Tällä kertaan sopimuspelaajien esittelyssä on vuorossa Ilveksen nuorempaa kaartia edustavat pelaajat Matilda Herranen (99) ja Jonna Uusipaasto (00).

Laita/Pivot-pelaaja Matilda Herranen on kuulunut edustuksen liigaryhmään jo kaudesta 2015-16. Kausi toisen perään on Herranen ottanut askeleita eteenpäin kehittyen nyt pelaajana jo Ilveksen avainpelaajaksi. Herranen on viime kausina kehittynyt erityisesti puolustuspelin osa-alueilla ja on senkin avulla muiden ominaisuuksiensa lisäksi lunastanut paikkansa useilla maajoukkueleireillä. Maajoukkuedebyytti on vielä antanut odottaa johtuen suuresti naisten hyvin vähäisistä maaottelu tapahtumista. Viimeksi tammikuussa Suomen pelatessa Ukrainassa Herranen oli nimettynä varalle. 

Herrasen kommentit kysyttäessä omasta roolistaan joukkueessa:

“Oma rooli joukkueessa on näyttää esimerkkiä omalla tekemisellä ja tietenkin pitää hyvää joukkuehenkeä yllä.”

Herrasen tavoitteena on tälläkin kaudella kehittyä lisää henkilökohtaisesti pelaajana ja saada paljon onnistumisia aikaan. Joukkueen tavoitteeksi hän näkee pääsemisen omalle parhaalle tasolle ja sitä kautta pelata pitkälle kevääseen asti. 

Viime kevät päättyi yllättäen Ilveksen futsal-pelaajien kauden normaalisti jatkuessa vähintään huhtikuun loppuun asti. Pelkästään futsalia pelaava Herranen ei kuitenkaan ollut toimettomana. 

“Keväällä ennen kuin joukkueen yhteiset harjoitukset alkoi, pidin peruskuntoa yllä lenkkeilemällä. Kesäänkuun aluta jatkuikin taas jo yhteiset reenit joukkueen kanssa.” 

Herrasen kanssa samassa jutussa esiteltävää Jonna Uusipaastoa hän kysyttäessä kuvailee seuraavasti:

 “Jonna Uusipaasto on joukkuekaverina erittäin mukava, hauska, sanavalmis ja , jolta löytyy myös omia näkemyksiä asiaan kuin asiaan! 😂”

 Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit Herrasen sopimukseen. 

 ““Matsku” on meillä jo erottamaton osa joukkuetta. Enää on vaikea muistaa sitä aikaa, jolloin hän ei vielä ollut edustuksen mukana. Hän on mennyt näiden vuosien aikana valtavasti eteenpäin lukuisilla osa-alueilla ja on nyt hyvin lähellä kansallista huippua. Jatkamalla määrätietoista ja laadukasta harjoittelua näen että hänellä on mahdollisuudet yksilötasolla mihin vain hän tavoittensa asettaa. Uskon hänen erityisesti hyötyvän tällä kaudella Ilveksen entistä suunnitelmallisemmasta fysiikkaharjoittelusta.”

 ———————————-

Pivot-pelaaja Jonna Uusipaasto aloittaa kolmannen kautensa Ilveksen edustuksen kuvioissa. Ensimmäiselle kaudelleen hän tuli keskellä talvea mukaan ja viime kaudella syksy jäi hyvin rikkonaiseksi valitettavan loukkaantumisen vuoksi. Näin voidaankin puhua vielä suhteellisen tuoreesta pelaajasta Tamperelaisten riveissä. Tänä kesänä Uusipaasto on saanut hyvän lähdön kauteen ja on jo esittänyt entistä lupaavampia otteita treeneissä sekä harjoitusotteluissa. 

Uusipaasto kertoo omista odotuksistaan kauden suhteen:

“Sellaiset odotukset, että itselle tulisi ehjä kausi ja paljon peliminuutteja, ja sitä kautta pääsisin kehittymään lisää pelaajana sekä että joukkueena päästäisiin mahdollisimman pitkälle”

Vielä vähemmän aikaa futsalin parissa aktiivisesti mukana olleelta Uusipaastolta on hyvä kysyä myös siitä mitkä pelaajan ominaisuudet korostuvat futsalissa enemmän kuin jalkapallossa?

“Futsalissa täytyy olla nopeampi ja terävämpi, kun pienemmällä alueella sattuu ja tapahtuu kokoajan enemmän kuin futiksessa”

Nopeisiin ratkaisuihin erityisesti hyökkäyspäässä Uusipaasto nimeää suosikikseen lajiin olennaisesti kuuluvan kärkipotkun eli “kärkkärin”.

Vielä kysyttäessä hänen sopimusjulkistusparistaan Matilda Herrasesta hän kuvailee tätä seuraavin sanankääntein.

“Matsku on Mäntän kirkkain tähti, jolla on kaikkein kovin veto ja kokemusta kanoista.😂”

Päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentoi Uusipaaston sopimusta:

“Olin erittäin harmissani (kaikkien muiden viime syksyn loukkaantumisten ohella) Uusipaaston viime syksystä hänen loukkaantuessa harjoituksissa juuri ennen tosipelejä. Positiivista on tietysti se, että nuoren pelaajan ollessa kyseessä on meillä kaikki “maailman aika” olemassa edelleen ja mitään ei olla menetetty. Nähdäkseni edellinen rikkonainen kausi ei ole syönyt hänen motivaatiotaan vaan jo kesän harjoituksista lähtien on nähty juuri toivottua tekemistä. Paljon on luonnollisesti vielä kehitettävää ja opittavia asioita, mutta itse miellän hänen olevan oikealla polulla ja toivon “Upin” nousevan tällä kaudella vahvasti esiin.”

Lisää edustuksen sopimuspelaajia esitellään lähipäivinä ja viikkoina. Liigakausi käynnistyy naisten osalta 10.10 Lauantaina.

Tähän mennessä (15.9) esitellyt edustuksen sopimuspelaajat:

2  Sanni Ryhänen

17 Oona Jaatinen

18 Matilda Herranen

19 Jonna Uusipaasto

20 Jenna Oksanen

31 Tanja Owens

Heta Huhtaniska ja Lilli Sandström jatkavat Ilves-paidassa.
Tanja Owens ja Sanni Ryhänen reservijoukkueesta edustuksen sopimuspelaajiksi