Useamman kauden jo pohjapelaajan tontilla isossa roolissa pelannut Jonna Hyvärinen allekirjoitti sopimuksen myös kaudelle 18-19.

Pari kysymystä kapteeni Hyväriselle…

Olet ollut isossa roolissa Ilves-naisissa jo usemman kauden sekä kentällä että myös kapteenistossa. Missä asioissa näkisit että olet kehittynyt Ilves-aikana eniten ja mitä pidät suurimpana kehityskohteena tälle kaudelle?

”Nyt starttaa viides kausi Ilves-perheessä Futsalin parissa. Vuodet ovat olleet hyvin opettavaisia ja on ollut hienoa saada olla osa joukkuetta & seuraa, joka on aktiivisesti vienyt Futsal-kulttuuria eteenpäin Suomessa.”
”Näin entisenä jalkapalloilijana suurin henkilökohtainen haaste on varmasti ollut futsalmaisen liikkeen ja pallokosketuksen omaksuminen. Hitaasti mutta varmasti sekä futsalpelisilmä, että taito käsitellä palloa pienemmässä tilassa ovatkin kehittyneet vuosi vuodelta – toki vielä on paljon opittavaa.”
”Tämän kauden tavoitteena on kehittää erityisesti hyökkäyssuuntaan omaa peliä. Enemmän röyhkeyttä ja monipuolisempia ratkaisuja hyökkäyspäässä, pallovarmuutta ja maalinälkää. Siinä varmasti haastetta yhdelle kaudelle riittävästi, mutta ehkäpä vanha kettukin voi vielä oppia uusia temppuja ;)”

Mitkä ovat mielestäsi hyvän pohjapelaajan tärkeimpiä ominaisuuksia?

”Pohjapelaajalla on tärkeä rooli pelinohjaamisessa. Fyysisyyttä ja kurinalaisuutta täytyy löytyä puolustussuuntaan. Kyky liikuttaa palloa nopeasti ja löytää tyhjä tila kentältä sekä oikea-aikainen liike ovat tärkeitä ominaisuuksia pelinavauksen suhteen, jotta ”hyökkäysspesialisteille” jää enemmän aikaa ja tilaa tehdä omia jekkujaan”

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:

Hyvärinen on kehittynyt mielestäni paljon futsal-pelaajana siitä, kun hänet ensimmäisen kerran olen kentällä nähnyt. Hän on vahva taistelija ja pelaa aina joukkueelle. Suurin vahvuus hänellä on 1 vs 1 puolustaminen, mutta myös esim. pelin tekemisessä hän on ottanut askeleita eteenpäin erityisesti viime kaudella.

Nina Rantala aloittaa toisen kautensa Ilves-paidassa.
Lilli Sandström Ilves-naisten ensimmäinen julkistettu sopimuspelaaja kaudelle 18-19.