Ilves FS taisteli kilpasiskonsa GFT Prinsessojen kanssa tasapelin 4-4 Futsal-Liigassa lauantaina Tesoman palloiluhallissa. Ottelua leimasi Ilveksen löysä pelaaminen ja karkeat puolustuspään virheet, joista hyvä ja kokenut joukkue rankaisi heti. 4-4 tasapelitulos tarkoitti sitä, että Ilves FS voittoputki päättyi 21. otteluun. Ei huono putki. Tappioton putki jatkuu.

Alkukaudesta jo toista kertaa viikon ”tauolta” liigapeleihin palannut kotijoukkue sai tuttuja vieraita pääkaupunkiseudulta, kun noin kuukausi sitten SuperCupissa Ylöjärvellä Ilvekselle hävinnyt GFT/Prinsessat palasi hakemaan revanssia tällä kertaa liigaottelun merkeissä. Ilveksen kokoonpanosta puuttuivat Super Cupissa 5 maalia tehnyt Elina Myllymäki ja kokenut pohjapelaaja Satu Pesonen, mutta silti vastustajaan verrattuna pelaajia oli käytössä ainakin tuplaten.

Vaikka GFT:llä oli omat ongelmansa uudelle Tesoman palloiluhallille löytämisessä, niin oli sillä pelisuunnitelma ja sen toteuttaminen hallussa heti alusta lähtien. GFT ei lähtenyt juurikaan prässäämään ylhäältä vaan antoi Ilveksen tulla puoleen kenttään asti tekemään peliä. Varsinkin alussa tämä sekoitti vauhdikkaisiin GFT-otteluihin tottunutta Ilves-laumaa. Erityisesti puolustuspelaaminen meni kävelyn ja pallon tuijottamisen puolelle ja GFT:hen tälle kaudelle siirtynyt Tamperelaisjoukkueista tuttu Maiju Hirvonen rankaisi Ilvestä kahteen kertaan hienoilla laukauksilla. Näiden maalien välissä Ilveksen Liisa Kuuloja onnistui yllättämään kaukolaukauksella katkenneen syötön jälkeen vieraiden maalissa poikkeuksellisesti pelanneen Heidi Lindströmin. Näiden maalien jälkeen ottelu rauhoittui selvästi Ilveksen keskittyessä pelin pyörittämiseen ja GFT:n tiiviseen puolustuspeliin ja vastaiskuihin. Erikoisesti kotijoukkueen 2-2 tasoitus tulikin oikeastaan ainoasta tilanteesta jossa GFT oli päätynyt todella syvälle Ilves-alueelle. Vahvan avausjakson pelannut Kuuloja toi Ilveksen vastahyökkäyksen vauhdilla ylös ja siirsi pallon Jonna Kykkäselle joka viimeisteli tarkasti. Loppujakson ajan molemmille kertyi muutamia tilanteita, mutta maalivahdit kestivät ja tauolle mentiin 2-2 lukemissa.

Toiselle jaksolle Ilves tuli peliin (jälleen)  paremmin kuin ottelun alkuun. Ensimmäisessä vaihdossa pyöritettiin vauhdikkaasti ja palkinto tuli, kun Emilia Jokisalo pääsi laukomaan 3-2:een keskeltä voimalla Mira Teittisen hienosta esityöstä. Kuvio oli yksi hienoimpia tähän mennessä kautta. Maalin johdossa Ilves ei alkanut peruuttelemaan vaan haki lisäosumia ehkä jopa liikaakin puolustuksen unohtuessa. 27. minuutilla Daniela Tjeder pääsi vapaasti tasoittamaan Pirta Hiukan syötöstä, ja 8. minuuttia myöhemmin oli Hiukka vapaana tekemässä GFT:lle 4-3 lukemat. Tätä oli jo edeltänyt vieraiden paras painostusjakso. Maalin jälkeen Ilves pystyi kuitenkin ”taikomaan” lukemat tasoihin Kykkäsen laukoessa pallon takatolpalle josta Jenni Häkli ohjasi sen verkkoihin. Vain hetki tämän jälkeen koitti pelin synkin hetki kapteeni Mira Teittisen loukatessa polvensa pahasti ja joutuessa pois kentältä. Koko joukkue on vielä toiveikas ettei tämä loukkaantuminen päättäisi kapteenin kautta tähän.

Loukkantumisen jälkeen tuntui, ettei  pitkän voittoputken katkeaminen (21 liigaottelua) olisi enää se huonoin tapahtuma tänään. Kotijoukkue haki silti voittoa vielä erikoiskentällisellä ja aikalisän kautta, mutta lopulta päätyminen pistejakoon oli tänään tosiasia ja loppujen lopuksi ihan oikeutettu tulos.

Nyt marraskuun puolella Ilveksen pelitahti alkaa viimein tiivistymään ja seuraavan kerran pelataan ensi lauantaina 12.11 Ylöjärven Urheilutalolla klo 16. Vastassa silloin YIlves.