Lauantaina Ilves FS – GFT ottelun yhteydessä juhlistetaan Ilves futsalin merkkihetkeä kun Tiina Pöyry saa historian toisena pelaajana Ilves FS Hall of Fame -nimityksen. Pöyryn futsalura Ilveksessä on vertaansa vailla. Pöyry oli mukana Ilveksen naisten futsaljoukkueen historian alusta kaudesta 2011-2012 aina 2021-2022 kauteen asti, jolloin hän päätti pääsarjapelaajauransa upeiden 11 liigakauden jälkeen.

Ilves FS naisissa eniten otteluita (yli 200 liigapeliä) pelannut Pöyry oli koko uransa ajan Ilveksen johtavia pelaajia. Monipuolisesti futsalissa kehittynyt pelaaja oli mukana kokemassa Naisten Futsal-Liigan kehityksen lohkovaiheisesta sarjasta kohti pudotuspeleihin huipentuvaa liigakautta. Liigan vaatimustaso kasvoi vuosi vuodelta ja Pöyry oli valmiina haasteeseen ollen mukana myös Naisten futsalmaajoukkueessa tuoden sinne kokemusta ja futsalosaamista.

9-vuotiaana jalkapallon aloittanut Pöyry on siirtynyt Ilvekseen 16-vuotiaana vuonna 2005. Jalkapallossa liigatasolle asti pelannut Pöyry pelaili satunnaisesti futsalia jalkapallon ohella, mutta siirtyi 2011 yksinomaan futsaliin. Pöyrylle voimakkaiten mieleen jääneitä kokemuksia futsaluralta ovat olleet yhteinen aika joukkuekavereiden kanssa sekä ulkomaanmatkat:

”Parhaat muistot futsalista näin ’eläköityneenä’ liittyvät kaikkeen yhdessä tekemiseen. Peliä edeltävä pukukoppitunnelma, pitkien pelimatkojen bussitunnelma, voitonriemu ja kavereiden tuki tappion hetkenä. Yksittäiset parhaat pelimuistot on seura- ja maajoukkueiden kanssa tehdyt ulkomaan pelimatkat. Etenkin naisten ensimmäisten EM-kisojen karsintaturnaus Portugalissa vuonna 2018 oli ikimuistoinen.”, muistelee Pöyry.

Naisten Futsal-Liiga käynnistyi liigamuotoisena ensimmäisen kerran kaudella 2011-2012. Sitä ennen naisten suomenmestaruus oli ratkaistu yksipäiväisessä turnauksessa, johon oli voinut ilmoittautua mukaan. Ilves FS on ollut mukana heti Naisten Futsal-Liigan alusta asti. Heti ensimmäisellä liigakaudella Pöyry oli Ilveksen kolmanneksi tehokkain pelaaja pistepörssissä.

Ilvekselle kaudet 2011-2013 olivat toiminnan käynnistämisvuosia ja sarjasijoitukset olivat vaatimattomia. Tahtotila toiminnan kehittämiseen oli kuitenkin kova, ja kun kaudelle 2013-2014 Ilves yhdisti naisten futsaltoiminnan toisen tamperelaisen liigajoukkueen TJK:n kanssa, oli menestysresepti valmis.

Ilves FS dominoi Suomen futsalkenttiä seuraavien neljän kauden ajan ja tuloksena oli neljä perättäistä Suomenmestaruutta vuosina 2014-2017. Kolme kertaa näiden vuosien aikana mestaruustaistossa oli vastassa GFT, ja lauantaina pelattavassa ottelussa vastakkain on naisten futsalin kaksi menestyneintä joukkuetta.

Lauantaina Kauppi Sports Centerissä juhlistettaan Tiina Pöyryn nimitystä Ilves FS Hall of Fameen. Kaikki Tiinan pelaajauran aikaiset Ilves FS pelikaverit ovat tervetulleita ilmaiseksi otteluun seuraamaan ottelun alussa pidettäviä juhlallisuuksia ja puoliajalla pelikaverit saavat vapaasti tulla kentän puolelle muistelemaan Tiinan uran hienoimpia hetkiä.

La 11.3. klo 13:00 Ilves FS – GFT, Kauppi Sports Center.

Kuvat Leo Hynninen

Futsalista - Tiina Pöyry
Voitto Raisiossa