_D4N9095_1600px

Ilves FS:n voittokulku Naisten Futsal-Liigassa jatkuu. Vuoden ensimmäisessä pelissä oli kovat panokset, sillä Ilves matkusti Poriin sarjakakkosen MuSaFutsalin kotiluolaan. Viime kaudella Ilveksen kauden ainoat tappiot aiheuttanut MuSaFutsal tarjosi jälleen kovan haasteen, mutta Ilves jatkoi voittoputkeaan 1-2 voitolla Elina Korsumäen ja Emilia Jokisalon (kuvassa oikealla) onnistuessa maalinteossa.

Ilves oli ensimmäisellä puoliajalla ottelussa niskan päällä ja sai jakson aikana useampia huippupaikkoja maalintekoon. Kertaalleen onnistuttiin. Elina Myllymäki löysi hyvän pystyjuoksun tehneen Korsumäen takatolpalta ja Ilves pääsi osumalla ansaittuun johtoon. MuSa loi ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat tilanteet vastahyökkäyksistä, mutta Emiilia Syvänen Ilveksen maalilla oli erinomaisessa vireessä ja piti maalinsa puhtaana.

Toisen puoliajan puolivälissä Alina Kuoppala onnistui tasoittamaan ottelun ja MuSaFutsal sai sen jälkeen hyvän jakson pelissä. Ilves kesti kuitenkin vastustajan ryntäyksen ja loi vielä paikan voittomaaliin. Jonna Kykkänen tarjoili ja Emilia Jokisalo pääsi viimeistelemään todella tärkeät sarjapisteet tuoneen 1-2 voittomaalin.

Päävalmentaja Jaakko Laitinen oli iloinen joukkueensa kokonaisvaltaisesta esityksestä:

– Kärkikamppailusta tuli aika odotetun taktinen ja vähämaalinen. Molemmat joukkueet välttelivät suurempia riskejä varsinkin alussa. Meillä oli tosin ekalla jaksolla jo n. 5-6 huippupaikkaa yhden maalin lisäksi, mutta viimeistelystä puuttui laatu.

– Ellin (Korsumäki) maali oli todellinen huippuhetki, kun EK (Myllymäki) löysi alhaalta pitkän juoksun tehneen Ellin erinomaisella syötöllä ja siitä tarkalla vedolla 0-1.

– Muutamia vaarallisia vastaiskuja annettiin kotijoukkueelle, mutta Emppu (Syvänen) pelasti torjunnoillaan meidät niistä. Muuten MuSa:n hyökkäyspeli saatiin tehtyä hyvin vaikeaksi. Prässäämisessä oltiin tänään ajatuksella ja hyvällä jalalla liikkeellä. MuSa:n tasoitus tuli vähän harmittomasta tilanteesta ja pienestä meidän huolimattomuudesta.

– Sen jälkeen MuSa:lla oli otetta pelistä, mutta onneksi vaihdosta lisää jalkoja peliin tuonut Emilia Jokisalo oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja vei Jonnan (Kykkänen) tarjoilusta meidät johtoon.

– Lopussa oli hieno nähdä että treeneissä paljon harjoiteltu alivoimapeli onnistui ja päästiin kolmen pinnan kanssa kotiin, summasi Laitinen ottelun kulun.

Voitto jatkoi Ilveksen voittoputkea ja saldona on 11 ottelua 11 voittoa. Ilves FS nousi viiden pisteen johtoon sarjassa ja vielä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Alkavalla viikolla naisilla on kaksi tärkeää ottelua. Loppiaisena pelataan Naisten Futsal Cupin puolivälieräottelu Espoossa, jossa vastassa on EPS ja panoksena paikka Cupin lopputurnaukseen. Lauantaina Ilves kohtaa Naiste Futsal-Liigan kotiottelussaan SiPS Futsalin.

Ottelun maalikooste

Ilves FS jahtaa Futsal Cupin lopputurnauspaikkaa keskiviikkona
ENNAKKO: Ilves kohtaa sunnuntaina kärkikamppailussa MuSa:n