15.12.18, Liikunnan Riemu – Ilves FS 1-12 (1-6)

Ilveksen maalit: Häkli Jenni(8′)Karelehto Anni(9′)Herranen Matilda(11′)Mäntylä Maria(12′)Herranen Matilda(19′)Jokisalo Emilia(19′)Mäntylä Maria(22′)Kykkänen Jonna(23′)Hyvärinen Jonna(26′)Herranen Matilda(29′)Hyvärinen Jonna(38′)Korsumäki Elina(39′)

Riemun maali: Pietilä Hanna-Mari(18′)

Raportti:

Tamperelaiset olivat odotetun vahvoja Jyväskylän vierailullaan ja saivat pitkästä aikaa taululle kaksinumeroiset maalilukemat. Aivan ottelun alussa maalintekeminen oli vielä hankalaa ja tolppia lähemmäksi ei päästy. Tasaisella tahdilla tilanteina molempien kahden avauskentän toimesta luonut Ilves kuitenkin sai hanat auki 8.minuutin kohdalla Jenni Häklin vietyä Ilveksen 1-0 johtoon. Sen jälkeen Anni Karelehto onnistui viimeistelemään kauden avausosumansa, ja pari minuuttia myöhemmin Matilda Herranen laukoi ensimmäisen varsinaisen peliajan maalinsa. Tästä noin minuutti ja maalitilinsä tälle kaudelle pääsi avaamaan myös Maria Mäntylä jonka napakka kärkipotku etukulmaan vei Ilveksen jo ratkaisevan oloiseen 4-0 johtoon. Kotijoukkue kavensi kesken Ilves-painostuksen Tamperelaisten odotellessa rangaistuspotku tuomiota. Sen sijaan Riemu sai pelattua pallon ylös ja lopulta tilanne päättyi Hanna-Mari Pietilän maaliin ohi ensimmäisellä puoliajalla maalissa torjuneen Emiilia Syväsen. Kavennus ei kuitenkaan muuttanut pelin kuvaa vaan jo samalla minuutilla Herranen vei toisella osumallaan Ilveksen 5-1 johtoon ja 6-1 maali oli komea kombinaatio Emilia Jokisalon onnistuessa Anni Karelehdon syötöstä.

Toisella puoliajalla Tamperelaiset alkoivat pyörittämään vaihtoja. Maaliin pelamaan tullut Lilli Sandström ehti torjua muutaman pahan hyökkäyksen Riemulta, mutta koki kovia 30,minuutin kohdalla loukatessaan itsensä tullessaan katkomaan vastustajan läpisyöttöä. Syvänen tuli loppupeliksi maaliin ja piti vastustajan maaleitta loppuun asti. Hyökkäyspelin osalta vahva hallinta jatkui ja entisestään jopa vahvistui penkiltä tulleiden tuoreiden jalkojen myötä. Mäntylä osui toisen kerran 22.minuutin kohdalla ja heti perään Jonna Kykkänen pääsi myös mukaan maalitalkoisiin. Kapteeni Jonna Hyvärinen viimeisteli kaksi osumaa jotka avasivat myös hänen maalitilinsä tälle kaudelle. Herranen täydensi hienon iltansa hattutemppuun ja vain minuuttia ennen loppua Elina Korsumäki viimeisteli loppulukemat 12-1 vahvalla yksilösuorituksella.

Vuosi saatiin siis pakettiin hienoissa merkeissä. Tamperelaiset viettivät ottelun jälkeen pikkujouluja ja seuraava ottelu on edessä 5.1 lauantaina jolloin vastus tulee olemaan huomattavasti kovempaa luokkaa, kun sarjassa toisena oleva GFT saapuu Kauppiin.

Ennakko:

Kolme viikkoa sitten viimeksi pelanneet Tamperelaiset pääsevät hyvin levänneinä syyskierroksen päätöskamppailuun. Ilveksen suora paikka Final Four lopputurnaukseen takasi sen ettei Ilves pelannut tässä välissä edes Cupin otteluita. Sen sijaan Tamperelaiset ovat harjoitelleet normaalisti, mutta luonnollisesti kovemmalla intensiteetillä kuin keskellä ruuhkaisimpia peliviikkoja.

Kotijoukkue Riemu on ollut vähemmän yllättäen suurissa vaikeuksissa tällä kaudella joukkueen koettua useita muutoksia kokoonpanon ja valmennuksenkin kanssa kesän aikana. Jyväskyläläiset ovat vielä kokonaan ilman pisteitä ja päästettyjen maalien keskiarvo on jopa 6,75 maalia per ottelu. Riemun valopilkku on ollut uutena pelaajana joukkueeseen tullut Heidi Malkki. Hän on tehnyt joukkueen 15:sta maalista 10. Viime kaudella Riemu esiintyi vahvasti Ilvestä vastaan kotonaan ottelun päättyessä silloin lukemiin 2-2.

Ilves lähtee otteluun sarjakärkenä ja on ainoana joukkueena pystynyt saalistamaan vähintään pisteen jokaisesta ottelusta. Tamperelaiset eivät ole liikaa tällä kaudella maaleja tuulettaneet ja nyt olisi ennakkoon ajatellen erinomainen paikka ensinnäkin ottaa kolme pistettä kotiin ja lisäksi saada useampia onnistumisia maalien muodossa. Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat varmasti Nina Rantala ja Pinja Peuramäki. Peuramäki on loppukauden sivussa ACE-vieraspelissä sattuneen loukkaantumisen vuoksi. Lupaavan tulokassyksyn pelanneen Peuramäen pitkä poissaolo on erittäin ikävä takaisku. Toiveissa on hyvin sujuva kuntoutuminen ensi kauden alkuun mennessä.

Tapahtumarikas kärkiottelu Ilvekselle lukemin 5-2.
Ilves löysi lisävaihteen toisella puoliajalla, Ylöjärvi taisteli pisteistä loppuun asti.