7.12.19, Ylöjärven Ilves – Ilves FS 0-3 (0-0), Ylöjärven Liikuntakeskus

Ilveksen Maalit: Vesaniemi 25′, Teittinen 38′, Owens 39′

Raportti:

Pitkästä aikaa Ylöjärven Liikuntakeskuksessa pelattu paikallisottelu oli saatu puitteiden puolesta hyvin liigaottelun arvoiseen kuntoon kotijoukkueen toimesta ja itse peli oli pääosassa heti alkuvihellyksestä lähtien. Suurin ero ”normaaliin” kohtaamiseen oli tietysti mattoalusta (molempien kotisalin alusta parketti), mutta mitä mattoihin tulee, niin tämä kenttä on niistä paremmasta päästä. Ottelun alku oli jokseenkin tahmea Ilvekselle. Syötöt, liikkeet ja pallokosketukset eivät olleet kelvollisella tasolla ja ottelun ensimmäiset 6.minuuttia olivat hyvin sekavat. Aloituskentällisen tullessa toista kertaa sisään alettiin pääsemään peliin sisään paremmin. Matilda Herranen sai ensimmäinen kunnon tilaisuuden laukoessaan epäsuorasta vapaapotkusta. Vedon tiellä oli YIlves-pelaaja. Pian tämän jälkeen Ilveksen pörssikärki Tiia Juntikka oli lähellä yllättää kotijoukkueen maalivahdin Saara Viitasen, mutta pallo jäi torjunnasta Viitasen hyppysiin. Seuraava läheltä piti tilanne oli myös Juntikalla tämän jatkaessa Ilves-maalivahti Emiilia Syväsen loistavan pitkän heiton päällä suoraan kohti YIlves-maalia jossa jälleen kerran Viitanen oli kuitenkin tarkkana ja selvitti tilanteen kulmaksi. 1.puoliaika pelattiin mukavalla tahdilla pallon pysyessä pelissä pitkiäkin jaksoja. Pelin painopiste oli jonkin verran enemmän Ylöjärven kenttäpuolella Tamperelaisten katkoessa hyvin YIlveksen pelinrakentelua. Puoliajan lopulla Juntikka sai vielä erinomaisen paikan Tiina Pöyryn nostosta YIlves-puolustajien selustaan, mutta valitettavasti laukaus suuntautui tällä kertaa ohi maalin. Tauolle pyöreissä 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi erittäin vauhdikkaasti. Ensimmäisellä minuutilla menttiin päästä päähän ja ottelun avausmaali oli erittäin lähellä. Maajoukkueleirilläkin syksyllä esiintyneet maalivahdit Syvänen ja Viitanen kuitenkin kestivät. Ilveksen avausmaalia edelsi toisessa päässä Ylöjärveläisten neljän erikoistilanteen putki josta kuitenkin vihreäpaitaiset Tamperelaiset selvisivät ja vastasivat itse onnistuneella erikoistilanteella. Vahvan paluuottelun liigatasolle pelannut Mira Teittinen pelasi seinän Nina Rantalan kautta ja löysi tämän jälkeen YIlves-puolustuksen unohtaman Eini Vesaniemen keskeltä parasta maalintekosektoria. Vesaniemi sijoitti hallitusti takakulmaan ja Ilvekselle lukemat 0-1. Pian tämän jälkeen kotijoukkue oli huippupaikassa, kun eniten Ilves-maalia kohti ottelussa laukonut täksi kaudeksi Ylöjärvelle Ilveksestä siirtynyt Elina Korsumäki haki Emmi Rauhalaa takatolpalta syötöllä. Syötön tielle väliin pääsi kuitenkin nollapelin tänään kirjauttanut Syvänen. Läheltä saadusta vapaapotkusta oli Vesaniemellä hyvä mahdollisuus toiseen osumaan, mutta laukauksen tiellä olivat YIlves-puolustajat. Viimeisellä kympillä Ilves siirtyi kokoajan enemmän tarkkaan matalan riskin pelaamiseen suojellakseen johtoaan. Ylöjärveläisten ottelun parhaana palkittu pohjapelaaja Sini Sutinen oli erinomainen puolustuspäässä, mutta kävi myös 33..minuutin lähellä jo kauden 10:ttä maaliaan. Tulisen laukauksen tiellä oli kuitenkin Ilves-vahti Syvänen. Paljon maalivahtia pelinavauksissa alhaalta käyttäneet Ylöjärveläiset ottivat lopulta 37.minuutin kohdalla aikalisän ja kenttäpelaajan ”lentävänä maalivahtina” (Ella Lehtonen) mukaan peliin. Tamperelaiset pitivät kuitenkin pintansa hienosti ja Teittinen onnistui ajassa 38.04 laukomaan pallon kaukaa tyhjään maaliin. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli vielä Emmi Rauhalan huippupaikka, mutta tänään Ilves-maali pysyi koskemattomana. Lopussa Teittisen tavoin loisto-ottelun pelannut 2.joukkueessa pääosin tällä kaudella esiintynyt Tanja Owens laukoi Ilvekselle vielä kolmannen osuman tyhjään maaliin. Tamperelaiset veivät paikallisottelun lukemin 3-0 ja ovat sarjakärjessä ennen syyskierroksen viimeistä viikonloppua. Silloin Ilveksen vieraaksi tulee viime kevään mestarijoukkue GFT. Ottelu pelataan 14.12, klo 13.00 Kauppi Sports Centerissä.

Ennakko:

Tamperelaiset tekevät lyhyen matkan Ylöjärvelle Itsenäisyyspäivän jälkeen. Ilves FS on päässyt pisteille kuudessa viime ottelussa ja pääsee sitä kautta hyvässä tuulessa otteluun. Pelit YIlvestä vastaan ovat varsinkin vieraskentällä olleet viime vuosina erittäin tiukkoja ja kotijoukkue on ollut lähellä täysiä pisteitä. Loppukesän ensimmäisessä harjoitusottelussa YIlves oli 3-0 parempi. Siitä on moni asia nyt muuttunut, kun ensimmäinen virallinen kohtaaminen on käsillä. Ylöjärveläiset ovat aloittaneet kauden myös hyvin ja ovat sarjakärki Ilveksestä kolmen pisteen päässä. Viime ottelussa YIlves ei onnistunut GFT:tä vastaan vaan kärsi selkeän 4-0 vierastappion. Ottelu tällä kertaa poikkeuksellisesti Ylöjärven Liikuntakeskuksessa.

Tiivistempoinen kamppailu jätti Ilvekselle pisteen.
Kakkosjoukkue jatkoi vahvoja otteitaan Raisiossa.