2.3.19, Ilves FS – ACE, Tampere, 2-5 (1-2) Tesoman Palloiluhalli, Tampere

Ilveksen maalit: Korsumäki 8′, Kykkänen 38′  ACE:n maalit: Jaatinen 9′, Kivelä 10′, Lauermaa 27′, Tetri 29′, Jaatinen 31′

Raportti:

Tesomalla nähtiin hyvätasoinen ottelu jossa pääosan Ilveksen hyvän alun jälkeen varasti ACE:n tehokenttä joka vastasi tänään kaikista mustapaitojen maaleista. Ottelun alku oli Ilvekseltä lupaava. Ensimmäiset minuutit ottelussa voidaan laskea kotijoukkueen nimiin ja muutaman hukatun tekopaikan jälkeen saatiin ansaittu avausosuma, kun Jonna Kykkänen löysi tarkalla syötöllä Elina Korsumäen vieraiden takatolpalta ja ”Elli” siirsi Ilveksen 1-0 johtoon 8.minuutin kohdalla. Hyvä alku kuitenkin sai pikaisen stopin, kun erinomaista kautta liigassa pelaava ACE:n Oona Jaatinen sai pallon Ilveksen puolustuksen takana haltuun ja laukoi komeasti maalin kattoon 1-1 ohi Ilves-maalivahti Lilli Sandströmin. Vain minuutti myöhemmin sai ACE jauhettua tekopaikan Minna Kivelälle joka teki vieraille toisen maalin ”samassa vaihdossa”. ACE:n johtomaalin jälkeen pelitapahtumat tasoittuivat ja molemmilla oli hetkensä. Jakson loppua kohden ACE painoi enemmän päälle, mutta lukemissa 1-2 mentiin puoliajalle.

Toisen puoliajan alkuun Ilves ei saanut peliään avausjakson tapaan käyntiin vaan vieraiden prässipelaaminen teki pelaamisesta hankalaa. Ensimmäistä jaksoa harvempia paikkoja puolustivat vieraat hyvin fyysisesti pois ja viimeisenä lukkona Tiia Ropanen maalissa torjui hyvällä prosentilla. 27.minuutin kohdilla vieraiden kapteeni Sini Lauermaa pääsi laidasta läpi ja laukoi tarkasti lukemat 1-3:een. Tämän jälkeen Ilveksen puolustuspaketti hajosi pahemman kerran ja Maria Tetri liukui vapaasti takatolpalta 1-4 Jaatisen syötöstä. 32.minuutilla Jaatiselle tarjottiin illan toinen osuma ja lukemat 1-5:een. Loppupelin Ilves haki ylivoimalla kavennusta ja pelasikin enimmäkseen tasokasta yv:tä. Vastustajalla toki oli käsijarru päällä jo neljän maalin johdossa. Hyvistä paikoista huolimatta kavennusosuma saatiin vasta kaksi minuuttia ennen loppua kun hässäkän päätteeksi Kykkänen kavensi Jenni Häklin merkkauttaessa itselleen syöttöpinnan. Tappio tänään oli Ilvekselle toinen putkeen, mutta sarjasijoitus on edelleen ykkönen, Kaksi viimeistä ottelua Ylöjärven Ilvestä ja Liikunnan Riemua vastaan ratkaisevat miten pudotuspelit aloitetaan.

Artikkelikuva: Jani Virolainen

Ennakko:

Kauden haastavinta jaksoa tähän mennessä pelaava Ilves kohtaa jälleen yhden kärkipään joukkueen, kun syyskierroksella ainoana Ilveksen voittanut ACE tulee vieraaksi poikkeuksellisesti Tesomalla pelattavaan otteluun. Haastavuutta lisäävät samaan saumaan osuneet poissaolot, sairastumiset ja loukkaantumiset. Ilveksen ylivoimainen meno alkukaudesta sarjassa on kuitenkin varmistanut joukkueelle paikan jo kolmen kärjessä ja välierien kotietu on jälleen mahdollista varmistaa jopa tappiolla jatkoajalla/pilkuilla. Ilves lähtee kuitenkin hakemaan tästäkin ottelusta voittoa ja se on varmaa että vieraat sitä haluavat myös. ACE tarvitsee vielä pisteitä pudotuspelipaikan varmistamiseksi ja sillä on vielä jäljellä vaikea vieraspeli GFT:n luona Espoossa. Vieraiden aloituskenttä (Kivelä-Lauermaa-Tetri-Jaatinen) on esittänyt vahvoja otteita tällä kaudella ja kantaa päävastuun ACE:n hyökkäyspelin rakentelusta.

Ilveksestä Anni Karelehto ja Emilia Jokisalo eivät ole vielä pelikuntoisia tässä ottelussa, mutta molempien odotetaan palaavan takaisin pelikentälle maaliskuun aikana kuntoutuksen sujuessa ongelmitta.