22.37 1 – 2 Noora Alastalo 19

31.35 2 – 2 Eeva Kokko 24

38.50 2 – 3 Noora Alastalo 19

39.48 2 – 4 Henna Malmipuro 10

Kolmannen adventtisunnuntain naisten Futsal-Ykkösen ottelussa Ilves FS/2:n vieraaksi saapui MU Mäntsälästä. Pre-seasonin keskinäisessä harjoitusottelussa voiton korjannut MU majaili sarjataulukossa Ilvestä muutaman pykälän alempana, mutta kuten tasainen sarja onkin jo osoittanut, helppoja pelejä naisten Futsal-Ykkösen etelälohko ei tarjoa.

Kolmesta viimeisestä ottelustaan mukavat 7 pistettä korjannut keltavihreä tamperelaisjoukkue sai lähteä otteluun luottavaisin mielin. Mustia pilviä Kaupin taivaalle ilmestyi kuitenkin reilun kuuden minuutin jälkeen kuin Henna Malmipuro (10) siirsi vierasjoukkueen 0 – 1 johtoasemaan Tia Alatalon (4) syötöstä.

Kotijoukkueen otteista paistoi läpi ottelun heikko liike, joka aiheutti luonnollisesti hankaluuksia hyökkäyspelille. Ajassa 12.08 tupsukorvien pistehai Meri Viljanen (13) siirsi Tanja Owensin (31) järjestelemän sivurajakuvion päätteeksi pallon tyylikkäästi kahdella kosketuksella maaliin. Tilanne 1 – 1.

MU siirtyi ajassa 22.37, 1 – 2 johtoon Noora Alastalon (19) omasta syötönkatkostaan ja viimeisteli tehokkaasti 6 m:n kaarelta.

Pelikellon raksuttaessa aikaa 31.35, loukkaantumisen jälkeisessä paluuottelussaan esiintynyt Eeva Kokko (24) napautti vapaapotkukuvion päätteeksi pallon toisella yrityksellään vastustajan verkkoon maalin edustalta. Tilanne 2 – 2 ja syöttäjänä Tanja Owens (31).

MU siirtyi jälleen johtoasemaan näyttävällä, aikalisän aikana sovitulla kulmapotkukuviolla. Maalintekijänä, ajassa 38.50, Noora Alastalo ja syöttäjänä Emilia Haakana (28).

Viimeisten minuuttien aikana Ilves joutui hakemaan tasoitusta jälleen lentävällä maalivahdilla, siinä kuitenkaan onnistumatta ja ajassa 39.48 MU karkasi tavoittamattomaan kahden maalin johtoasemaan. Maalin viimeisteli Ilveksen tyhjään maaliin Henna Malmipuro.

Näin ottelu päättyi vierasjoukkueen 2 – 4 voittoon ja Ilveksen harmiksi pistepottia ei päästy kartuttamaan syyskauden toiseksi viimeisessä taistossa. Viimeinen ottelu ennen joulutaukoa taistellaan Jyväskylässä jo keskiviikkona 18.12. kun vastaan asettuu Liikunnan Riemu.

Seuraava Ilves FS/2:n kotiottelu pelataankin sitten vuodenvaihteen jälkeen Kauppi Sports Centerissä 12.1. klo 17.00, jolloin keltavihreälle areenalle astelee sarjakärki FC Halikko. Tervetuloa seuraamaan jännittävää ottelua!

39.58 6 – 3 Ella Haunia 16

Poikkeuksellisesti keskellä viikkoa pelatussa vierasottelussa Ilves FS/2 matkusti erittäin heikoissa ja jopa vaarallisissa sääolosuhteissa naisten Futsal-Ykkösen syyskauden viimeisen otteluunsa Liikunnan Riemun vieraaksi Jyväskylän monitoimitalolle. Joukkue saapui hallille kuitenkin suunnitellussa aikataulussa ja pääsi valmistautumaan otteluun huolellisesti myös pelipaikalla. Paljon oli hampaankoloon jäänyt viime sunnuntain MU kotiottelusta ja kulmahampaat esillä joukkue marssikin kentälle. Edelleen loukkaantumisista kärsivän tamperelaisjoukkueen riveissä debytoi Jyväskylässä Julianna Boström (26).

Keltavihreä vierasjoukkue sai upean alun ottelulle kun joukkueen kapteeni Meri Viljanen (13) vei tupsukorvat 0 – 1 vierasjohtoon Anette Niemisen (66) syötöstä, ajassa 2.49.

Kauaa ei johtoasemasta kuitenkaan ehditty nauttimaan kun Riemun Maija Välimaa tasoitti ottelun jo vajaa minuutti ottelun avausosuman jälkeen, Taija Savolaisen (22) syötöstä.

Muutaman päivän takaisessa kotiottelussa puuttunut liike oli taas löytynyt peliin, mutta kotijoukkueen tukkiessa keskialueen tehokkaasti olisi vaadittu nopeampaa pallon liikuttelua, jotta puolustuslinjan murtaminen olisi onnistunut helpommin. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasavahvaa taistelua ja enempää osumia ei nähty molempien joukkueiden puolustaessa tehokkaasti.

Toisen puoliajan alkupuolella Ilves siirtyi hieman onnekkaasti 1 – 2 vierasjohtoon kun pallo kimposi Tanja Owensin (31) laukauksesta Riemun oman pelaajan kautta maaliin.

Ajassa 28.08 kotijoukkueen Taija Savolainen tasoitti ottelun tilanteeseen 2 – 2 ja vajaan parin minuutin päästä tästä Kati Nummelin (33) siirsi kotijoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan.

Ottelun toisella puoliajalla fyysinen ottelu ja raskas syyskausi alkoi näkyä Ilveksen otteissa vaikka Tanja Owens pääsikin vielä tasoittamaan ottelun tilanteeseen 3 – 3 pelikellon näyttäessä aikaa 32.29.

Ottelun 37:llä peliminuutilla Riemu karkasi jälleen johtoasemaan kun Maija Välimaa vei kotijoukkueen 4 – 3 johtoon. Vierasjoukkue siirtyi pian tämän jälkeen, aikalisän jälkeen, pelaamaan yv-peliä lentävällä maalivahdilla, jonka aikana tasoitusosuma olikin muutamaan otteeseen todella lähellä, kotijoukkueen maalivahdin Henna Tynjälän (1) venyessä kuitenkin näyttäviin torjuntoihin. Vierasjoukkueen yv-peli ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta ja Riemu pääsi vielä kahteen otteeseen siirtämään pallon Ilveksen tyhjään maaliin ja voitti ottelun lopulta numeroin 6 – 3.

Näin on syyskausi saatu paketoitua ja seuraavassa naisten Futsal-Ykkösen ottelussa Ilves FS/2 matkustaa 5.1. Lauttakylän Lujan vieraaksi Huittisten Liikuntahallille. Ottelu alkaa klo 16.00

Seuraava Ilves FS/2:n kotiottelu pelataan Kauppi Sports Centerissä 12.1. klo 17.00, jolloin keltavihreälle areenalle astelee sarjakärki FC Halikko. Tervetuloa seuraamaan jännittävää ottelua!

Kahden minuutin tehohetki nosti Ilveksen vierasvoittoon GFT:stä.
Tiivistempoinen kamppailu jätti Ilvekselle pisteen.