Vira Diatel ja Polina Drozd. Kuva: Saku Rinkinen

Keväällä pelattujen Futsalin EM-kisojen hopeamitalistit Vira Diatel ja Polina Drozd ovat tehneet Ilveksen kanssa jatkosopimuksen kaudesta 2023-2024. Ukrainan maajoukkuepelaajat liittyvät joukkueen vahvuuteen jo tällä viikolla.

Drozd ja Diatel ovat tuttuja pelaajia joukkueelle, sillä molemmat ehtivät edustaa Ilvestä viime kauden lopulla. Helmikuussa Suomeen saapuneet pelaajat halusivat löytää ammattimaisen harjoitusympäristön valmistautuessaan maaliskuussa pelattuun EM-lopputurnaukseen. Drozd ehti pelata Ilves-paidassa neljä ottelua tehden niissä kolme maalia ja Diatel kaksi ottelua pudotuspelisarjassa HIFK:ta vastaan saaden tililleen yhden syöttöpisteen.

Nyt molemmat pelaajat ehtivät mukaan jo harjoituskaudelle ja pääsevät varmasti paremmin sisälle Naisten Futsal-Liigan vaatimustasoon sekä Ilveksen pelitapaan.

Ilves FS naisten päävalmentaja Mikko Sivonen, Polina ja Vira liittyvät joukkueen vahvuuteen tällä viikolla. Minkälaisista pelaajista on kyse ja mitä odotat heidän tuovan joukkueeseen?

Polinan ja Viran jatkouutinen keltavihreissä on erinomainen uutinen. Taitavat ukrainalaisvahvistukset tuovat oman osaamisensa lisäksi ison annoksen kokemusta joukkueeseen erityisesti kovien kansainvälisten peliensä ansiosta.

Miltä Ilveksen joukkue vaikuttaa kokonaisuutena?

Joukkueemme vaikuttaa tässä vaiheessa paperilla erittäin potentiaaliselta. Nyt tämä potentiaali täytyy vain siirtää joukkueena kentälle ja odotukset sen suhteen ovat korkealla, koska tekeminen ja asenne pre-seasonilla on ollut jokaisen pelaajan kohdalla hienoa seurattavaa.

Naisten Futsal-Liigan ensimmäinen pelikierros pelataan kuukauden päästä. Ilves FS aloittaa la 23.9. vieraspelillä RaiFu:a vastaan. Ilveksen ensimmäinen kotipeli pelataan Kauppi Sports Centerillä la 30.9. kun Tampereelle saapuu viime kauden runkosarjan nelonen, KaDy.

Taistellen 2 pistettä liiga-avauksesta
Tiia Ropanen palaa Ilvekseen