La 30.3.19, klo 12.00, Välierä no:1 Ilves FS – GFT, Espoo 0-1 (0-1), Kauppi Sports Center, Tampere.

GFT:n maali: Perälä 7′

Varoitukset: Kykkänen (Ilves)

Otteluvoitot 1-0 GFT:lle, kahdella voitolla finaaleihin.

Raportti:

Kaupissa nähtiin hyvin tiukka ja tasainen pudotuspelikamppailu ligan menestyneimpien joukkueiden välillä. Ajoittain kovaotteiseksikin menneessä ottelussa ratkaisumaaliksi jäi GFT:n Siiri Perälän ajassa 7.27 laukoma 0-1 osuma. Tämä veto oli ainoa mitä Ilves-maalissa vahvasti esiintynyt Lilli Sandström ei pystynyt torjumaan. Varsinkin avauspuoliskolla Sandström pelasti useita GFT:n loistopaikkoja. Ensimmäisellä puoliajalla Ilves ei saanut pallollista peliään kulkemaan toivotulla tavalla ja oli ajoittain pelinrakentelunsa kanssa vaikeuksissa. Lähes kuukauden tauko kovista otteluista kärkijoukkueita vastaan näkyi siinä ettei vieraiden nopeaan pelitempoon pystytty ensin vastaamaan. Vieraat siis hallitsivat enemmän avauspuoliskoa, mutta eivät olleet Ilveksen tavoin tänään terävimmillään maalinteossa.

Toiselle puoliajalle Ilves löysi lisää ideoita pelaamiseen ja paransi selkeästi. GFT:n ykköskentän pelatessa pitkiä vaihtoja saivat Tamperelaiset ajoittain pelata matalampaakin prässiä vastaan. Ilves toi omaan peliinsä penkiltä tuoreita jalkoja. Erityisesti avauspuoliskon lopussa ja toisen puoliajan alussa useamman vaihdon kentällä pelannut Nina Rantala osoitti vaarallisuuttaan kentälle päästyään. Viimeinen tarkkuus läpisyötöissä ja varsinkin viimeistelyssä pilasi Ilveksen haaveet voitosta. Ilvekseltä Tiina Pöyry, Emilia Jokisalo ja Jonna Kykkänen kävivät kaikki lähellä maalia toisen jakso puolella, mutta GFT-maalivahti Heidi Tahvanaisen taakse ei palloa saatu. Viimeiset kolme minuuttia Tamperelaiset hakivat tasoitusta ”lentävällä” maalivahdilla ja saivat muutaman lupaavan tekopaikan aikaiseksi. Vieraat pelasivat maalin johtonsa lopussa järkevästi ja saivat kulutettua arvokkaita sekunteja kellosta pois Ilves-päädyssä.

Välieräsarja jatkuu huomenna Espoossa klo 19.15 ja Ilves on silloin pakkovoiton edessä tai muuten kutsuu seuran historian ensimmäinen pronssiottelu.

Palloliiton otteluseuranta

Ennakko:

Kahden edellisen kauden Suomen mestarit ja toisensa Finaaleissa molempina kausina kohdanneet Ilves ja GFT tapaavat toisensa tällä kertaa jo välierissä. Ilveksen kausi oli vahva helmi-maaliskuun vaikeata jaksoa lukuunottamatta. GFT haki alkukaudesta muotoaan joukkueen uudistuessa rajusti edellisen vuoden mestaruuden jälkeen. Tuttu rytmi Espoolaisille löytyi kuitenkin jo kahden kierroksen jälkeen ja sen huippuhetki osui Final Four mestaruuteen helmikuussa. Sen jälkeen joukkueen sijoitus tipahti runkosarjassa neljänneksi mm. kotona hävityn ACE-ottelun vuoksi. GFT joutuu siis tällä kaudella mestaruuden uusimiseksi ottamaan voittoja vieraskentältä kotipelien lisäksi.

Ilves ja GFT kohtasivat viimeksi Final Four välierässä ja silloin Tamperelaiset jäivät pahasti alakynteen. Nyt sairastuvan tyhjentyessä ja ehjien harjoitusviikkojen kertyessä alle on lupa odottaa paljon parempaa. Viime viikonlopun ”lämmittelyottelu” Riemua vastaan toi lukuisia onnistumisia erityisesti hyökkäyspäähän ja Ilves toivookin saavansa ratkaisuja laajalta rintamalta. Vierasjoukkue GFT:llä on uusina kantavina voimina tällä kaudella nähty mm. Heidi Tahvanainen maalissa ja Siiri Perälä kapteenina pohjapelaajan paikalla. Heidän lisäksi eniten voidaan odottaa maajoukkueeryhmään kuuluvilta Daniela Tjederiltä ja Pirta Hiukalta jotka ovat kausi toisensa jälkeen pitäneet tasonsa liigan huipulla. Hetki sitten kentälle palannut Kiia Laine tuo varsinkin kovan laukauksensa kanssa hyökkäykseen oman lisäksi. Pistepörssissäkin menestynyt Maiju Hirvonen on myös näissä paikoissa kova tekijä.

Ottelusta suora lähetys Palloliiton Huu-TV

Otteluliput 8€ / 5€, Kausikortin haltija 5€, Ilves FS pelaajat ja toimihenkilöt 0€

Huom! Kaupissa pelataan naisten ottelun jälkeen U19-karsintaturnauksen viimeistä pelipäivää.