Mestaruuden tukijat

Ilves FS naiset kiittävät laajaa joukkoa yhteistyökumppaneitaan ja tukiverkostoa. Ilman teitä tämä mestaruus ei olisi ollut mahdollinen. Ilves FS yhteistyökumppanit

NPE

Intersport

Koskikeskus

Adidas

OMP

Tesoman apteekki

Mänttä-Vilppulan kaupunki

Kemvit Oy

Tampereen komediateatteri

Tampereen Siivous

Pispalan Pulteri

Pizzeria Napoli

Pyynikin käsityöläispanimo

K-Supermarket Länsiportti

K-Market Vehmainen

Sharkfish Studios

Kauden viimeisessä ottelussa vastassa GFT

Ilves FS naiset päättävät kautensa lauantaina tyylillä. Kauden viimeisessä ottelussa vastassa on naisten Futsal-Liigassa klassikkovastus ja pahin kilpakumppani GFT Prinsessat. Klo 15.00 alkavassa ottelussa ratkotaan minkälaisen rekordin kotijoukkue jättää jälkeensä. Ottelun päätteeksi Futsal-Liigan kirkkaimmat mitalit pujotetaan tamperelaisten kaulaan.

Ilves varmisti jo Futsal-Liigan Suomen mestaruuden viime viikon lauantaina. Joukkue tarvitsi yhden pisteen ottelusta Ylöjärven Ilvestä vastaan, mutta otti täydet sarjapisteet 5-10 voitollaan. Näin GFT Prinsessat jäivät saavuttamattomaan piste-eroon Ilveksen suhteen ja pokkaavat lauantaina ottelun jälkeen Pirkkahallissa Futsal-Liigan hopeamitalit.

Ilveksellä on kana kynittävänä GFT:n kanssa. Futsal Cupin finaalissa joukkueet kohtasivat nimenomaan Pirkkahallissa Tammikuussa ja GFT otti upean loppukirinsä ansiosta Futsal Cupin mestaruuden. Tämä tappio halutaan kuitata lauantaina Pirkkahallissa ja päättää Futsal-Liigan kausi tappiottomana.

Ilveksellä on ottelussa panosta. Ilves on voittanut jokaisen 17:sta liigaottelusta tähän mennessä. Maalisuhdetta on aina hieno parantaa ja 100 tehdyn maalin ylittäminen on keneltä vain kova suoritus. Vain GFT on tehnyt sen tällä kaudella ja Ilves FS haluaa yltää samaan. Maalisuhde on tällä hetkellä +73 (98-25). Päästettyjen maalien määrä on liigan paras: 1,5 maalia per peli.

Henkilökohtaisella tasolla tavoitetta riittää myös varmasti. Ilveksen tehonaisena on toiminut Jonna Kykkänen 13 maalilla ja 25 syötöllä. Pisteitä on 38 ja pistepörssin sijoitus neljäs. Toiseksi parhaana Ilves-pelaajan pörssissä majailee Jenni Häkli. Ilveksen joukkueessa tehot ovat jakautuneet tasaisesti ja jokaisella pelaajalla on tilillään pisteitä, myös maalivahdeilla. Tämä kertoo Ilveksen laajasta materiaalista ja joukkuepelin vahvuudesta. Ainoastaan Sanna Laihasella ei ole pisteitä, johtuen hänen vähäisestä pelaamisestaan. Pistepörssin kuningattarina ovat tällä kaudella häärineet Tjederit Daniela ja Jannica, jotka ovatkin vastanneet lähes yksin joukkueensa maalinteosta ja tehoista. Verratuna Ilvekseen GFT:n kokoonpano on varsin kapea ja välillä jopa yksittäisiä otteluita on pelattu ilman vaihtomiehiä. Miten on tulevaisuuden laita?

Ilves on panostanut vahvasti pelinsä ja pelaajien kehittämiseen futsalin ehdoilla. Joukkue on hakenut kovia pelejä ulkomailta ja harjoitellut laadukkaasti pitkään.

Ilveksen valmentaja Jaakko Laitinen kertoo olevansa tyytyväinen joukkueensa kauteen ja kehitykseen:
“Oon tyytyväinen tuloksiin (tietysti) ja siihen, että joukkueen peli on mennyt eteenpäin tänä vuonna. Futsalia on opittu pelaamaan lisää, ja se näkyy tuloksissa.” Laadukas pelaajarinki on ollut takuuna ettei mihinkään otteluun ole tarvinnut lähteä ns. vajaalla kokoonpanolla. Pelaajien rasitustasot ovat pysyneet sopivina, ja ehkä suurin ”ongelma” on sitten ollut se, että välillä on ollut vaikea saada riittävästi peliaikaa kaikille.”

Tule lauantaina Pirkkahalliin viettämään mitalijuhlia yhdessä Ilves FS:n kanssa ja onnittelemaan joukkuetta. Ilves FS-GFT Prinsessat klo 15.00 Ilves-luola Pirkkahalli D. Liput 5€/3€.

Ilves FS Naiset 2015-2016

1 Syvänen Emiilia 2 Laihanen Sanna 3 Pöyry Tiina 4 Karelehto Anni 5 Hyvärinen Jonna 6 Vesaniemi Eini 7 Pesonen Satu 8 Häkli Jenni 9 Korsumäki Elina 10 Hirvonen Maiju 11 Kykkänen Jonna 12 Sandström Lilli 14 Ruotsalainen Maiju 15 Teittinen Mira 16 Jokisalo Emilia 18 Herranen Matilda 19 Mäntylä Maria 20 Kuuloja Liisa 31 Myllymäki Elina

Täydellinen sarjakausi!
Suomenmestaruus!