”14.12.19 La, Ilves FS – GFT, 3-4vm. Ja 3-3, 3-3, (2-1) Kauppi Sports Center, Tampere.

Ilveksen maalit: Herranen, Vesaniemi, Pesonen. 

Kotijoukkue lähti otteluun hieman tavallista enemmän puolustuspeliä painottaen. Tällä kaudella GFT:tä ei ollut vielä kohdattu ja joukkueen viime aikojen tehokkaasta hyökkäyspelistä haluttiin tehdä mahdollisimman vaikeaa. Pelin alkuvaiheessa hyökkäystaitojaan näyttivät odotetusti molempien huippuluokan Pivot-pelaajat. Ilveksen Tiia Juntikka ja GFT:n Daniela Tjeder aiheuttivat jatkuvasti kiirettä puolustuksille. Kumpikaan ei yllättävä kyllä onnistunut tänään maalinteossa. Juntikalla oli huippupaikka vastahyökkäyksestä, mutta GFT-maalivahti Jenni Niemelä torjui ja paluupallossa oli ennen Ilveksen Anni Karelehtoa vieraiden kapteeni Siiri Perälä. Molemmat joukkueet juoksivat hyökkäyksiään nopeasti ylös pienenkin ylivoimatilanteen auetessa ja ottelu oli hyvin vauhdikasta seurattavaa. Kaiken vauhdin keskellä GFT sai ajassa 10.02 maalitilin auki rakennetulla hyökkäyksellä, jossa Ilves-puolustus ei onnistunut reagoimaan Tjederiin kulmaan pelaamaan palloon josta Henni-Marika Malinen toimitti pelivälineen yhdellä kosketuksella maalin takatolpalle pysäköineelle Johanna Vasaralle joka ohjasi pallon hallitusti alakulmaan (0-1) mihin Ilves-maalivahti Lilli Sandströmillä ei ollut mahdollisuuksia ehtiä. Kotijoukkue toipui kuitenkin nopeasti tasoihin, kun kauden parastaan esittänyt Matilda Herranen laukoi yhden monista hyvistä laukauksistaan. Ajassa 10.45 Tiina Pöyryn kulmasta pelaamaan palloon Herranen sai loisto-osuman ja lukemat tasan 1-1. Toinen erittäin vaarallisia laukauksia esittänyt Ilvesläinen oli yksi koko syksyn vahvasti suorittanut laitapelaaja Eini Vesaniemi. Kellotaulu näytti 14.32, kun Sandströmiltä avauksen saanut Vesaniemi päätti pitkän kuljetuksensa laadukkaaseen laukaukseen joka painui ohi Niemelän. Maali oli Vesaniemen viides kuuteen viime liigaotteluun. Loppupuoliajalla Ilvekselle aukesi vielä useampia puolittaisia tekopaikkoja, mutta näistä ei lisämaaleja taululle saatu.

Toinen puoliaika alkoi vierailta todella vahvasti. Ensimmäinen paha mylläkkä ei vielä tuonut tulosta, mutta ajassa 20.54 GFT:n Vasara laukoi suoraan Tjederin erinomaisesti laidalle jatkaneesta pallosta Ilves-maalia kohti. Sandströmin torjunta jäi tässä pallossa puolittaiseksi ja maalille ensimmäisenä ehtinyt Malinen tasoitti ottelun 2-2:een. 26.minuutin kohdalla tuli lisää kylmää vettä niskaan, kun GFT sai 5:n peräkkäisen erikoistilanteen putkesta viidentenä tilanteena kulman kotijoukkueen maalista katsottuna vasemmalta puolelta. Vasara pelasi pallon Perälälle vetopaikoille josta tämä laukoi pallon Ilves-maalin kattoon pahassa maskissa olleen Sandströmin ohi. GFT:n toinenkaan johtoasema ottelussa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun oli Ilveksen vuoro osua erikoistilanteesta. Juntikan syöttö sivurajasta löysi maalille hyvin liikkuneen Satu Pesosen joka ohjasi oikean jalan reidellä lukemat 3-3:een. Tasoitusmaalin jälkeen ote oli vahvasti kotijoukkueella, mutta vieraiden Niemelä ja puolustus kesti ilman takaiskua. Peli jatkui pian tasaisemmin, mutta kotijoukkue oli hieman enemmän pelitapahtumien ”päällä”. Juntikasta pivotiksi vaihdellut Nina Rantala osoitti vaarallisuutaan hyvillä haastoilla. GFT kävi lähellä johtomaalia kun Tjeder laukoi Perälän syötöstä hankalan vedon jonka Sandström sai torjuttua tolppaan. Myös Tjederin rebound-vetoon Sandström ehti. Loppupuoliaika ei missään nimessä mennyt varmisteluun vaan molemmat hakivat kolmea pistettä. Tällä kertaa mentiin kuitenkin jatkoajalle lukemin 3-3. 

Jatkoajalla lähimpänä maalia kävivät vierailta Vasara takatolpalta ja laidasta yrittämään päässyt Ilves-paidasta Espoolaisten väreihin vaihtanut Maria Mäntylä. Mäntylän vedossa Sandström esitti yhden illan komeimmista torjunnoista. Ilveksen kaksi huippupaikkaa osuivat parin viikon loukkaantumisesta palanneelle Anni Karelehdolle joka ei valitettavasti osunut tällä kertaa kummastakaan. Maalittoman jatkoajan jälkeen lauottiin 10m ”rankkareita” ja Ilves jäi toista kertaa tällä kaudella niissä kakkoseksi. 8 laukojaa kävi Ilvekseltä kokeilemassa ilman menestystä ja lopulta ainoan onnistumisen laukoi vieraiden maalivahti Niemelä. Pisteet menivät vieraille siis 1-2, mutta syyskausi oli kokonaisuudessaan Ilvekseltä hyvä. Kevätkierrokselle lähdetään sunnuntaisten otteluiden tulosten jälkeen sijalta 2. mikä on paljon uudistumaan ”joutuneelta” joukkueelta erinomainen suoritus. 

Otteluennakko:

Naisten Liigan syyskierros päättyy todelliseen huippukamppailuun, kun nelinkertainen Suomen mestari Ilves FS kohtaa kahtena edellisenä kautena pokaalia nostelleen Golden Futsal Teamin Espoosta. Nämä joukkueet ovat perinteisesti ratkoneet sarjan mestaruuden kohtalon keväisin. Tämä kohtaaminen on tällä kertaa joukkueiden ensimmäinen kaudella 19-20. Tule itse paikan päälle todistamaan missä kunnossa joukkueet menevät Joulun alla! Liput 6€/4€ ja Ilves-juniorit ilmaiseksi seuravarusteissa.

FS/2 joukkueen syksyn kahdesta viimeisestä ottelusta tappiot loppuminuuttien maaleilla.
Puolustus ohittamaton jo toista kertaa peräkkäin. Vesaniemen ja Teittisen maalit ratkaisivat täyden pistepotin kohtalon.