Ilves FS:n kapteeni Matilda Herranen on äänestetty Futsal-Liigan pelaajien toimesta tammikuun pelaajaksi. Läpi kauden hienoja onnistumisia esittänyt Herranen on iskenyt 18:ssa pelaamassaan ottelussa tehot 21+4, joilla irtoaa koko sarjan maalipörssin kärkisija ja pistepörssin 7. sija.

Tammikuussa Ilves FS pelasi yhteensä 5 ottelua, joissa Herranen saalisti tehopisteitä 6+2 ja kaksi näistä tehdyistä maaleista oli otteluiden voittomaaleja. Ilman maaleja hän on jäänyt vain kolmessa ottelussa mikä on tällä mittapuulla sarjan tehokkain suoritus kuluvalla kaudella.

”Tammikuu on ollut meillä raskas ja otteluita on ollut paljon. Henkilökohtaisesti olen pyrkinyt tasaisuuteen otteluissa ja tekemään rohkeasti asioita kentällä, niiden myötä sitten tehoja ja voittojakin on tullut. Vaikka paperilla olisikin kova nippu huippupelaajia, kestää aina aikansa saada juuri ne oikeat kentälliset ja yhteydet löydettyä, jolloin saadaan peli kulkemaan.” Herranen kertoo Palloliiton haastattelussa.

Tammikuun pelaajaksi valinta merkitsee Herraselle paljon

”Tietenkin on otettu olo, että ensimmäistä kertaa peliurani aikana minut valittiin muiden pelaajien äänestyksellä kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Henkilökohtaisesti tuntuu hyvältä, että kova työ mitä olen joukkueen eteen tehnyt on näkynyt myös muille.”

Ilveksen peliesitykset kauden mittaan ovat olleet hieman vaihtelevia, mutta kauden edetessä joukkueen yhteispeli on kehittynyt suurin harppauksin, joten suuntaus on juuri oikea runkosarjan loppua kohti sekä pudotuspelien alkaessa. Ailahtelevat otteet ovat kysyneet myös henkistä vahvuutta joukkueelta, mutta siitäkin huolimatta Ilves FS taistelee kapteeni Herrasen johdolla pudotuspelien kotiedusta. Mikäli sama kehityskäyrä jatkuu on Ilveksellä mahdollisuudet edetä hyvinkin pitkälle kauden aikana.

”24-vuotias Herranen edustaa keltavihreitä nyt, nuoresta iästään huolimatta, jo yhdeksättä kauttaan ja henkilökohtaisen panostuksensa siivittämänä Matilda pelaa mielestäni toistaiseksi parasta kauttaan juuri tällä hetkellä. Tästä kertovat paitsi kertyneet tehopisteet, mutta myös uunituore kapteenin rooli joukkueessa, jolloin vastuu joukkueesta on luonnollisesti suurempi. Matskun merkitys ja panos joukkueelle on suuri ja on ollut hienoa seurata hänen kehitystään kausi kaudelta jo useamman vuoden ajan.” päävalmentaja Mikko Sivonen kertoo.

Kohti pudotuspelejä

Ilves FS:lla on runkosarjaa jäljellä vielä neljän ottelun verran, jonka jälkeen alkavat jo aiemmin varmistuneet ja mielenkiintoiset pudotuspelit. Jännitettävää riittää ja kohta nähdään kenet Ilves kohtaa puolivälierissä. Tavoite on selvä ja puolivälierät eivät joukkueelle riitä.

”Tekeminen joukkueessa on ollut nyt paljon tasaisempaa ja nousujohteista, joten kotietua ehdottomasti lähdetään hakemaan. Odottavaisin mielin haluan nähdä, kuinka pitkälle joukkueellamme on mahdollisuudet päästä. Aikaisemmat kaudet ovat loppuneet jo niin varhaisessa vaiheessa, että koko porukalla on nyt todella suuri halu kamppailla mitaleista tänä vuonna.” Herranen päättää.

 

 

ILVEKSEN TIIA ROPANEN JA MATILDA HERRANEN MAAJOUKKUEPAIDASSA HELMIKUUSSA
VAASASTA 3 PISTETTÄ