_D4N1346

Ilves FS naisten tuplaviikonloppu jatkui lauantain aamupelillä vaasalaista Fc Sport J:tä vastaan.

Ilves aloitti pelin terävemmin. Sport ei saanut ensimmäisten viiden minuutin aikana palloa haltuunsa kuin hetkittäin ja Ilveksen avausmaali oli pariinkin otteeseen lähellä. Ilves sai pelattua palloa poikittain vastustajan maalin edustalla, mutta vedot eivät osuneet kohti maalia.

Kuten eilenkin, syntyi Ilveksen ensimmäinen osuma jälleen erikoistilanteesta. Anni Karelehto pääsi laukomaan maalille ja Maria Mäntylällä oli helppo työ laittaa irtopallo verkkoihin.

11 peliminuutilla Jonna Kykkänen pääsi kuljettamaan vauhdilla ja tulosta syntyi. Vetojalka vapautui pienen harhautuksen jälkeen ja tarkka laukaus painui tolpan viereen.

2-0 ei riittänyt Ilvekselle. Joukkue haki aktiivisesti lisää maalipaikkoja ja Jenni Häkli oli lähellä tehdä kolmannen. Elina Korsumäki pelasi pivot-paikalta seinäsyötön, mutta Häklin terävä laukaus kilpistyi maalivahti Karoliina Muurimäen käsiin. Myös Kykkäselle tuli hetkeä myöhemmin loistopaikka. Muurimäen torjuma pallo jäi pyörimään maalialueelle, mutta Kykkäsen jatkoveto pomppasi ohi maalin.

Sportin ensimmäisen puoliajan parhaat maalipaikat tulivat Niina Kivimäelle ja Tuuli Saikolle. Molemmat pääsivät hyökkäysten päätteeksi vapaasti laukomaan, mutta Lilli Sandström torjui ensimmäisen ja toinen veto suuntautui ohi maalin.

Toinen puoliaika alkoi Ilvekseltä tehokkaasti. Karelehto riisti pallon vastustajaltaan ja käynnisti nopean ylivoimahyökkäyksen. Tiina Pöyry sijoitti Karelehdon poikittaissyötöstä Ilveksen 3-0 johtoon.

Sport ei päässyt normipelillään vetopaikoille, mutta hyödynsi erikoistilanteet ja nopeat vastahyökkäyspaikkansa hyvin. Ilveksen puolustus ei ollut nopeissa tilanteissa aina valmiina, mutta onneksi Sandström Ilveksen maalilla oli. Useamman tärkeän katkon ja torjunnan ottelussa tehnyt Sandström luuti varmasti puolustuksen viimeisenä lukkona.

Myös Muurimäellä Sportin maalilla riitti hommia. Ilves pääsi kahteen perättäiseen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen ja sai myös seitsemästä metristä vapaapotkun, mutta lisäosumia saatiin yhä odottaa.

Tilannerikkaassa ottelussa syntyi tapahtumia molemmissa päissä, mutta hätää johdossa olleella Ilvekselle ei tullut. Häkli vei Ilveksen vapaapotkusta 4-0 johtoon ja pääsi hakemaan toista täysosumaa 10 metrin vapaapotkusta, jonka Muurimäki torjui kulmapotkuksi.

Kuuden pisteen viikonloppu vahvisti Ilveksen asemia Naisten Futsal-Liigan kärjessä. Kahdeksasta pelistä kahdeksan voittoa ottanut joukkue on ollut kovassa vireessä ja ratkaisijoita on löytynyt laajalla rintamalla. Ilahduttavaa viikonlopun peleissä oli myös nuorien Emilia Jokisalon ja Matilda Herrasen onnistumiset. Joukkueeseen kauden aikana liittyneet pelaajat ovat päässeet yhä paremmin perille joukkueen taktiikoista.