Jasmin Ylikraka
Jasmin Ylikraka teki Ilveksen kauden ensimmäisen liigamaalin. Kuva: Jani Virolainen

Jo pitkään odotettu naisten Futsal-Liiga potkaistiin käyntiin lauantaina 23.9. neljän ottelun voimin. Ilves FS matkusti sarja-avauksessaan, viime kaudella 8:nneksi sijoittuneen, RaiFun vieraaksi Raision Liikuntahallille.

23.9.2022, Naisten Futsal-Liiga, RaiFu – Ilves FS

Kerttulan Liikuntahalli, Raisio

5.22, 0-1 Jasmin Ylikraka (Sanna Rautio)

6.08, 1-1 Iines Fager (Stella Enwena)

8.52, 2-1 Iines Fager (Stella Enwena)

19.00, 2-2 Matilda Herranen (Sanna Rautio)

45.00, 2-3 Vira Diatel

Ottelu alkoi keltavihreissä pelanneen vierasjoukkueen hienoisessa pallonhallinnassa ja ensimmäisten viiden minuutin aikana ei huippuvaarallisia maalipaikkoja juuri nähty kunnes ajassa 5.22, edesmenneestä MuSa Futsalin liigajoukkueesta Ilvekseen siirtynyt Jasmin Ylikraka osoitti vaarallisuutensa ja pääsi etenemään oikealta laidalta kohti keskustaa ja latasi voimalla pallon yläriman alle siirtäen Ilves-debyytissään vierasjoukkueen 0-1 johtoasemaan. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Sanna Rautio. Tämän jälkeen kotijoukkue sai siirrettyä pelin painopistettä enemmän Ilveksen maalille ja kuittaus nähtiinkin nopeasti kun viime kaudella Futsal-Ykköstä PiPS:n riveissä pelannut Iines Fager seurasi oman tolppalaukauksensa loppuun asti ja pääsi tasoittamaan ottelun lukemiin 1-1.

Muutama minuutti tästä ja Fager pääsi iskemään kotijoukkueen 2-1 johtoon, rohkeaa pivot-peliä läpi ottelun esittäneen, Stella Enwenan syötöstä.

Ensimmäisen puoliajalla Ilveksellä oli vaikeuksia pelinrakentelussa kotijoukkueen korkeaa prässiä vastaan, mutta ajassa 19.00 keltavihreät pääsivät kuitenkin tasoittamaan ottelun keskialueen sivurajasta, jossa Ylikrakan liike keskustaan sekoittaa puolustusta ja Ilves-kapteeni Matilda Herranen viimeisteli tyylikkäästi tolpan kautta Raution toimiessa jälleen syöttäjänä. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 2-2.

Toiselle puoliajalle Ilves tiivisti kentällisiään ja ottelun kulku muuttui pallonhallinnan siirtyessä selkeästi vieraille. Vaarallisia maalipaikkoja nähtiin melko runsaasti molemmilla maaleilla ja Ilves-päädyssä huippuottelun pelannut Tiia Ropanen piti omiaan pystyssä varsinkin toisen puoliajan loppupuolella. Vastakkaisessa päädyssä taas kolisteltiin tolppia muutamaan otteeseen, mutta maaleja ei enempää puoliajalla nähty ja näin edessä oli 5 minuutin jatko-ottelu.

Yleisölle varmasti erittäin viihdyttävän ottelun ”jatkoajalla” sama kaava toistui, mutta ratkaisevaa osumaa ei kuitenkaan nähty. Trilleri päättyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen, jossa RaiFu ei viimeisellä laukauksellaan enää pystynyt vastaamaan Ilveksen 1-2 johtoasemaan ja vierasjoukkue korjasi lopulta kotiin viemisiksi 2 pistettä lopputuloksella 2-3. Voittomaalikilpailussa maalit merkittiin Ilveksen Herraselle sekä Vira Diatelille ja RaiFun Amalia Aarniolle.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ansaitusti Ilveksen maajoukkuemaalivahti Ropanen sekä kotijoukkueelle kaksi maalia niitannut Fager.

Seuraavaksi Ilves keskittyy ensi lauantain ensimmäiseen kotiotteluunsa Kauppi Sports Centerissä, jonne vieraaksi saapuu Kampuksen Dynamo Jyväskylästä. Ottelu alkaa lauantaina 30.9. klo 13.00, tervetuloa paikalle!