ILMOITTAUTUMISAIKA ILVEKSEN FUTSALIN JUNIORITOIMINTOIHIN ON ALKANUT – TULE MUKAAN

Ilveksen jalkapallojaoston organisoima talvitoiminta laajenee tulevalla kaudella erityisesti lapsille ja nuorille tarjottavien futsaltoimintojen osalta. Uusina tai uusvanhoina toimintamuotoina seura käynnistää alle 10-vuotiaille pojille ja tytöille kohdennetut kaupunginosapohjaiset futsal- ja liikuntakerhot sekä koulujen lomaviikoilla järjestettävät futsalkoulut.

Futsalkerhot ja -koulut

Kaupunginosittain organisoitavaa futsalkerhotoimintaa Ilves järjesti edellisen kerran talvikaudella 2014-2015 (vrt. Ilves Futsal-liiga). Futsalkerhotoiminnan päätavoitteena on tarjota toiminnan kohderyhmänä oleville alle 10-vuotiaille pojille ja tytöille mahdollisuus säännölliseen ja muita palloiluharrastuksia tukevaan futsalin harrastamiseen lähellä omaa kotia, oman kaveripiirin kanssa ja koulutettujen valmentajien ohjaamina. Mukaan pyritään ottamaan tila- ja ohjaajaresurssien puitteissa kaikki halukkaat, futsaltaitojensa kehittämisestä kiinnostuneet lapset sekä kerhotoiminnan taustatehtävistä kiinnostuneet lasten vanhemmat.

Futsalkerhojen toimintakausi alkaa lokakuun alussa ja kestää maaliskuun loppuun. Toimintamaksu on 195 euroa. Jokaiselle kerhoryhmälle järjestyy toimintakaudella:

  • yksi viikoittainen arki-illan futsalharjoitusvuoro lähiliikuntasalista (noin 20 kpl),
  • vähintään viisi pelitapahtumaa
  • vähintään viisi uutena toimintamuotona kokeiltavaa motoristen taitojen harjoittelutapahtumaa

Syys-, joulu- ja hiihtolomaviikot rauhoitetaan muulle toiminnalle, mutta lisää harjoituksia janoaville junioreille tarjoutunee tällöinkin mahdollisuus hakeutua mukaan Ilveksen edustusjoukkueiden järjestämiin futsal- tai jalkapallokouluihin.

Syyslomalla futsalkoulu

Syyslomaviikolla 42 Ilveksen jalkapallojaoston koulutoiminta keskittyy Ilves FS:n miesten, naisten ja U21 futsal-liigajoukkueiden yhdessä järjestämään jalkapallo- ja futsaljunioreille suunnattuun futsalkouluun. Syyslomaviikon futsalkoulu on suunnattu 2004–2010-syntyneille futsaltaitojen oppimisesta kiinnostuneille tyttö- ja poikapelaajille, seurataustasta riippumatta. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa lajikokemusta, vaan halu oppia uutta riittää. Toisaalta, futsalia aiemmin harrastaneillekin tarjotaan uusia lajitaitojen kehittämisvirikkeitä Ilveksen futsal-liigajoukkueiden ja Suomen futsalmaajoukkueen pelaajien johdolla.

Ilveksen syyslomaviikon futsalkoulu järjestetään Tesoman uudessa palloiluhallissa, ma 17.10. – ke 19.10. klo 10.00–14.30.  Futsalkoulun osallistumismaksu on 95 euroa ja sisältää:

  • kaksi päivittäistä futsalharjoitusta
  • futsalharjoitusten välisen välipalan
  • tapaturmavakuutuksen
  • Ilves-tuotteen
  • pääsylipun Ilves FS:n miesten ja naisten futsal-liigajoukkueiden kotiotteluihin

Seura harkitsee vastaavanlaisen futsalkoulun järjestämistä myös loppiaisviikolla 2017. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet Ilveksen futsal- ja liikuntakerhoihin sekä syyslomaviikon futsalkouluun löydät täältä (klikkaa linkkiä).

Futsalin junioriedustusjoukkueet ja talenttivalmennus

Futsalkaudelle 2016-2017 käynnistettävän futsalkerho- ja koulutoiminnan ohella Ilves jatkaa tulevalla kaudella myös yli 10-vuotiaille lapsille tarkoitettujen futsalin ikäluokkajoukkuetoimintojen vahvistamista. Kaudella 2016–2017 seuran tavoitteena on ylläpitää futsalin junioriedustusjoukkueita vuosina 2002–2006 syntyneiden poikien ikäluokissa siten, että menneellä kaudella vanhemman ikäryhmän mukana aloittaneille vuonna 2006 syntyneille pojille vaihtoehdoksi perustettaisiin myös oma ikäluokkajoukkue. Kaikki ikäluokkajoukkueet ovat futsaliin erikoistuneita, harjoittelevat 2–3 kertaa viikossa ja osallistuvat Tampereen piirin järjestämiin futsalsarjoihin. Joukkueiden valmennuksesta vastaavat lajiin erikoistuneet ja koulutetut futsalvalmentajat.

Ilves on valmis vastaanottamaan uusia oppimishaluisia ja futsalpelaajapolulla etenemisestä kiinnostuneita kaikkiin 2002–2006-syntyneiden poikien ikäluokkajoukkueisiinsa. Uudet pelaajat ovat tervetulleita näyttämään taitojaan ja tutustumaan joukkueiden toimintaan erityisesti syys-lokakuun avoimiin futsalharjoituksiin. Uusia valmentajia ja toimihenkilöitäkin otetaan mielellään mukaan toimintaan ja koulutetaan tehtäviinsä.

Futsalin talenttivalmennustoimintaa Ilves tulee järjestämään tulevalla kaudella ainakin vuosina 2002-2004 syntyneille junioripelaajille. Talenttivalmennuksen tarkoituksena on tarjota Tampereen seudun lupaavimmille ja innokkaimmille futsaljunioreille, seurataustasta riippumatta, mahdollisuus yksilölähtöisempään ohjattuun lisäharjoitteluun viikoittaisilla arki-iltapäivävuoroilla (yksi lajiharjoitus / viikko, runkopäivinä ke ja pe). Toimintakausi ulottuu lokakuun alusta maaliskuun loppuun, minkä myötä harjoitustapahtumia tulee lomaviikot huomioiden olemaan noin 22 kpl.

Talenttivalmennusryhmään tullaan valitsemaan ilmoittautumisten perusteella ja vanhempia ikäluokkia painottaen noin 20 pelaajaa. Kysynnän ja tila- ja ohjaajaresurssien salliessa myös lisäryhmien perustaminen on mahdollista.

Ilmoittautuminen Ilveksen junioriedustusjoukkueisiin ja hakeutuminen futsalin talenttivalmennukseen onnistuu täältä.

Ilmoittautumislomake joukkueisiin löytyy täältä:

Lisätietoja Ilveksen futsalin junioritoiminnoista antaa seuran muiden futsaltoimijoiden ohella:

Kerkko Huhtanen

Futsalkoordinaattori, Ilves ry

Puh. 040 7786800

Ilves FS eteni Liittocupin finaaliin
Kovia KV-otteluita Ilveksen naisilla Portugalissa