16.11  ACE – Ilves FS, 2-1vm. 1-1, 1-1 (1-0), Tamppi Areena, Tampere

Ilveksen maali: Jokisalo 37′. (Palkittiin Ilveksen parhaana.)

Raportti:

Tampereen paikallisottelu oli tunnelmallinen kamppailu täynnä tapahtumia ja ennen kaikkea hyvää futsalia. Ensimmäinen puoliaika ja varsinkin sen alkuminuutit olivat enemmän kotijoukkue ACE:n hallinnassa. Sanna Koskinen teki taitavalla nostolla joukkueelle johtomaalin 5.minuutin kohdalla. Ilves pyöritti peliä ajoittain erinomaisesti, mutta oli valitettavan tehoton ja tällä kertaa se maksoi pisteitä. ACE:n maalissa myös Leena Lepikonmäki pelasi erinomaisesti ja torjui lukuisia huippupaikkoja. Ilves osoitti kuitenkin venymiskykyä lopussa ja nousi toista kertaa tällä kaudella ”lentävällä maalivahdilla” tasoihin, kun Emilia Jokisalon laukaus muutti suuntaa ACE-pelaajasta ja päätyi verkkoihin. Maalittoman jatkoajan jälkeen 10m voittolaukauskisassa ACE:n Sini Lauermaa laukoi heti ensimmäisenä maalin tarkasti vasempaan yläkulmaan. Ilveksen jäädessä ilman onnistumisia vei kotijoukkue tällä kertaa voiton ja kaksi pistettä.

Perjantai-ilta vie Ilveksen paikallisderbyn merkeissä Hervantaan. Vastaan asettuu vahvasti erityisesti kotikentällään suorittava ACE. Tällä kaudella joukkue ei ole kotona hävinnyt vielä kertaakaan. ACE:lla on alla kahdesta edellisestä kotipelistään vakuuttavat voitot. Liigassa kaatui Liikunnan Riemu 5-0 ja uudistuneessa Futsal Cupissa joukkue otti rutiinivoiton Futsal-ykkösessä pelaavasta Mad Maxistä. ACE on tuttuun tapaan päästänyt vähän maaleja tämänkin kauden alkuun, (2,0 per ottelu). Myös maajoukkueessa alkusyksyn mittaan hyvin esiintyneet Leena Lepikonmäki ja Tiia Ropanen ovat aina iso haaste ohitettavaksi. Hyökkäyspäähän ACE on saanut valtavat tehot alkukaudelle toista kauttaan liigassa pelaavalta Oona Jaatiselta (10+0). Hänen kanssaan samassa ”ketjussa” pelaava Maria Tetri on ollut myös hyvällä pelipäällä tehden liigassa jo tehopisteet 2+5. Syyskuun alun LiittoCupin finaalista (mikä päättyi Ilveksen 4-0 voittoon) puuttui yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista Sini Lauermaa. Nyt hän on entisessä kunnossa ja on kova haaste kentällä tuttuun tapaansa.

Ilves pääsee lähtemään otteluun hyvistä lähtökohdista. Kolmessa viimeisessä ottelussa on omiin mennyt vain kaksi maalia. Erilainen ja hitaampi alusta Tamppi-Areenalla tuo aina oman haasteensa pallolliseen peliin, mutta kokemusta joukkueella Hervannasta toki löytyy jo monen kauden ajalta. Epävarmoja tähän otteluun ovat pienistä vaivoista kärsineet Jonna Hyvärinen ja Jenni Rantonen.

Palloliiton otteluseuranta

Ilves löysi lisävaihteen toisella puoliajalla, Ylöjärvi taisteli pisteistä loppuun asti.
Sinnikkyys palkittiin kolmella pisteellä liigan kärkikamppailussa.