3.11.18 La, FTK – Ilves FS, 2-3 vm. 2-2, 2-2 (1-1) Putaan Liikuntahalli, Tornio

FTK:n maalit: Suhonen, Keränen

Ilves FS maalit: Jokisalo 2 (Herranen ratkaiseva maali 10m:n voittolaukauskisassa.)

Raportti:

FTK ei ollut moksiskaan kärkipelaaja Tiia Juntikan poissaolosta vaan laittoi Ilveksen viime kauden runkosarjan kotiottelunsa tapaan todella ahtaalle. Anna Keräsen 2-1 osuma 32.minuutilla pakotti Tamperelaiset hakemaan tasoitusta ”lentävällä maalivahdilla” (Tiina Pöyry). Ilves onnistui hyvin ylivoimapyörityksessään ja 37.minuutilla Emilia Jokisalo laukoi pallon maaliverkkoihin. Ottelu ratkesi lopulta Ilves-naisten historian ensimmäisellä voittolaukauskilpailulla 10metristä. Laukauksia tarvittin jopa 26 kappaletta ennen kuin Matilda Herrasen veto löysi viimein tiensä verkkoihin hyvin torjuneen FTK-maalivahti Senja Keisun taakse ja Tamperelaiset pääsivät kotimatkalle kaksi pistettä rikkaampana.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta vahva. Ilves ei saanut omaa peliään kulkemaan lähdössä vaan FTK hallitsi kenttätapahtumia. 3:lla minuutilla kotijoukkue meni Jenni Suhosen kaukolaukauksella 1-0 johtoon. Vähitelllen maalin jälkeen Ilves sai itsensä kerättyä peliin ja loikin hyvän määrän tekopaikkoja. Pallonmenetyksiä, huonoja syöttöjä ja vääriä valintoja tuli tosin runsaasti ja avausmaali saatiinkin vasta 17:n minuutin kohdilla, kun Emilia Jokisalo iski jo kauden seitsemännen osumansa.

Toisella puoliajalla Ilves piti palloa ensimmäistä paremmin ja sai tasaiseen tahtiin tekopaikkojakin, mutta maalin edustalla tilanteista oltiin aina joko vähän myöhässä tai viimeistelyn laatu oli heikkoa. Kesken Ilveksen hallinnan kurinalaisesti, mutta myös opportunisesti pelannut FTK onnistui riistämään pallon 32.minuutin kohdalla Ilves-alueella ja seuranneesta tilanteesta Anna Keränen vei joukkueensa 2-1 johtoon. Tämän jälkeen Ilves aloitti vimmatun takaa-ajon ja sai paineen FTK-päätyyn. Maria Ollilan rikkeestä Jokisalo sai paikan tasoittaa lähivapaapotkusta. Tällä kertaa veto kuitenkin blokattiin. Samasta tilanteesta FTK:lle tuli myos virheet täyteen ja Ilves sai lisää tilaa kentälle, kun kotijoukkue joutui varomaan rikkeitä. Tamperelaiset hakivat aikalisän jälkeen tasoitusta ”Lentävällä maalivahdilla” ja kauden ensimmäinen ”YV” onnistui hienosti kun Jokisalo laukoi illan toisen osumansa.

Jatko-ottelussa FTK ei ottanut isompia riskejä vaan pyrki puolustamaan hyvin ja kyttämään vastaiskuja. Ilves sai luotua paikat Jenni Häklille ja Nina Rantalalle, mutta kumpikaan ei tällä kertaa osunut. Yksi päivänselvältä näyttänyt FTK-virhe jäi jatko-ottelussa viheltämättä, mutta eri asia olisi sitten tietenkin ollut olisiko 10 metristä onnistumista tänään tullut maalivahtien torjuessa molemmissa päissä kiitettävästi läpi ottelun ja ”rankkarikisan”

10m:n voittolaukauskisassa nähtiin jopa 26 yritystä kunnes Matilda Herrasen toinen laukaus toi ratkaisun. Ilves-maalissa Emiilia Syvänen torjui komeasti monta FTK:n yritystä.

Tamperelaisten seuraava ottelu on tähän mennessä liigakauden kohokohta, kun Ilves saa sarjakärkenä vieraaksi toisena olevan MuSaFutsalin Porista. Kumpikaan joukkue ei ole vielä kärsinyt yhtään tappiota tällä kaudella. Ottelu pelataan 10.11, klo 13 ja paikkana Kauppi Sports Center.

Ennakko:

Tamperelaiset lähtevät jo toiselle pitkälle vierasmatkalle kauden aikaisessa vaiheessa. (Vaasa, 14.10) Kausi on alkanut pisteiden valossa vahvasti, kun Ilves on onnistunut voittamaan kaikki 4 otteluaan varsinaisella peliajalla. Tehtyjen maalienkin keskiarvo kohosi ”tyydyttäviin lukemiin” 6-0 KaDy-voiton ansiosta. (3,75) Vastaavassa kohtaamisessa vuosi sitten FTK onnistui voittamaan Ilveksen pitkästä aikaa pelaten helposti parhaan ottelunsa koskaan Ilvestä vastaan. Kaikki muut kohtaamiset viime kaudella (runkosarja kotipeli, Final Four Finaali, Playoffs välierät x2) olivat sitten Ilveksen juhlaa.

Kemi-Torniolaiset kärsivät Tampereella viime lauantaina rajun takaiskun hävitessään ACE:lle minkä lisäksi yksi FTK:n sekä liigan parhaista pelaajista Tiia Juntikka katseli Tamppi-Arenalla punaista korttia ja on näin ollen sivussa seuraavat kaksi ottelua. Näistä otteluista ensimmäinen on nyt siis käsillä. Suuri mielenkiinto kohdistuukin siihen miten kotijoukkue lähtee pelaamaan ilman tärkeintä pelaajaansa. FTK:n muilta profiilipelaajilta kuten Anna Keräseltä ja Sanna Rautiolta on lupa odottaa isoja peliminuutteja. Lisäksi erityisesti nuori Maria Ollila on esittänyt lupaavia otteita kauden avausotteluissa.

Ilves lähtee reissuun jo perjantaina täydellä kokoonpanolla. Sairastupa on saatu lähes täysin tyhjäksi, ja harjoituksissa on riittänyt tällä viikolla pelaajia reilusti. Viimeiset lähes kolme ottelua loukkaantumisen vuoksi missannut Jonna Kykkänen palaa myös mahdollisesti pelikentälle.

Sinnikkyys palkittiin kolmella pisteellä liigan kärkikamppailussa.
Ilves löysi tehoja toisella puoliajalla. KaDy kumoon lukemin 6-0.