Suomenmestaruuskuva_2015-2016

Ilves FS teki sen! 18 ottelusta saldona 18 voittoa. Suomenmestaruus tuli joukkueelle todella ansaitusti ja sen saivat tuta kaikki vastustajat Naisten Futsal-Liigassa. Suomen kaikkien aikojen paras naisfutsaljoukkue!

Sarjakauden viimeisessä ottelussa oli vastassa rakas kilpakumppani GFT/Prinsessat. Naisten Futsal Cupissa GFT onnistui kaatamaan Ilveksen finaalin jatkoajalla, joten ilmassa oli paljon revanssihenkeä kun Ilves valmistautui kauden huipentumaan.

Valmistautuminen osui kohdilleen. Kapteeni Mira Teittinen avasi maalihanat jo kolmannella peliminuutilla Tiina Pöyryn upeasta diagonaalisyötöstä. Tästä ei mennyt kuin pari minuuttia kun tilanne oli jo 3-0 Jenni Häklin iskiessä kaksi vastustamatonta maalia. Kolmannessa osumassa Jonna Kykkänen tarjosi Häklille varman maalipaikan takatolpalle.

Pientä toisintoa Futsal Cupista saatiin kun puoliajalle siirryttiin cupin finaalista tutussa johtotilanteessa 4-1. Jannica Tjeder onnistui ensimmäisellä puoliajalla kaventamaan, mutta Satu Pesonen kuittasi osuman Kykkäsen esityöstä.

Toisella puoliajalla Kykkänen otti ratkaisijanviitan kannettavakseen. Kykkänen iski itse pitkän kuljetuksen päätteeksi viidennen maalin ja palloitteli GFT:n pelaajat pihalle Häklin kanssa seuraavassa osumassa. Kykkänen pääsi vielä iskemään kertaalleen. Lilli Sandströmin tarkka avaus tavoitti GFT:n päädystä Teittisen, joka pelasi Kykkäsen nokikkain Petra Häkkisen kanssa. Kykkänen kiersi kylmän rauhallisesti maalivahdin ja laukoi Ilveksen 7-1 johtoon.

GFT pääsi vielä kaventamaan ottelun 7-4:ään Daniela Tjederin osumilla, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Ilves sai haluamansa puhtaan sarjakauden. 18 ottelusta 18 voittoa on huikea saavutus, joka tulee jäämään historiankirjoihin. Täydellinen kausi, upea joukkue, Suomenmestaruus! Näihin sanoihin on upea päättää Ilves FS naisten sarjakausi.

Koko futsalkautta joukkue ei vielä kuitenkaan päätä, sillä luvassa on kesälle aikatauluitettu ulkomaan turnausreissu Portugaliin, johon joukkue alkaa valmistautumaan ansaitun tauon jälkeen.

Kiitokset kaikille Ilves FS naisten tukijoille ja kannattajille kaudesta 2015-2016! Ensi kaudella kohtaamme jälleen.