Useiden kausien liigakokemuksen omaava (TJK/Ilves FS) Satu Pesonen on tehnyt jatkosopimuksen kaudesta 18-19. Pesonen on eniten tunnettu vahvasta puolustamisestaan ja rautaisesta asenteestaan, mutta on viime vuosina lisääntyvässä määrin tehnyt myös tehoja hyökkäyspäässä. Viime kaudella Pesosen tähtihetki hyökkäyspelin osalta osui Ilveksen riemukkaaseen Final Four mestaruus viikonloppuun.

Pari kysymystä Sadulle…

1. Olet pelannut Ilveksessä useita kausia isossa roolissa pohjapelaajan paikalla. Miten näkisit, että joukkue ympärillä on kehittynyt näiden kausien aikana?

Joukkue on pysynyt melko samana useamman vuoden, joten yhteispeli on kehittynyt ja futsalmainen tekeminen on mennyt koko ajan eteenpäin. On ollut myös hienoa nähdä, kuinka joukkueesta löytyy nykyisin vastuunkantajia laajalla rintamalla. Varsinkin meidän nuorimmat pelaajat on kehittynyt valtavin harppauksin.

2. Viimeisimpinä kausina on onnistumisia puolustuksen lisäksi tullut itsellesi myös hyökkäyspäässä maalien muodossa. (mm. Final Four 18) Mitä asioita olet saanut peliisi lisättyä erityisesti hyökkäämisen osalta?

Meidän pelitapa on muuttunut ihan ensimmäisistä vuosista, joten se on vaikuttanut siihen, että olen oppinut nousevampaan rooliin ja myös oma pallovarmuus on kehittynyt. Totuuden nimissä on kyllä tunnustettava, että monesti mun maaleista suurin kunnia kuuluu pelikavereille, koska ne yleensä antaa täydellisen syötön ja mun tarvii vaan sijoittaa pallo sisään.

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:
Annoimme Sadun miettiä jatkamistaan rauhassa kesällä ja olen tyytyväinen, että hän lähti jälleen mukaan. Pesonen on erittäin tärkeä pelaaja meidän joukkueelle. Hän taistelee kentällä ollessaan jokaisesta pallosta ja antaa varmasti 100% joka tilanteessa. Tästä syystä jo pelkästään ihanteellinen pelaaja tavoitteelliseen joukkueeseen. Sen lisäksi hän on joka kausi saanut kehitettyä omaa peliään ja hän toimii varmasti myös hyvänä esimerkkinä meidän nuoremmille pelaajille.

Ilves FS naisten joukkue kaudelle 18-19.
Jenni Rantonen Ilveksen riveihin kaudelle 18-19.