04.23, 0-1 Mathilda Carpelan (Julia Säppi)

05.30, 1-1 Julia Jokiranta (Sanna Rautio)

11.21, 2-1 Jasmin Ylikraka (Jonna Uusipaasto)

15.16, 3-1 Jonna Uusipaasto (Iina Heikkilä)

20.40, 4-1 Jonna Uusipaasto (Matilda Herranen)

33.21, 4-2 Mathilda Carpelan (Hanna Harju)

34.10, 5-2 Matilda Herranen (Jasmin Ylikraka)

Lauantaina 21.10. Ilves FS kohtasi Kauppi Sports Centerissä EBK:n Espoosta.

Ottelu eteni kotijoukkueen selkeässä pallonhallinnassa, mutta maalihanat avasi espoolaiset kun ajassa 4.23 Mathilda Carpelan pääsi iskemään pallon verkkoihin Julia Säpin syötöstä. Tupsukorvat eivät tätä jääneet kuitenkaan harmittelemaan sillä jo seuraavalla minuutilla Julia Jokiranta pääsi ohjaamaan tyylikkäästi suoraan ilmasta Sanna Raution taidokkaan noston maalin perukoille ja tilanteeksi korjailtiin 1-1. Lisää oli luvassa 11.21 kun Jasmin Ylikraka pääsi kuin varkain viimeistelemään Ilveksen 2-1 johtonumerot EBK-puolustuksen tuplatessa pallotonta pelaajaa. Ilves sai luotua ottelussa pitkiä pallonhallintajaksoja ja seuraavan kerran tulosta syntyi ajassa 15.16 kun hieman onnekkaasti Jonna Uusipaaston syöttö Matilda Herraselle lipuikin suoraan maaliin. Syöttöpisteen osumassa itselleen mestaroi Iina Heikkilä.

Toiselle puoliajalle Ilves saapui kulmahampaat teroitettuna ja jo ensimmäisellä minuutilla Heikkilä pelasi sivurajan läheltä päätyviivaa Herraselle, joka taikoi kovan pallon takatolpalle, jossa päivysti itse Uusipaasto, jolla oli helppo työ viimeistellä illan toinen osumansa ja lukemiksi 4-1. Näissä numeroissa edettiin ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle ja EBK ei ollut kuitenkaan vielä lyöty. Ajassa 33.21. Carpelan pääsi niinikään kuittaamaan illan toisen täysosumansa ja syöttäjänä osumassa toimi Hanna Harju. Vierasjoukkueen kiri ei kuitenkaan pidemmälle kantanut ja lopullisen niitin pääsi iskemään Herranen 2v1 vastahyökkäyksestä, jossa hyvän esityön osumaan tehnyt Ylikraka sai kirjautettua ottelun toisen tehopisteensä.

Näin Ilvekselle lopulta selkein numeroin 3 pistettä ottelusta. Lauantai-illan parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Herranen ja vierailta Miia Koppanen.

Seuraava naisten Futsal-Liigan Ilves-peli tahkottiinkin jo seuraavana keskiviikkoiltana ja ennakkoon odotettavissa oli tulikuuma Pirkanmaan derby kun vastaan asettui sarjanousija Mad Max Valkeakoskelta.

25.10.2023, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – Mad Max

05.35, 1-0 Iina Heikkilä (Jonna Uusipaasto)

24.11, 2-0 Matilda Herranen (Veera Räkköläinen)

25.34, 2-1 Sanna-Kaisa Rousku (Kiia Immonen)

31.29, 2-2 Milla Vuori

41.50, 3-2 Essi Koiranen (Matilda Herranen)

Pirkanmaan paikalliskamppailusta muodostuikin erittäin viihdyttävä trilleri jännittävine käänteineen. Vaikka kotijoukkue olikin selkeästi hallitsevampi osapuoli ottelussa ja loi useita maalintekopaikkoja ja painetta vastustajan päätyyn, päädyttiin ottelussa lopulta hakemaan ratkaisua 1×5 minuutin jatko-ottelusta.

Ottelu alkoi kuitenkin kotijoukkueen kannalta erinomaisesti kun vahvan fanijoukon rummutuksessa ajassa 5.35 Iina Heikkilä pelasi oikeaa laitaa pitkin pitkän pallon Jonna Uusipaastolle ja Heikkilän seuratessa oman syöttönsä, pääsi hän tämän jälkeen Uusipaaston syötöstä kuljettamaan kohti keskustaa ja latasi pallon tarkasti vasemmalla jalallaan maalin oikeaan alakulmaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni samoissa merkeissä, vierasjoukkueen onnistuessa kuitenkin myös rakentamaan vaarallisia maalipaikkoja ja viimeisten minuuttien ylivoimapelillään saaden painetta Ilves-päätyyn. Lisäosumia ei puoliajalla kuitenkaan nähty ja tauolle siirryttiin tupsukorvien 1-0 johdossa.

Seuraavaa osumaa saatiin odotella 24:lle minuutille, jolloin Veera Räkköläinen pääsi kuljettamaan 25 metriä pitkin keskustaa ja syöttäen hyvällä ajoituksella Matilda Herraselle vasemmalle laidalle, jolla oli tilaa viimeistellä 2-0 lukemat tulostaululle. Herranen on osunut kauden jokaisessa ottelussaan maalitolppien väliin ja keikkuu sarjan pistepörssin kärkisijoilla tehopistein 8+2.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan kokosi rivejään ja jo seuraavalla minuutilla Sanna-Kaisa Rousku pääsi sivaltamaan 2-1 -kavennuksen Kiia Immosen tarjoilusta. Tasoitusosuma nähtiin kuutisen minuuttia myöhemmin kun rangaistualueen rajalta läheltä laitaa annetusta vapaapotkusta vieraiden Milla Vuori seurasi tilanteen loppuun asti ja vierasjoukkue pääsi näin juhlimaan tasoitusta. Tämän jälkeen ottelu alkoi saada kotijoukkueen näkökulmasta karmaisevia piirteitä kun tupsukorvien maalivahti Heidi Tahvanainen ajettiin ulos kentältä käsivirheen seurauksena ja näin Ilves joutui pelaamaan 3v4 alivoimaa kahden minuutin ajan. Ilves kuitenkin selvisi taistellen alivoimatilanteesta. Ottelun loppupuolella Essi Koiranen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja laukaus kimposi kahden tolpan kautta ulos ja suoraan maalivahti Erika Rantalan syliin. Näin lisäosumia ei nähty varsinaisella peliajalla vaikka kotijoukkue haki kolmen pisteen voittoa ylivoimapelilläkin.

Jatko-ottelussa, ajassa 41.50, Heikkilä antoi kulmapotkun Herraselle, joka syötti kovan pallon kohti takatolppaa, jossa Koiranen pääsi survomaan väkisin kotijoukkueen helpottavan johto-osuman. Tämä johto piti myös ottelun loppuun saakka ja näin Ilves onnistui lopulta korjaamaan voitollaan 2 pistettä ja vierasjoukkue joutui tyytymään yhteen pisteeseen.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta jälleen pirteästi pelannut Matilda Herranen ja vierailta tasoitusosuman iskenyt Milla Vuori. Kotijoukkueen nälkäisin pelaaja palkittiin Cafe de Hallen lahjakortilla ja tämän palkinnon korjasi Veera Räkköläinen.

Seuraava Ilves FS naisten ottelu pelataan lauantaina 4.11. Kauppi Sports Centerissä kun vieraaksi astelee jälleen paikallisvastustaja Ylöjärven Ilves, joten ottelusta ei varmasti tule tunnetta puuttumaan.

Tervetuloa seuraamaan kumpi korjaa pisteet ja samalla voit hankkia myös Ilves FS kausikortin, jolla näet huippuedullisesti kaikki Ilveksen naisten Futsal-Liigan runkosarjan kotiottelut sekä lisäksi miesten ja naisten Ykkösen Ilves-pelit paikan päällä!