suhteellisen kovilla otteilla alkanut ottelu sekoitti aluksi Tamperelaisten peliä ja kotijoukkue hyödynsi tämän. Ilves-pelaajan jäädessä kovasta taklauksesta kentän pintaan jatkoi FTK pelaamista ja lopulta Juntikka sooloili pallon verkkoihin ohi Ilveksen maalia vartioineen Lilli Sandströmin. Toisessa osumassa 14.minuutin kohdalla Sandström yllättyi Juntikan ”kääntötuikkauksesta” vasemmalla jalalla ja pallo meni  toista kertaa jo Ilves-maaliin. Keltapaidoissa vieraskentällä esiintynyt Ilves FS kuitenkin sisuuntui tästä ja järjesti upean nousun vielä ensimmäiselle puoliajalle. Matilda Herrasen nosto löysi FTK-pelaajan selustaan liikkuneen Ilona Mikkelän joka laittoi pehmeän haltuunoton jälkeen kylmän viileästi pallon kotijoukkueen maaliin. Vain 33 sekuntia myöhemmin Ilveksen nopeasta hyökkäyksestä pallo päätyi vahvasti mukaan nousseelle Rautiolle joka laukoi kauden avausottelun (HIFK v 1-0) tyyliin pallon vasemmalla jalalla ylänurkkaan. Hämmennys hallissa oli täydellinen, kun tästä jälleen puoli minuuttia myöhemmin Ilves osui jo kolmannen kerran Jonna Uusipaaston pistäessä paluupallon verkkoihin ohi FTK-Maalivahti Alisa Kakon. Tauolle Ilves pääsi vahvalla ”momentumilla”, mutta samalla tiedossa oli ettei ottelu vielä olisi ohi. Ilveksellä oli toisen puoliajan avauskympillä paikkansa lisätä turvamarginaalia, mutta viimeistely ei ollut avauspuoliajan tasolla. Kotijoukkue jatkoi sitkeästi omaa peliään ja onnistui Jenni Suhosen ”tahtomaalilla” tasoittamaan ottelun 3-3:een pelikellon näyttäessä 30.39. Tässä otteluparissa usein nähty jatkoaika näytti hyvinkin mahdolliselta, mutta Herranen otti ratkaisijan viitan käsiinsä. Rikotuksi tullut Herranen laukoi ensin lähivapaapotkusta päin maalivahti Kakkoa, mutta seurasi reboundin ja laittoin pallon Ilveksen suureksi riemuksi verkkoihin. Kotijoukkue piinasi tämän jälkeen Ilvestä vielä vahvalla ylivoimapelillä jossa pallo liikkui erittäin hyvin. Väsynyt Ilves-puolustus kesti kuitenkin peittäen hienosti laukauksia ja taistellen joka pallosta. Vielä viimeisillä sekunneilla pallo kävi Ilves-maalin tolpassa, mutta tällä kertaa tuuriakin oli mukana ja näin Tamperelaiset veivät kaikki kolme pistettä mukanaan.

Syyskierros on nyt saatu päätökseensä ja Tamperelaiset ovat sen jälkeen hyvissä asemissa runkosarjassa. 11 pelattua ottelua ovat tuoneet 8 voittoa ja sillä lohkeaa tällä hetkellä sarjasijoitus 3.

Selkeä vierasvoitto Nokialta ennen joulutaukoa (FS/2 otteluraportti)
Kapteeni Alatalo ratkaisi Kaupissa (FS/2 otteluraportti)