Ilves FS – FTK Naisten Futsal-Liiga

19.12. klo 12.30 Pirkkahalli Liput: 5€/3€, ei ennakkomyyntiä, vain käteinen käy maksuvälineenä. Hallilla NOSTO-käteisautomaatti

Ilves FS – FC Kemi miesten Futsal-Liiga

Liput: 10€. Saman päivän naisten ottelulipulla ilmaiseksi. Ottelupaikka: Tampereen Messu-ja urheilukeskus, Pirkkahalli D. Osoite: Ilmailunkatu 20, 33901 TAMPERE Julkinen liikenne: Pirkkahallin pysäkki: Messukeskus B, Linja numero 14. Katso aikataulut REPA Reittioppaasta

Ilves FS futsalin juhlapäivä

Juhlapäivää vietetään hyvästä syystä, Ottelupäivä on aina juhlapäivä Ilves FS futsalissa. Kaikki työ, mitä on tehty joukkueen kanssa harjoituksissa joka päivä ja viikkoa ja kuukausi, huipentuu ottelussa ottelupäivänä. Peliin ladataan aina kaikki panokset peliin. Silloin mitataan paremmuus kahden joukkueen välillä. Matsipäivä on erityinen päivä myös taustoille. Huoltaja hoitaa varusteita kuntoon, joukkueenjohto säätää paperit kuntoon, yleismiehet siivoavat hallia ja parketti putsataan. Matsipäivästä nautitaan täysin siemauksin. Kahvit porisee, juttu lentää ja ollaan iloisia, koska FUTSAL ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ NÄHTYNÄ JA TEHTYNÄ!   Ilves-luola Pirkkahalli TESC

Kemiläiset Tampereella

Lauantaina Prikkahallissa futsalkansa saa nauttia futsalista kahden huippuottelun merkeissä. Ilveksen sekä naiset että miehet astelevat tällä viikolla asennetun huippufutsalparketille Futsal-Liigan otteluissaan ja jahtaavat tärkeitä sarjapisteitä. Tampereelle matkustaa kaksi Kemin joukkuetta. Naiset aloittavat päivän klo 12.30 FTK:ta vastaan ja klo 16.00 nähdään Ilveksen ja FC Kemin kohtaaminen miehissä.   Ilves FS juhlapäivä

Naiset kohtaavat FTK:n

Ilveksen naisjoukkueen tilanne on hyvä ennen tuplaviikonloppua. Viime otteluista pari viikkoa taukoa joten kaikki odottavat innolla taas pelitapahtumia. Pirkkahalliin viimeinkin saatu parketti nosti myös tunnelmaa jo alkuviikosta ja joukkueessa on ollut hyvä meininki tämän viikon harjoituksissa. FTK:n sijoitus sarjataulukossa (4) ei varmasti tyydytä kemiläisiä. Joukkueelle ei ole muutamaan vuoteen tullut menestystä mitalien muodossa ja nytkin näyttää siltä, että mitalikolmikko on karkaamassa omille teilleen. Kemitär Tiia Juntikka on joukkueensa avainpelaaja, josta riippuu FTK:n iskukyky. Jos Juntikka saa huseerata pallon kanssa omia aikojaan, niin kotijoukkueelle tulee vaikeuksia. Tähän Ilves on keitellyt lääkkeitään Ilves-luolassa. Ilves on poikkeuksellisesti sarjassa sijalla kaksi. MuSa pelasi kaksi peliä viime viikonloppuna ja siirtyi sarjan johtoon pisteellä Ilveksen edelle. Ilveksellä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Ilves on tappioton ja maalierokin on mykistävä. Tilannettahan ei Tampereella haluta jättää tällaiseksi, sillä ainoa tavoite on ottaa täydet pisteet tuplaviikonlopusta. Ilves ja FTK kohtasivat sarjan ensimmäisellä kierroksella ja tuloksena oli Ilveksen 2-0 voitto sarjan avausottelussa Kemissä. Jaakko Laitinen haluaa joukkueensa keskittyvän ottelussa FKT:ta vastaan erityisesti puolustuspeliin ja reagointiin pelin sisällä eri tilanteissa.

”FTK oli kauden avausottelussa meille hankala vastustaja. He puolustivat hyvin ja saivat vaarallisia vastaiskuja. Uskon että pitkälti samalla tavalla lähdetään tässäkin liikkeelle. Omaan puolustuspeliin on silti keskittyttävä hyvin ja etenkin nopeampi reagointi tilanteisiin on sitä mitä haluaisi nyt erityisesti nähdä. Seuraavat neljä ottelua ratkaisevat meidän kauden tuloksellisesta puolesta paljon. Nyt onkin se aika vuodesta, kun kaikki on jätettävä kentälle.”Päävalmentaja Jaakko Laitinen.

 

Miehet kohtaavat FC Kemin

Juhlapäivän toisessa kamppailussa vastakkain ovat Ilves FS ja kauden yllätyssensaatiojoukkue FC Kemi. Ilves ei ole ennen kohdannut nousijajoukkuetta, mutta skouttitiedustelut pohjoisessa kertovat, että Kemi on nuori, aktiivinen ja urheilullinen joukkue, josta löytyy runsaasti taitavia yksilöitä. Seurassa panostetaan tekemiseen paljon, mistä osoituksena on muun muassa Dusan Maticin palkkaaminen maalivahtivalmentajaksi. Kemi on kova vastus, joka voidaan nimetä kauden ”yllättäjäjoukkueeksi” jo nyt. Vieraspeleissä heillä on kuitenkin ollut vaikeuksia, jotka eivät Ilves-luolassa ainakaan helpotu.

”FC Kemi on ollut piristysruiske sarjalle ja lyönyt vahvoilla otteillaan epäilijät ällikällä. Vikkeläkinttuiset ja näppärät nuorukaiset yhdessä legenda Keijo Huuskon kanssa ovat osoittaneet tulivoimansa kaatamalla kotonaan muun muassa Sievin ja GFT:n. Maalivahtivalmentaja Dusan Maticin pestaaminen osoittaa, että Kemi on palannut liigakartalle isolla profiililla.” – Ilves FS #14 Juhana Jyrkiäinen.

Ilveksen ja maajoukkueen Jyrkiäinen iski edelliselllä viikolla kolme maalia futsalin MM-karsinnoissa, kun Suomi kaatoi Turkin 8-2. Myös Futsal-Liigassa Jyrkiäinen on ollut tehokas (8+2). Ilveksestä mukana MM-karsinnoissa olivat myös Antti Teittinen, Juha-Pekka Torvinen ja Jani Korpela. Rasitus oli erittäin kova kovia vastustajia vastaan. Tuloksena olikin Jani Korpelan loukkaantuminen. Ovatko vanhat ketut jo palautuneet rasituksesta lauantaiksi?

”Kaikki haluavat päättää vuoden voittoon ja pitää syyskierroksen saldon puhtaana. Treeneissä on menty kovaa, ja tällä viikolla saapuneen parketin ansiosta pystymme pelaamaan entistä vauhdikkaampaa ja taidokkaampaa hyökkäyspeliä. Jani Korpelan puuttuminen kokoonpanosta vamman vuoksi on iso harmi, mutta muilta osin lähdemme lauantain peliin hyvin iskukykyisenä. Ilveksellä on joukkueessa hyvä henki ja pelaajat uhkuvat pelihaluja.” – Ilves FS #14 Juhana Jyrkiäinen.

Liiga on ollut tänä syksynä ennäystasainen, mikä tekee sarjasta entistä mielenkiintoisemman. Jokainen joukkue joutuu tekemään entistä kovemman työn pisteiden eteen, ja Ilvekselläkin on voittoputkesta huolimatta ollut todella hankalia pelejä. Lauantaina kissapedon tulee jatkaa Mad Max -voiton kaltaista iloista ja rentoa pelaamista. Liika puristaminen pois ja maalihanat auki heti alusta, niin Ilves voi lähteä joulun viettoon liigassa tappioitta. Helpolla pisteitä ei kuitenkaan ole tarjolla, vaan lauantainakin on tehtävä täysi päivätyö voiton eteen.

Lippukampanja

Futsaljuhlapäivän kunniaksi Ilves tarjoaa sisäänpääsyn naisten ottelulipulla myös miesten peliin! Tule siis juhlimaan ensin Ilveksen naisten kanssa klo 12.30 alkavaan otteluun. Vastassa FTK. Tuon ottelun ottelulipulla pääse klo 16.00 alkavaan miesten Futsal-Liigan otteluun Ilves FS-FC Kemi (norm. 10€)! Etusi on siis 5€. Käytä tarjous hyväksesi.

Ilves FS – FTK

Naisten Futsal-Liiga klo 12.30 Pirkkahalli

Ilves FS – FC Kemi

Miesten Futsal-Liiga klo 16.00 Pirkkahalli

Liput

Naisten ottelulipulla (5€/3€) pääsee myös miesten liigapeliin. Miesten otteluun lippu maksaa 10€. Eli kannattaa tulla naisten otteluun la 19.12. seuraamaan Naisten Futsal-Liigaa.

RAPORTTI: Kuuden pisteen viikonloppu
Ilves nollapeliin Fc Sport J:tä vastaan