Kuva: Tuukka Newstream

 

 

Ilves FS on solminut pelaajasopimukset monivuotisten maajoukkuemaalivahtien Tiia Ropasen sekä Lilli Sandströmin kanssa. Jo useita vuosia naisten Futsal-Liigakenttiä dominoineet maalivahdit luovat vahvan perustan Ilveksen ensi kauden joukkueelle. Kolmikon täydentää 05-syntynyt tulevaisuudenlupaus Julia Lahnajärvi, joka on viime kausien aikana esiintynyt edukseen Ilveksen 2.joukkueessa sekä tyttöjen U19-alueleirityksissä. Maalivahtiosastoa valmentaa juuri Suomen mestaruuden voittaneen Akaa Futsalin riveistäkin tuttu Nico Suomalainen.

Mediatiimimme jututti ensi kauden mv-osastoa:

Tiia Ropanen, millaisilla fiiliksillä uuteen kauteen keltavihreissä?

”Oli helppo päätös jatkaa Ilveksessä, sillä tämä on organisaatio, joka haluaa panostaa naisten futsaliin ja myös menestyä siinä. Meillä on kasassa huipputason veskaritiimi, niin saadaan varmasti tulosta aikaiseksi tolppien välissä.”

Entä mitä tavoitteita olet asettanut itsellesi kauden suhteen?

”Henkilökohtainen tavoite on saavuttaa maajoukkueen kanssa MM-kisapaikka. Kisojen jälkeen onkin aika lyödä polvarit ja kengät naulaan. Tämän saavuttamiseksi tulee arjen tekeminen seurajoukkueessa olla laadukasta ja uskon, että Ilves pystyy tukemaan minua tämän tavoitteeni saavuttamisessa. Joukkueena haluan myös menestyä ja toivonkin, että saamme rakennettua joukkueen, joka pelaa pitkälle kevääseen. Kausi tulee näillä näkymin olemaan viimeinen kilpatasolla ja haluankin pystyä pelaamaan omalla, hyvällä tasolla ja samalla nauttimaan siitä, mitä kaikkea matkan varrella olen oppinut.”

Lilli Sandström, palaat pienen tauon jälkeen keltavihreisiin, millaiset ajatukset uudesta kaudesta ja paluusta Ilvekseen?

”Uuteen kauteen lähden innolla, koska pitkä pelitauko on tuonut nälkää päästä takaisin pelikentille. Hyvillä miettein palaan keltavihreisiin, Ilveksessä on aina ollut hyvä meininki ja sitä odotan myös tulevalta kaudelta.”

Viime kaudella esitit upeaa mv-peliä GFT:n paidassa, mutta harmittava loukkaantuminen keskeytti kauden. Oletko jo päässyt kuntoutumaan takaisin täyteen treenikuntoon?

”Treeniluvan sain vapun jälkeen, jonka jälkeen on pienin askelin päästy hakemaan pallotuntumaa täysillä. Oli myös hienoa päästä pitkästä aikaa maajoukkueleirille, mutta tiedostaen ettei oma pelikunto ollut vielä siinä mihin se jäi ennen loukkaantumista. Nyt on kova nälkä päästä samaan iskuun kuin viime vuoden syksyllä ja sitä varten tehdään töitä.”

Entä millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi kauden suhteen?

”Omat henkilökohtaiset tavoitteet on jatkaa samanlaista kautta mihin viime kausi jäi ja päästä pelaamaan pitkästä aikaa maajoukkuepelejä. Joukkueen kanssa varmasti käymme yhteisiä tavoitteita kesän loppupuolella läpi, mutta haluan auttaa joukkuetta menestymään, hyödyntäen omia vahvuuksiani.”

Julia Lahnajärvi, hienojen näyttöjen kautta Ilveksen 2.joukkueesta ja TU19-leirityksistä liigajoukkueen rosteriin. Millaiset ajatukset tulevasta kaudesta?

”Tosi hyvä fiilis alkavasta kaudesta, haluan tällä kaudella kehittyä niin paljon kuin mahdollista ja treenata kovaa, siksi siirtyminen edustusjoukkueen rinkiin sekä meidän maalivahdisto, jota laadukkaampaa nyt ei voisi edes toivoa, auttaa varmasti omaa tekemistä eteenpäin.”

Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi futsalin suhteen?

”Futsalissa tavoitteet on minulla melko samoina säilynyt kaudesta toiseen, halu menestyä ja olla vähän parempi kuin mikä on mahdollista. Nämä myös sellaisia mitä pyrin pitämään mielessä joka treenissä.”

Nico Suomalainen, valmennat ensi kaudella Ilveksen kovaa mv-kolmikkoa, millaisia ajatuksia valmennuspestin suhteen?

”Hyvillä mielillä Ilveksen mukaan, täällä on tutut veskarit ja saan keskittyä olennaiseen, se motivoi. Lisäksi seurassa selkeästi panostetaan naisfutsaliin, joten siinäkin mielessä oli helppo hypätä mukaan.

Mitä tavoitteita olet asettanut itsellesi ja maalivahdeille kauden suhteen?

”Tavoitteena on se, että meillä on sarjan paras maalivahtikalusto ja molemmat pysyvät siellä Suomen kovimmassa kärjessä ensi kaudellakin. Valmentajana haluan aina, että asiat tehdään kunnolla ja täysillä, mutta myös joskus pysähdytään miettimään, että mitä tehdään ja miksi. Koen, että se edesauttaa Tiiaa ja Lilliä heidän tavoitteessaan. Kiva myös saada nuori maalivahti Julia Lahnajärvi mukaan oppimaan ja kasvamaan korkoa tulevaisuuden saappaisiin.

Omat tavoitteet on auttaa maalivahteja ja myös muuta joukkuetta mahdollisimman paljon omalla kokemuksella ja osaamisella. Totta kai, kun kilpaurheilusta on kyse, niin tavoitteena on myös saada rakennettua sellainen joukkue, jolla pelataan keväällä mitalipeleissä. Se tekee touhusta huomattavasti mielekkäämpää.”

Ilves FS:n päävalmentaja Mikko Sivonen on luonnollisesti erittäin tyytyväinen joukkueen maalivahtiosastoon. ”Erittäin tärkeä asia, että maajoukkuetason maalivahdit sekä osaava ja kokenut mv-valmentaja on ensinnäkin saatu mukaan joukkueeseen. Toisena positiivisena asiana näkisin, että kyseinen kolmikko on jo entuudestaan toisilleen tuttu ja kaikkien kanssa keskusteltuani oli helppo todeta, että tässä on joukkueeseen erinomainen kokoonpano hoitamaan mielestäni kentän tärkeimmän yksittäisen pelaajan tonttia. Lisäksi olen erittäin tyytyväinen, että mukana on myös nuori mv-lupaus Julia Lahnajärvi, jonka uskon ottavan ensi kaudella, aktiivisen laji- ja fysiikkaharjoittelun kautta suuria kehitysaskelia osana tätä ryhmää.”

Ilves FS harjoittelee, ennen heinäkuun omatoimijaksoa, kesäkuun ajan ja pelaa heti Juhannuksen jälkeen Kaupissa harjoitusottelun Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden futsalin EM-kisoihin Unkariin lähtevää joukkuetta vastaan, joka on Kampuksen Dynamon sekä Liikunnan Riemun pelaajista koostuva yhteisjoukkue.

Julkaisemme myös lisää pelaajasopimuksia lähiaikoina.

 

 

 

 

 

 

 

HERRANEN, RAUTIO JA RÄKKÖLÄINEN JATKOSOPIMUKSEEN
Ilves FS Hall of Fame Mira Teittinen