Ilves FS on jatkanut elokuussa valmistautumista liigakaudelle ja maajoukkue-ehdokkailla on ollut lisäksi isona tavoitteena elokuun karsintapelit. Tamperelaisten riveistä ensimmäisiin karsintoihin lähtee neljä pelaajaa. Yksi heistä on Jonna Kykkänen joka myös teki jatkosopimuksen Ilveksen kanssa kaudesta 18-19. Kykkänen on ollut koko vuosikymmenen ajan yksi liigan parhaista pelaajista ja on vuodesta toiseen kantanut ison vastuun tehopisteistä niin Ilveksessä kuin sitä ennen TJK:n paidassa. Toissakaudella Kykkänen valittiin liigatoimijoiden äänestämänä kauden pelaajaksi.

Pari kysymystä Jonnalle.

  1. Olet kuulunut vuosikymmenen ajan liigan parhaiden pelaajien joukkoon ja olet voittanut henkilökohtaisten palkintojen lisäksi 4 Suomen mestaruutta Ilveksessä. Kuinka vaikeata on ollut huipulla pysyminen kausi toisensa jälkeen ja mitä se vaatii jatkossa?

Kausi kaudelta se on ollut vaikeampaa ja viime kausi oli itseltä ja myös varmasti joukkueelta iso pettymys. Sitä edellisenä kautena kuitenkin sain mahtavan tunnustuksen ollen koko liigan paras pelaaja ja joukkueena voitettu 4 suomenmestaruutta putkeen. Itsellä varmasti paineet kasvoi ja vaati itseltään enemmän ja enemmän ja sitten kun ei tullut onnistumisia se alkoi näkyä omassa pelaamisessa myös henkisesti. Huipulla pysyminen vaatii tahtoa voittaa joka peli ja joka tilanne sekä kehittyä kokoajan pelin mukana.
Joka vuosi liigasta on tullut tasaisempi ja luulen että meillä viime vuonna joukkueena oli pieni ”mestaruus krapula” ja tietoisesti tai ei ajateltiin että kaippa se tänä vuonnakin voitetaan. Uskon että häviö finaaleissa toi meille harmituksen lisäksi paljon uutta ajateltavaa ja halua voittaa ja palata mestaruuksien tielle.

2. Viimeisinä kausina olet ottanut enemmän ns. pelintekijän roolia joukkueessa. Mitä näkisit suurimpina kehityskohteina itselläsi ja Ilveksellä, jotta voitaisiin joukkueena kehittyä paremmiksi erityisesti pallonhallinnassa ja hyökkäyspelaamisessa?

Omasta mielestä meillä on joukkueena kadonnut rohkeus pelata. Ollaan kadotettu se suoraviivaisuus ja luovuus meidän pelistä ja pelataan liian ”varman päälle” mikä ei ole ikinä meidän vahvuus ollut. Kun saadaan meidän entinen rohkeus takaisin ja pelataan suoraviivaisempaa peliä niin uskon että meitä on todella vaikea voittaa. Kehitettävää itsellä on paljonkin mutta varmasti isoin on puolustuspelaaminen ja rohkeus omilla vahvuuksilla pelaamiseen on ollut vähän kadoksissa. Taktiset jutut on ollut minulle myös välillä haastavia ymmärtää/toteuttaa koska olen ehkä enemmän semmoinen ”vapaasieluinen taiteilija”.
Toisia pyrin kehittämään ja omat vahvuudet pyrin löytämään löytämään takaisin 😀

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:

Kykkänen on osoittanut kausi toisensa jälkeen kuuluvansa liigan parhaimmistoon. Olen tyytyväinen että hän jatkaa meillä, koska hän on omaa luokkaansa erityisesti hyökkäyspelin rakentelussa ja avaavissa syötöissä. Hänelläkin on mielestäni myös hyvät mahdollisuudet edelleen kehittyä pelaajana. Muidenkin pelaajien noustessa viime kausina esiin ja ottaessa lisää vastuuta tärkeissä peleissä, niin uskon että sillä on ollut ja tulee olemaan Kykkäsellekin positiivinen vaikutus. Hän pystyy varmasti pelaamaan omaa parasta peliään, kun pelikaverit ovat, niin laadukkaita ja tuttuja pelitavaltaan, että Kykkänen ja koko joukkue voivat keskittyä hänenkin peräänkuuluttamaan rohkeaan pelisuorittamiseen.

Lisää sopimusjulkistuksia on tulossa vielä elokuun aikana maajoukkueen esikarsintaturnauksen jälkeen.

 

SuperCupin voitto selvin lukemin.
Matilda Herranen Ilveksen yhdeksäs sopimuspelaaja alkavalle kaudelle.