Ilves taistelee keskiviikkona Espoon Leppävaarassa Futsal Cupin lopputurnauspaikasta. Emmännöimässä Ilvestä on EPS – Espoon Palloseura. Futsal Cupin 2. kierroksen ottelu starttaa kello 14.00. Viime vuonna Ilves koki Cupin lopputurnauksessa karvaan tappion välierässä MuSaFutsalille eikä päässyt uusimaan Cupin mestaruttaan. Viime vuoden Cupin mestaruutta pitää GFT Prinsessat.

Ilveksen valmentaja Jaakko Laitinen saatiin puhelimitse kiinni keskiviikon Cup-junasta.

”Tavoite cupissa niin kuin muissakin kilpailuissa on tällä joukkueella voitto.”

Ilves kohtaa EPS:n ensimmäistä kertaa. Futsal Ykkösessä pelaava joukkue tavoittelee nousua Naisten Futsal-Liigaan. Pelin tasosta ei ole tietoa ja Ilves ei ole nähnyt vastustajansa peliä.
Miltä tuleva vastustaja vaikuttaa ja miten Ilves on valmistautunut otteluun, Jaakko Laitinen?

”Vastustajan Futsal-tekemisestä ei juuri tietoa löydy, mutta futiksen puolelta ainakin muutamia suht tunnettuja nimiä heiltä löytyy. Varmasti innokas ja vaarallinen joukkue jos heille antaa tilaa kentällä. Cup-otteluun on ollut vain yhdet valmistavat harjoitus joten paremminkin voisi olla valmistauduttu. Asenne täytyy kuitenkin olla samaa luokkaa tässäkin pelissä mitä se on meillä kokoajan ollut. Ketään ei aliarvioida ja ottelut voitetaan kentällä taistelemalla ja pelaamalla koko ottelu keskittyneenä omaan tekemiseen.”

Uuden vastustajan kohtaaminen on yksi Futsal Cupin hienouksista. Alemman sarjatason joukkue pääsee haastamaan Liiga-joukkueen ja mittamaan tasoaan. Tämän vuoden Futsal Cupissa onkin nähty useampia hienoja yllätystuloksia, erityisesti miesten puolella.

”Cupissa on usein tuttuja liigajoukkueita tullut vastaan mikä on tehnyt siitä hieman arkisen. Uusien joukkueiden kohtaaminen tuo siihen sitä oikeaa tunnelmaa. Varsinkin alempisarjalaisille joukkueille cup on hyvä tasonmittauspaikka.”, mietti valmentaja Laitinen.

 

Naisten Futsal Cup 2. kierros

EPS-Ilves FS
Espoo Leppävaaran urheilutalo 6.1.2016 klo 14.00.

Ilves FS eteni Futsal Cupin lopputurnaukseen
RAPORTTI: MuSa kaatui tiukassa pelissä