25.2 Liiga, Ilves FS – Liikunnan Riemu 5-0 (1-0)

Poikkeuksellisesti Pirkkahallissa pelatussa kotiottelussa Tampereen Ilves tarvitsi voittoa pitääkseen paikkansa runkosarjan kärjessä. Ottelussa mentiin enimmäkseen Ilves komennossa, mutta vasta noin 5.minuuttia ennen loppua kotijoukkue sai helpottavan toisen osuman. Riemun yrittäessä tämän jälkeen isolla riskillä kavennusta ”kaunistuivat” lukemat vielä hieman. Jonna Kykkänen oli Ilveksen ainoa maalintekijä tänään, mutta koko joukkueen esitys oli kuitenkin hyvää luokkaa muissa asioissa kuin maalinteossa.

Koko raportti alempana…

Maalikoostevideo: Giallo2Nero / Youtube

Ottelun valokuvat / Leo Hynninen

Vakituisesta kokoonpanosta puuttuivat tänään Tiina Pöyry, Matilda Herranen ja Emilia Jokisalo. Ilves joutuikin pelaamaan pitkästä aikaa “vain” 7:llä kenttäpelaajalla. Uutena pelaajana helmikuun alusta mukaan tullut Essi Salonen pääsi tänään ensimmäistä kertaa Ilves-paidassa kentälle ja pelasi ensimmäisellä puoliajalla hyvin huolimatta erittäin lyhyestä ajastaan joukkueen mukana.

Heti ensimmäisessä vaihdossa Ilves sai kovan paineen Riemun päätyyn. Palloa liikutettiin hyvin tehokkaasti ja vain maalit jäivät puuttumaan muuten hienosta pelaamisesta. Näissä merkeissä mentiin n. 6 minuuttia ennen kuin Riemu sai lyhyen ajan sisällä omia tilanteitaan. 2 vs 1 hyökkäyksestä kotijoukkue selvisi kapteeni Jonna Hyvärisen peiton ansiosta. Tämän jälkeen oli Ilves vastahyökkäyksessä, mutta ensin Maria Mäntylä ja sitten Liisa Kuuloja joutuivat toteamaan
pettymään vieraiden maalivahdin Saara Viitasen tehdessä huipputorjunnat. 11.minuutin kohdalla Tamperelaiset saivat helpottavan avausmaalin Jonna Kykkäsen saadessa tilaa
kuljettamiseen keskeltä. Kuljetuksen päätteeksi tarkka sijoitus Riemun verkkoon ja lukemat 1-0. Maalin jälkeen näytti että Ilves onnistuu pian uudestaan, mutta Riemu sai tiivistettyä puolustustaan erityisesti peittämällä pallollista pelaajaa paremmin. Jakson loppupuolella Riemu-vahti Viitanen koski palloa kädellä maalivahdin alueen ulkopuolella Ilves-pelaajan läheisyydessä. Tuomarit antoivat tilanteesta vapaapotkun, mutta yllättäen jättivät varoituksen antamatta. Seuranneesta vapaapotkusta Mäntylä pääsi lopulta vetämään, mutta laukaus peitettiin. Taukotilanne 1-0 oli Ilvekselle pienoinen pettymys hallintaan nähden, mutta joka tapauksessa johtoasemasta oli hyvä jatkaa.

Toiselle puoliajalle Ilves lähti ensimmäisen tapaan hyvällä jalalla. Päivän hienoimman laitahaaston esitti minuutin pelin jälkeen Kuuloja jonka kuljetuksen päätteeksi laukoman pallon tiellä oli vain Riemu-vahdin oikea jalka. Riemulle syntyi jälleen huippupaikka Ilves-hallinnan keskeltä hetkeä myöhemmin. Millintarkasta Anni Viitasen pystysyötöstä Karoliina Kröger laukoi vain hieman ohi Ilves-maalista. Hetki myöhemmin Ilveksen viimeinen “lukko” ja loisto-otteluita jatkuvasti pelaava maalivahti Lilli Sandström oli oikea-aikaisesti vastassa estäen Riemulaisten maalinteon. Ilveksen ottelun heikoin vaihe sai kotijoukkueen tiivistämään peluutustaan edelleen. Tämän jälkeen paikkoja alkoi taas syntymään Riemu-päätyyn. Huippupaikoille pääsivät useampaan kertaan tänään paljon pelanneet Kykkänen, Kuuloja ja Mäntylä. Myös vasta kauden toista otteluan pelannut Elina Korsumäki pääsi kokeilemaan Viitasen torjuntaitoja. Viitanen oli tänään erittäin hyvä ja palkittiin myös Riemun parhaana. Ottelun “ratkaisu” nähtiin 35.minuutin kohdilla Kykkäsen katkoessa kriittisessä paikassa Riemun hyökkäyksen. Haltuun jäänyttä palloa “JK11” tempokuljetti 20 metriä ja viimeisteli ensimmäisen puoliajan tavoin tarkalla sijoituksella 2-0. Maalin jälkeen Ilves-päässä nähtiin pientä hässäkkää, mutta ei maalia. Riemu otti aikalisän jälkeen “lentävää maalivahtia” kentälle, mutta todelliseen “lentoon” lopussa lähti vain Kykkänen viimeistellen vielä kolme maalia paljon riskiä ottaneiden sinipaitaisten verkkoon. Syöttöpinnoja keräsivät näistä maaleista Kuuloja, Satu Pesonen ja Mäntylä.

Kykkänen palkittiin 5-0 voitossa ansaitusti Ilveksen parhaana. Toivoa sopii, että muut “säästelivät” tehojaan seuraaviin koitoksiin. Viimeisessä runkosarjaottelussa voittoa ja myös useampia maaleja saatetaan tarvita runkosarjan voittamiseksi. Ilves lähtee lauantain viimeiselle ottelukierrokselle tasapisteissa ACE:n kanssa. Maaliero keltapaidoilla on 17:n pelatun ottelun jälkeen 7 maalia parempi kuin ACE:lla. Ilveksellä vastassa on kotipelissä Ylöjärven Ilves ja “Teekkarit” vierailevat puolestaan vierailevat Nokialla. Runkosarjan voittaja saa kotiedun koko pudotuspelien ajaksi ja vastustajaksi neljännen sijan varmistaneen FTK:n Kemistä. Toiseksi sijoittunut kohtaa välieräsarjassaan puolestaan GFT/Prinsessat.

Ilves – YIlves lauantaina 4.3 klo 15.00 Tesoman Palloiluhallilla.

Runkosarjan voitto ratkesi Ilvekselle! YIlves kaatui murskalukemin.