6.1.20, GFT, Espoo – Ilves FS, 2-4 (2-1)

Ilveksen maalit: Herranen 17′, Vesaniemi 32′, Herranen 33′, Herranen 34′

GFT:n maalit: Oma Maali 1′, Tjeder 6′

Raportti:

Joulutauko ei ollut muuttanut juurikaan Ilveksen koostumusta, mutta kotijoukkue GFT:llä oli sen sijaan vaihtunut jopa päävalmentaja. Lisäksi kovan luokan laitapelaajat Maiju Hirvonen ja Pirta Hiukka olivat palanneet kokoonpanoon. GFT:n aloitusnelikko viime keväältä olikin näin jälleen koossa. (Tjeder, Hirvonen, Hiukka, Perälä). Ottelu alkoi GFT:n tahdissa, kun toisella minuutilla kapteeni Siiri Perälä katkaisi poikkikentän Ilves-syötön ja haki kuljetuksensa päätteeksi Daniela Tjederiä takatolpalta. Pallo löysi lopulta tiensä verkkoihin epäonnekkaasti Ilveksen Anni Karelehdon kautta. Tamperelaisten otteet pelin alussa olivat kauttaaltaan hieman ”unisia” ja huolimattomuutta oli syötöissä ja se ei luvannut hyvää viime kauden mestarijoukkueen kotisalissa. Kuudennella minuutilla tuli illan toinen takaisku, kun Pirta Hiukka taiteili pallon maalia kohti etenevälle Tjederille. Laukauksen torjui Ilves-maalivahti Emiilia Syvänen, mutta pallo osui välittömösti Tjederiin ja kimposi siitä eteenpäin pomppien lopulta aina maaliviivan yli. Kahden maalin tappioasemassa Ilves alkoi löytää peliinsä kaivattua ajatusta. Pivot-pelaaja Tiia Juntikka löysikin itsensä useaan kertaan hyvistä tekopaikoista. Viimeistelyssä ei tällä kertaa ollut onneakaan mukana. Toisessa päässä Syvänen teki erittäin tärkeän torjunnan ajassa 10.22, kun Tjeder pääsi vieraiden harhasyötöstä yksin läpi. Seuraavat huippupaikat olivat Ilveksellä 15.minuutin kohdilla GFT-maalivahti Jenni Niemelän pelastettua ensin Juntikan laukauksen lähietäisyydeltä ja sitten Satu Pesosen erinomaisen kaukolaukauksen. Kaivattu kavennusosuma syntyi ajassa 17.33, kun Nina Rantala kuoletti taitavasti Syväsen pitkän avauksen ja pelasi pallon Pöyrylle. Matilda Herranen liikkui laidalta kohti GFT-maalia ja Pöyry löysikin hänet tarkalla syötöllä. Herranen jatkoi pallon yhdellä kosketuksella maaliin ja lukemiksi 2-1. Ennen taukoa Ilves pelastui vielä pahasta mylläkästä Karelehdon liukuessa oikealla hetkellä pallon eteen.

Toisen puoliajan alku enteili tapahtumarikasta toista puoliaikaa. Molemmat joukkueet pääsivät alkuminuuteilla testaamaan toistensa maalivahteja, mutta vielä tuloksetta. 24.minuutin kohdilla paine oli vahvasti Tamperelaisten päässä, mutta Ilveksen onneksi eivät mustapaitaiset Espoolaiset saaneet tilanteistaan ”valmista” aikaan. Tasaisesti edennyt ottelu lähti kääntymään Tamperelaisten suuntaan, kun aiemmin viikolla flunssasta kärsinyt Herranen otti kenttätapahtumat haltuun. Vahva vaihto ennen jakson puoliväliä enteili jo tulevaa. Ennen Herrasen maaleja iski kuitenkin Eini Vesaniemi joka laukoi Anni Karelehdon syötöstä tolpan kautta lukemat tasoihin vastahyökkäyksen päätteeksi. Vain hetkeä myöhemmin Herranen prässäsi terävästi ylhäältä ja laukoi välittömästi pallon voitettuaan kärkkärillä ohi GFT:n Niemelän. Ja vain vähän myöhemmin Herranen pelasi Juntikan kanssa ”Klassisen” kahden pelaajan seinäkuvion ja viimeisteli siitä itselleen hattutempun ja vierailijat jo kahden maalin karkumatkalle. Herranen teki näin ollen runkosarjassa yhteensä 4 maalia GFT:tä vastaan. Tästä tehohetkestä GFT:lle ei jäänyt toipumisaikaa kuin viitisen minuuttia ja Tamperelaiset eivät päästäneet enää kotijoukkuetta mukaan. Muutama vaarallinen paikka toki Ilves-päädyssä vielä nähtiin Hirvosen käytyä lähellä kavennusmaalia takatolpalta. Ilves nousi voitolla pienen tauon jälkeen taas sarjan kärkipaikalle ja saa pitää sitä hallussa vähintään kahden viikon ajan.

Seuraavana viikonloppuna edessä on maajoukkueen turnaus Ukrainassa johon Ilveksestä on kutsuttu maalivahdit Syvänen ja Lilli Sandström. Kenttäpelaajista joukkueessa ovat tuttuun tapaan Juntikka ja Pöyry. Maajoukkuetauon jälkeen Ilves matkustaa viime kausien yhteen vaikeimpaan paikkaan tuloksellisesti eli Tornioon.

Kuvat: Antti Koivumäki

Otteluennakko:

Uusi vuosikymmen käynnistyy heti tyylikkäästi viime vuosikymmenen kahden kovimman joukkueen kohdatessa toisessa toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen Tampereella 14.12 päättyi hallitsevan mestarin GFT:n 3-4 voittoon 10metrin rangaistuspotkukisan jälkeen. Pisteet menivät silloin GFT:lle siis 2-1 ja joukkueen odotettiin menevän taulukossa Ilveksen edelle seuraavana päivänä, mutta toisin kävi GFT:n hävitessä sarjan silloiselle jumbojoukkue FC Opa:lle kotonaan lukemin 3-5. Ilves pääsee näin ollen lähtemään kevätkierrokselle sijalta 2 ja pistemäärällä 19. GFT:n sijoitus on kolmas ja pisteitä se on kerännyt 17. Tähän otteluun Espoolaiset vahvistuvat mahdollisesti useammallakin pelaajalla ja Ilves lähteekin haastajan asemasta kamppailuun. Tamperelaisten pitkäaikaisista edustusjoukkueen poissaolijoista (Heta Huhtaniska, Jenni Rantonen, Jonna Uusipaasto) ollaan saamassa lähiaikoina lisää vaihtoehtoja kokoonpanoon, mutta nähtäväksi jää ehtiikö kukaan heistä vielä tähän kamppailuun.

Kakkosjoukkue tasapeliin vauhdikkaassa ottelussa.
FS/2 joukkueen syksyn kahdesta viimeisestä ottelusta tappiot loppuminuuttien maaleilla.