Jonna_Kykkanen

Ilves FS naiset ja Fc Sport J antoivat yleisölle koko rahalla jännitystä lauantain liigapelissä. Sport pääsi puoliajalle 2-0 johdossa, mutta Ilves käänsi ottelun maali kerrallaan toisella puoliajalla.

Fc Sport J:n Maarit Vitikka oli tehokas Ilveksen metsästäjä ensimmäisellä puoliajalla. Vitikka iski pallon kahdesti Ilveksen maaliin vastahyökkäyksistä ja kotijoukkue pääsi puoliajalle 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla alkoi Ilveksen kiri. Joukkue tarvitsi voiton pitääkseen sarjajohtonsa kuudessa pisteessä. 26. peliminuutilla Elina Korsumäki kavensi tilanteeksi 2-1 Tiina Pöyryn ja Mira Teittisen hyvän prässin jälkeen ja Jenni Häkli nosti Ilveksen tasoihin kaksi minuuttia myöhemmin Jonna Kykkäsen (kuvassa) esityöstä. Ottelu oli jälleen avoin ja yleisöllä riitti jännitettävää.

Tasoituksen jälkeen Ilves painoi peliä Sportin päätyyn hakien voittomaalia. Painostus tuotti toivotun tuloksen 38. peliminuutilla. Kykkänen päästi Ilveksen pinteestä ja muutti tulokseksi 2-3. Kykkäsen yllättävä veto puolustajan jaloista yllätti maalivahdin. Tätä johtoa joukkue oli kärsivällisesti hakenut koko puoliajan eikä siitä oltu luopumassa, vaikka Sport haki lentävällä maalivahdilla tasoitusta.

Upea toisen puoliajan esitys nosti Ilveksen kahden maalin takamatkalta voittoon, joka piti sarjajohdon GFT/Prinsessoihin kuudessa pisteessä.

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit pelistä:
“Hyvin käännettiin peli. Ensimmäisellä jaksolla ei oltu valmiina tekemään sitä mitä täytyy tehdä. Tuomarit antoivat pelata fyysistä peliä, jota Sport osasi pelata selkeästi meitä paremmin. Tietynlainen kovuus kuuluu lajiin, mutta selkeät taklaukset ja tilanteet joissa ei yritetä pelata edes palloa pitäisi viheltää pois. Sport oli taktisesti ensimmäisellä puoliajalla parempi ja me vain hakattiin päätä seinään.”

”Toiselle puoliajalle tiivistimme peliä ja saimme selkeytettyä rooleja ja se tuotti tulosta. Pelattiin aina seuraava tilanne kerrallaan ja siitä koko ottelu kääntyi.”

”Erityisiä onnistujia pelissä oli meitä ensimmäisen puoliajan torjunnoilla pystyssä pitänyt Lilli Sandström, kapteenin arvoisen matsin pelannut Mira Teittinen sekä hyvällä liikkeellä pelissä ollut Elina Korsumäki.”

Ilves FS:n ottelut jatkuvat maanantaina 15.2. klo 20:00 Pirkkahallissa, jolloin vastassa on paikallisvastustaja Tampereelta, ACE. Naisten Futsal-Liigaa on jäljellä kolme kierrosta ja Ilves tarvitsee neljä pistettä varmistaakseen Suomenmestaruuden.

Ennakko: Tampereen derby maanantaina