10.11.18, Ilves FS – MuSaFutsal, Pori, 2-0 (0-0)  Kauppi Sports Center, Tampere

Ilveksen maalit: Pöyry 33′ Jokisalo 36′.

Nollapeli maalissa: Sandström. (palkittiin Ilveksen parhaana)

Raportti:

Kaupissa nähtiin kahden vahvassa vireessä olevan joukkueen hyvätasoinen ja jännittävä kohtaaminen. Vähämaalisuudestaan huolimatta ottelu tarjosi varmasti lähes kaikkea mitä yleisö saattoi etukäteen toivoa. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat vakuuttavia tänään. Ilveksen Lilli Sandström ja MuSa:n Siiri Lilja antoivat vahvan näytön osaamisestaan ja molempien päästettyjen maalien määrä  alkukaudella on ollut vähäinen. Kotijoukkueen 1-0 voittomaali Tiina Pöyryn toimesta yllätti kuitenkin Liljan täysin ja Tamperelaiset saivat kaivatun johtoaseman 34.minuutin kohdalla. Vierasjoukkueen ehkä liigan paras ylivoimapeli ei tänään Ilveksen onneksi ollut parhaimmillaan ja Emilia Jokisalo haistoi tilaisuutensa syötönkatkoon ja siirsi keltapaidat 2-0 johtoon. Tämänkin jälkeen vielä nähtiin tiukkoja tilanteita, mutta kahden maalin johto kesti loppuvihellykseen asti ja Ilves FS jatkaa tuloksen myötä sarjan kärjessä.

Ottelutallenne / Futsal-Liiga.tv

Palloliiton otteluseuranta

Ennakko:

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa lukuisia kertoja Naisten Futsal-Liigan historian aikana, mutta tällä kertaa asetelma on varmasti herkullisin. Molemmat joukkueet ovat pelanneet ensimmäiset viisi ottelukierrosta ainoina ilman tappiota. Pisteita Ilvekselle on kertynyt 14 ja Porilaisille 13. Nämä pisteet oikeuttavat sijoihin 1 ja 2. Jopa joukkueiden maalierot ovat samaa luokkaa kauden tässä kohdassa. (Ilves 18-7, MuSa 19-9) Viime vuosina Tamperelaiset ovat pystyneet ottamaan kotikentällä niukkoja voittoja keskinäisissä kohtaamisissa. Vieraskentällä on sen sijaan pari viimeisintä kautta päädytty pistejakoon. Kumpikin joukkue on kauden aikaisessa vaiheessa päässyt hyötymään sääntömuutoksesta jonka vuoksi ottelut eivät enää voi päättyä tasapeliin. Vierailija MuSa on laukonut itselleen 10m:n voittolaukauskisoista kaksi kertaa lisäpisteen. Ilves sai ensimmäisen kahden pisteen voittonsa FTK:n vieraana viime lauantaina.

Vierasjoukkue MuSaFutsal on siis aloittanut kautensa erinomaisesti mikä on voinut yllättää monet. Muutamana viime kautena erityisesti runkosarjan alku on sujunut heikosti ja joukkue on antanut liian ison etumatkan muille playoffs-taistelussa. Nyt näyttää että palaset on saatu paikoilleen ja odotettavissa on ehkä kovin Porilaisvierailija vuosiin. Joukkueesta löytyy nyt enemmän laatua ja määrää kaikille pelipaikoille. Netta Hannulan huippuvire maajoukkueessa on kantanut myös liigapeleihin (7+1 tehot) ja hän on aivan kirkkainta kärkeä laitapelaajissa. Sarjaa enemmän seuraaville ovat varmasti myös tuttuja Porilaisten ”kulmakivet” Maalivahti Siiri Lilja ja pohjapelaaja Elina Setälä. Myös Pivot-paikalla ”uutta tulemista”  tekevä Mira Laurila on ollut tärkeä pelaaja alkukauden peleissä saalistaen samalla tehot 3+2.

Ilves on harjoitellut tuttuun tapaan kolmena päivänä tällä viikolla ja pitkän FTK-pelimatkan jälkeen on taas erittäin mukavaa palata kotikentälle. Tamperelaisten maalintekijänä alkukaudesta kunnostautunut Emilia Jokisalo (8+0) valittiin alkuviikosta myös maajoukkueen marraskuun leirille. Toisena Ilves FS-pelaajana tälle leirille lähtee Tiina Pöyry. Ilves pääsee kärkiotteluun täydellä kokoonpanolla. Joukkueen käytettävissä tosin ei välttämättä ole 14 pelaajaa riippuen muutaman pelaajan pelipäivän tilanteesta pienten loukkaantumisten osalta.

Otteluliput: 5€ / 3€

Paikallisottelusta hyvän esityksen jälkeen käteen vain yksi piste.
Ensimmäinen kahden pisteen voitto pitkän kaavan kautta.