19.27 1 – 4 Jenni Nieminen 16

25.23 1 – 5 Meri Viljanen 13

25.42 1 – 6 Roosa Sikkilä 20  (Kuvassa)

37.00 2 – 6 Sanja Ketola 2

Naisten Futsal-Ykkösen joulukuun ensimmäisen sunnuntain ottelussa Ilves FS/2 suuntasi taas nousujohteiseksi käännetyn kurssinsa kohti Raision Kerttulan Liikuntahallia, jossa vastassa sarjajumbo Raifu.

Ennakko-odotusten mukaan luvassa oli kuitenkin haastava ottelu nuorta, taitavaa ja juoksuvoimaista RaiFua vastaan, mikä tulikin huomatuksi heti ottelun alussa RaiFun ennakkoluulottoman korkean prässin ja nopeiden pelaajien johdosta. Ottelun alku oli tamperelaisittain sekavaa peliä ja tasavahvaa taistelua kunnes keltavihreille helpotusta toi Anette Niemisen (66) avausmaali ajassa 8.28, syöttäjänä Meri Viljanen (13).

RaiFun nopeat hyökkäykset keskialueen kautta seinäsyötöillä laitaan asettivat haasteita Ilveksen puolustukselle läpi koko ottelun. Keltavihreiden hyytävän vaihtovirheen johdosta kotijoukkueen Ella Mäki (7) pääsi tasoittamaan ottelun Stella Suojasen (33) syötöstä ajassa 12.22.

Ilveksen vastaisku nähtiin kuitenkin alle minuutin päästä tästä kun kokenut tehoduo Tanja Owens (31) ja Meri Viljanen veivät vieraat 1 – 2 johtoon. Maalintekijänä tällä kertaa Tanja Owens ja heti seuraavassa vaihdossaan 1. kenttä pääsi iskemään jälleen kun Mira Teittinen (15) löysi maailmanluokan syötöllään takatolpalta Meri Viljasen, joka ei erehtynyt ja niittasi pallon varmasti ja maaliin tilanteeksi 1 – 3 tulostaulun näyttäessä aikaa 16.17.

Ottelun ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla ottelussa komean esityksen tarjonnut Ilveksen 2. kentällinen pääsi vielä rokottamaan kotijoukkuetta kun Jenni Nieminen (16) iski kauden avausmaalinsa vastustajan maalivahdin ”puikoista” tilanteeseen 1 – 4. Syöttäjänä Anette Nieminen.

Ottelun toisella puoliajalla Ilves pystyi vastaamaan RaiFun uuteen kavennusrynnistykseen organisoidulla puolustuspelillä oman maalin edustalla vaikka kotijoukkue pääsikin hyvällä liikkeellä keskustan yli omalle hyökkäysalueelleen. Kotijoukkueen korkean prässäyksen ansiosta kentän keskustaan jäi hyvin tilaa keltavihreiden maalivahti Ida Ala-Kauhakuoman (36) pitkille avauksille, jotka tavoittivat keltapaitaiset pivot-pelaajat (Viljanen ja Sikkilä) tarkasti läpi koko ottelun ja näin pelin painopiste pystyttiin siirtämään nopeasti vastustajan puolustusalueelle.

Ilveksen kokeneempi kaarti iski jälleen ajassa 25.23 kun Tanja Owensin taidokas ja aurinkoakin tarkempi nosto tavoitti takatolpalta Meri Viljasen, joka puski pallon maaliin ja siirsi tamperelaiset jo 1 – 5 johtoasemaan. Ilveksen hyvä vire sai jatkoa heti seuraavassa vaihdossa kun vain 19 sekuntia ehti kulua edellisestä osumasta. Tällä kertaa asialla Roosa Sikkilä (20), joka kuljetuksen päätteeksi niittasi pallon kärkipotkulla ja hurjalla alakierteellä maalin oikeaan yläkulmaan. Syöttäjänä komeat tehopisteet (1+2) ottelussa kirjannut Anette Nieminen ja tilanne 1 – 6.

Ottelun loppupuolella, ajassa 37.00 RaiFun nuori joukkue väläytteli osaamistaan ja pääsi kaventamaan tilanteeksi 2 – 6, maalintekijänä Sanja Ketola (2) ja syöttäjänä Ella Mäki. Kotijoukkue yritti vielä tämän jälkeen lisäosumia lentävällä maalivahdilla, mutta sen enempää täysosumia ei ottelussa nähty ja kotimatkaa Tampereelle päästiin tekemään kolme pistettä rikkaampana.

Seuraava Ilves FS/2 kotiottelu pelataan Kauppi Sports Centerissä sunnuntaina 15.12. klo 14.00 kun keltavihreälle areenalle saapuu MU Mäntsälästä ja muutamaa päivää myöhemmin keskiviikkona 18.12. saadaankin jo syyskausi taputelluksi kun matkataan Jyväskylään viime kaudella naisten Futsal-Liigaa pelanneen Liikunnan Riemun vieraaksi.

Puolustus ohittamaton jo toista kertaa peräkkäin. Vesaniemen ja Teittisen maalit ratkaisivat täyden pistepotin kohtalon.
Ilves tuhlaili maalipaikkoja, mutta voitti sarjanousijan selkeästi 4-0.