Lauantaina pelattavassa Ilves FS – GFT ottelussa muistellaan Tiina Pöyryn pitkää ja menestyksekästä futsaluraa Ilves FS paidassa. Ilves FS Hall of Fame #2 nimityksen saava Pöyry pelasi Ilves FS naisissa 11 täyttä kautta Naisten Futsal-Liigassa, mikä on pidempään kuin kukaan muu joukkueessa pelannut.

Ensimmäisillä liigakausilla Ilves FS naisia valmentanut Jani Timmerheid muistaa jo joukkueen alkuajoilta Pöyryn halun kehittyä ja sinnikkyyden:

”Tiina oli luotettava pelaaja ja pystyi hyvin pelaamaan eri pelipaikoilla. Ehkä enemmän puolustava laitapelaaja tai pohja rooliltaan. Tiina oli positiivisella tavalla vaativa pelaaja ja hänellä oli iso halu kehittyä. Ehkä näiden lisäksi tärkeä juttu Tiinassa oli myös sinnikkyys. Ensimmäiset vuodet Ilveksessä oli mitä oli kun mm. pelaajia oli niukasti. Silti Tiina pysyi vahvasti mukana joukkueessa.”, muistelee Timmerheid, joka valmensi Ilves FS naiset kaudella 2013-2014 Futsal Cupin voittoon ja Naisten Futsal-Liigan mestareiksi.

Naisten Futsalmaajoukkueen päävalmentaja ja pitkään Ilves FS naisten päävalmentajana toiminut Jaakko Laitinen on päässyt näkemään Pöyryn pelaamista ehkä enemmän kuin kukaan muu:

”Tiina on jokaisen kilpailutason joukkueen valmentajan toivepelaaja. Hän on erittäin vaativa omaa tekemistään kohtaan ja huipputasolla suorittaessaan hän pystyy myös vaatimaan muilta ja ennen kaikkea nostamaan jokaisen kanssapelaajan tasoa omalla pelillään. Hän pelaa aina sopivalla nöyryydellä helpompia vastustajia vastaan ja vastaavasti pystyy nostamaan tasoaan vahvoja joukkueita vastaan taistellen aina viimeiseen sekuntiin asti.”, kommentoi Laitinen.

”Tiina on ollut ainutlaatuinen pelaaja Naisten Futsal-Liigan sekä maajoukkueen alkutaipaleelle. Suurimpana vahvuutena hänellä on erittäin hyvä käsitys futsalista, joka yhdistettynä erinomaiseen tekniseen taitoon on jo itsessään vahva pohja lajissa menestymiseen. Siihen kun lisätään jo ennen maajoukkueen aikakautta saavutettu erinomainen taktisen osaamisen taso sekä kyky pelata usealla pelipaikalla ja erikoistilanteissa, niin olisi suuri vääryys, jos hän ei maajoukkueeseen olisi heti alusta asti kuulunut. Olen erittäin kiitollinen, että hän on ollut kaikki nämä vuodet valmentamissani joukkueissa.”, jatkaa Laitinen ylistystään.

Lauantaina Ilves FS – GFT ottelun yhteydessä juhlistetaan Ilves futsalin merkkihetkeä kun Tiina Pöyry saa historian toisena pelaajana Ilves FS Hall of Fame -nimityksen. Pöyryn futsalura Ilveksessä on vertaansa vailla. Pöyry oli mukana Ilveksen naisten futsaljoukkueen historian alusta kaudesta 2011-2012 aina 2021-2022 kauteen asti, jolloin hän päätti pääsarjapelaajauransa upeiden 11 liigakauden jälkeen.

Ilves FS Hall of Fame pelaajat:

#1 Juha-Pekka Torvinen

#2 Tiina Pöyry

La 11.3. klo 13:00 Ilves FS – GFT, Kauppi Sports Center.

Kaikki Tiinan pelaajauran aikaiset Ilves FS pelikaverit ovat tervetulleita ilmaiseksi otteluun seuraamaan ottelun alussa pidettäviä juhlallisuuksia ja puoliajalla pelikaverit saavat vapaasti tulla kentän puolelle muistelemaan Tiinan uran hienoimpia hetkiä.

Jasmin Ylikraka Ilvekseen
Tiina Pöyry - Ilves FS Hall of Fame #2