30.11.19, Ilves FS – FC OPA, 4-0 (3-0), Kauppi Sports Center.

Ilveksen maalit: Juntikka 8′, Pöyry 9′, Vesaniemi 12′, Juntikka 37′

FC OPA kentältäpoisto: Honkimaa

Raportti:

Vierasjoukkue OPA lähti näiden joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen nykymuotoisessa naisten liigassa matalalla puolustuksella. Tamperelaiset saivat siis lähteä rauhassa pyörittämään peliä puolen kentän tasolta, mutta Oululaisten puolustuksessa liikkuessa hyvin ei varsinkaan alkuun nähty kovin vaarallisia tekopaikkoja muutamien keskeltä saatujen laukaisupaikkojen lisäksi. Ajassa 8.13 keltapaitainen kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon Tiina Pöyryn pelatessa pallon pivot-pelaaja Tiia Juntikalle. Juntikka kääntyi itse vapaasti ja laukoi lyhyen kuljetuksen päätteeksi pallon maaliverkkoihin. Vain minuuttia myöhemmin johto oli jo kaksi maalia, kun Juntikka tarjoili vuorostaan nappisyötön Pöyrylle joka ohjasi pallon ”kasuaalisti” kevyellä ulkosyrjä kosketuksella ohi OPA-maalivahti Anna-Liisa Honkimaan. Hetki myöhemmin Ilves oli jo todella vahvasti ”kuskin paikalla”, kun erinomaisesti Futsal-Liigaan tälle kaudelle palannut Eini Vesaniemi sai pallon kutosen kaarelle Nina Rantalan uskomattoman soolosuorituksen jälkeen. Rantala jatkoi pelissä hienosti sillä hyvällä tasolla mihin edellisessä ottelussa Vaasassa pääsi. Kotijoukkueen vahvassa pallonhallinnassa tästäkin eteenpäin edennyt ottelu näytti etenevän ”murskajaisiksi”, kun ajassa 19.00 OPA:n maalivahti Honkimaa ajettiin kentältä punaisella kortilla. Kentältäpoistoon johtaneessa tilanteessa Sanni Ryhänen pääsi Juntikan tarjoilusta laidalta läpi ja Honkimaa torjui laukauksen käsillä alueen ulkopuolella. OPA:n menettäessä ainoan pukeneen maalivahtinsa ja joutuessa 2:n minuutin alivoimalle ottelu oli vaarassa revetä. Ilves pelasi kuitenkin malttamattomasti puoliajan lopun ja OPA selvisi ilman takaiskua ”vain” 3-0 lukemissa tauolle.

Toinen puoliaika käynnistyi siis tälle lajille ”erikoisesti” 4 vs 3 ylivoimapelillä. Minuutin aikana Tamperelaiset eivät saaneet kuitenkaan kuin yhden laukauksen ja senkin ohi maalin Matilda Herrasen toimesta. Vieraat pääsivät täysilukuisiksi ja lähtivät hakemaan enemmän tai vähemmän yllättäen kavennusta heti ”lentävällä maalivahdilla”. Lentävän maalivahdin käyttö toi luonnollisesti OPA:lle pallonhallintaa ja kotijoukkueen hyvä rytmi ottelussa himmeni. Vieraiden nostaessa prässitasoaan olivat Tamperelaiset alkuun aivan liian ”pienellä vaihteella liikkeellä”. Maalissa Ilveksellä pelannut kapteeni Lilli Sandström joutuikin viimein ottelussa kunnolla töihin Oululaisten päästessä peliin kunnolla mukaan. Kolmen maalin etuasemastaan huolimatta Ilves haki myös kovasti lisäosumia. Pöyry sekä Juntikka kävivät pariin otteeseen todella lähellä maalia muiden Ilves-pelaajien kokeillessa myös vuorollaan, mutta OPA:n ”lentävä maalivahti” venyi jatkuvasti pallon tielle tai laukaukset eivät osuneet maalipuiden väliin. Sinimusta-asuinen vierasjoukkue oli puolestaan ajoittain todella vaarallinen yv-pelissään ja sai myös Ilveksen virheistä mahdollisuuksia. Sandström kuitenkin onnistui pitämään tänään nollan taulussa. Ottelussa edettiin vähäisin tilastomerkinnöin, kun vasta ajassa 37.36 Juntikka löi kauan haetun neljännen osuman kotijoukkueelle jälleen Pöyryn tarjoilusta. Tamperelaiset voittivat ottelun lukemin 4-0 ja nousivat muiden pelien mennessä sopivasti takaisin kärkeen. Huipputasaisesti alkaneessa sarjassa kaikki kuusi pudotuspelijoukkuetta mahtuvat 4:n pisteen sisään. Ilveksen seuraava ottelu on paikallisottelu Ylöjärven Ilveksen vieraana La 7.12 klo 16 poikkeuksellisesti Ylöjärven Liikuntakeskuksessa.

Ennakko:

Tamperelaiset ovat keränneet pisteitä viidestä viimeisestä ottelustaan, mutta ovat kaksi kierrosta putkeen pelanneet varsinaisen peliajan tasan. Näistä aiheutuneet pistemenetykset tarkoittivat sitä, että tälle viikonlopulle lähdetään kolmospaikalta kärkipaikan sijaan. Nyt kotikentällä on taas hyvä mahdollisuus tavoitella kolmea pistettä, kun Kauppiin matkustaa Oulusta FC OPA. Vieraiden kausi on alkanut niin kuin tähän sarjaan nousevilta voi odottaa eli haastavasti. Neljän ottelun jälkeen on joukkueella vielä pistetili avaamatta. OPA:n viikonloppu jatkuu sunnuntaina ACE-vierasottelulla muutaman kilometrin päässä Hervannassa.

Kakkosjoukkue jatkoi vahvoja otteitaan Raisiossa.
2.joukkueelta kauden parasta peliä Mäxejä vastaan.