Tämän vuoden kevääseen päättyneen neljän vuoden mestaruusputken jälkeen on Ilves palannut jo kesäkuun alussa joukkueharjoittelun pariin tavoitteenaan palata takaisin mestarin paikalle. Harjoituksia on näin avauskuukautena ollut kahdesta kolmeen per viikko. Viime kaudella ensimmäistä kertaa koko joukkueelle pelaajasopimukset tehnyt Ilves jatkaa tänäkin vuonna samalla toimintatavalla.

Ensimmäisenä pelaajasopimuksena julkistetaan maalivahti Lilli Sandström joka aloittaa nuoresta iästään (97-synt.) huolimatta jo viidennen kautensa Ilveksen riveissä. Myös maajoukkueessa viime kaudella debytoinut (Vs Puola marraskuu17) Sandström kuuluu liigan kärkimaalivahteihin ja on myös tänä kesänä/syksynä ehdolla Suomi-paitaan.

Sandströmin kommentit tuoreeltaan sopimuksen teon jälkeen:

Mitkä tunnelmat jatkaa Ilveksessä ja mitä tavoitteita olet itse tai joukkueen kanssa asettanut?”

”Itsellä on hyvät ja odottavat tunnelmat jatkaa Ilveksessä seuraava kausi. Tavoitteet joukkueella ovat korkealla ja niitä lähdetään toteuttamaan. Oma tavoite on kehittyä kokoajan enemmän, oppia lajista lisää ja pelata hyvällä tasolla. Myös maajoukkuepaikka on tavoitteena.”

Millaista on ollut pelata Ilveksessä ja erityisesti mitkä ovat kokemukset maalinsuulta?

”Kaikki kaudet (4) Ilveksessä ovat olleet erilaisia, mutta hyvin opettavaisia niin henkisesti kuin fyysisesti. Ensimmäisellä kaudella oli haastavaa tulla mukaan kesken kauden lähes ilman Futsal-kokemusta. Silloin joukkue otti minut hyvin mukaan toimintaan ja se loi uskoa nuoreen pelaajaan.
Toisella kaudella nälkä ja innostus lajin pariin alkoi kasvaa ja kolmannella kaudella tuli paljon onnistumisia ja niiden myötä lisävastuuta. Hyvällä itseluottamuksella oli helppo pelata illasta toiseen. Viime kaudella oli paljon haasteita henkisesti ja fyysisesti enkä ollut itse täysin tyytyväinen omiin suorituksiin, mutta nyt toivon saavani jo kesällä hyvän tatsin jotta on helppo lähteä pelaamaan kovalla tasolla heti ensimmäisissä otteluissa!”

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:

”On erittäin hienoa että Lilli jatkaa meillä. Hän löi itsensä hienosti läpi toissakaudella ja on siitä lähtien kuulunut Ilveksen ja myös koko liigan kärkimaalivahteihin. Uskon että hänellä on Ilveksessä hyvä mahdollisuus jatkaa kehittymistään Futsal-maalivahtina. Sandström on maalivahtikykyjensä lisäksi erittäin tärkeä pelaaja joukkueen hengenluojana.”

Kapteeni Jonna Hyvärinen jatkaa seuraavankin kauden Ilveksessä.
Naisten Futsalmaajoukkueen ensimmäiset kotimaaottelut heinäkuussa Tampereella Ruotsia vastaan.