Ilves FS-LLuja

Ilves FS naisten hurja vire jatkuu. Neljä voittoa maalierolla 26-3 ja Futsal-Liigan kärkipaikka. Tänään Luja ei pysynyt mukana ja Ilves iski taululle lukemat 10-1.

Ottelun maalikooste

Ilves FS jatkoi murskaavia otteitaan Naisten Futsal-Liigassa. Isänpäivänsunnuntaina pelattu ottelu päättyi Vuoreksen koulukeskuksessa Ilvekselle lukemin 10-1. Totuuden nimissä on kerrottava, että tuhlattujen maalipaikkojen määrä oli Ilveksen osalta suuri.

Ottelu alkoi Ilvekseltä hyvin. Korkea prässi ja pallonhallinta estivät Lujan pelaamisen täysin. Pelissä näkyi selkeä tasoero Ilveksen hyväksi, mutta vastustajaa ei voi syyttää yrityksen puutteesta. Tiivis puolustaminen ja hyvä asenne ja halu pelata ja taistella paistoivat vierailijajoukkueesta. Silti Ilveksen pallorotaatio ja hyvin hiotut erikoistilanteet synnyttivät tukuittain maalipaikkoja kuin liukuhihnalta.

Ilves FS naiset juhlivat maalia

Ilveksn Maria Mäntyl ja Elina Myllymäki juhlivat maalia Naisten Futsal-Liigan ottelussa

Maalinteon aloitti Jonna Kykkänen, joka maaliahneena oli törkkimässä palloa maalin edustalla sisään jo toisen peliminuutin puolivälissä. Seuraavaksi Elina Myllymäki siirsi Ilveksen jo kolmen maalin johtoon kahdella nopealla osumallaan. Jenni Häkli iski heti perään 4-0 ja ensimmäisen jakson loppupuolella Elina Korsumäki onnistui myös maalinteossa. Tauolle mentiin ratkaisevan tuntuisessa 5-0 tilanteessa.

Toinen jakso alkoi melkein samalla tavalla kun ottelu alkoikin. Ilves hyökkäsi kovaa Lujan päälle, mutta Luja kesti. Yli-innokkuus oli muutaman kerran kostautua kotijoukkueen päädyssä nopeiden vastaiskujen takia, mutta onni pelasti Ilveksen takaiskulta hetkeksi aikaa. Jonna Kykkänen ehti siirtää Ilveksen 6-0 johtoon, mutta sen jälkeen Ilveksen puolustus löysäili ja päästi Säde Kuusiston helposti rikkomaan Ilveksen nollapelin.

Ilves FS naiset Naisten Futsal-Liiga

Nollapelin rikkoutumisesta huolimatta Ilveksellä ei ollut vaikeuksia tappaa peliä. Elina Myllymäki, Jonna Kykkänen, Emilia Jokisalo ja Jonna Hyvärinen viimeistelivät loppulukemiksi 10-1. Ottelun loppupuolella Ilves kierrätti pelaajiaan ja päästi nuoret varsansa irti arvokasta kokemusta keräämään. Ilveksen nuori pelaaja Emilia Jokisalo onkin vastannut huutoon iskemällä kahdessa ottelussa kolme maalia.

Ilveksen valmentaja Jaakko Laitinen oli iloinen laajasta onnistujien skaalasta Ilveksen joukkueessa. ”Tänään oli positiivista maalien määrä, ja se että ne jakautuivat useille pelaajille. Paljon paikkoja jäi käyttämättäkin, mutta täytyy olla tyytyväinen silti. Pelin toisella jaksolla oli hyvä hetki kierrättää pelaajia, ja samalla varmistaa muutaman avainpelaajan täysi pelikunto tärkeälle ensi viikolle. Mielenkiinnolla odotetaan jo nyt myös vastavierailua Huittisiin. Toivotaan että siellä on silloin katsojia paikalla vähintään yhtä paljon kuin on tähän mennessä kaudella ollut.”

Jaakko Laitinen miettiliäänä

Jaakko Laitinen miettiliäänä Naisten Futsal-Liigan ottelussa

Ilves kohtaa seuraavassa ottelussaan FC Nokia lauantaina 14.11. Nokialla klo 17.00. Odotettavissa on erittäin tasainen ja laadukas futsalottelu. FC Nokia on nuori ja taitava ja organisoitu joukkue ja pisti Ilveksen erittäin ahtaalle viime kaudella.