4.2. Liiga, FTK – Ilves FS 1-4 (0-1)

Pitkältä pohjoisen vierailulta ei tarvinnut lähteä tälläkään kaudella ilman pisteitä kotiin. FTK:n tasoitettua hieman ennen toisen puoliajan puoliväliä Ilves keräsi nopeasti itsensä ja repi kolmen maalin eron ennen loppusummeria. Monista edellisistä otteluista poiketen Tamperelaiset olivat vahvempia toisella puoliskolla kuin ensimmäisellä. Kaikki kentällä olleet hoitivat “oman ruutunsa” ja esittivät juuri sellaista peliä mitä kauden lopussa tullaan tarvitsemaan.

Ottelu alkoi Ilveksen hallinnalla. Ensimmäisillä minuuteilla tuli jo hyviä tilanteita hyökkäyspään hyvistä ratkaisuista. 3.minuutin kohdalla oli todellinen huippupaikka, kun Ilveksestä erityisen vahvasti tänään esiintyneet Maria Mäntylä ja Tiina Pöyry pääsivät 2-1 hyökkäykseen puolesta kentästä. Ilveksen harmiksi tilanne kuitenkin kuivui kokoon. 9.20 ajassa sama kaksikko oli asialla, mutta tällä kertaa verkot soivat. Mäntylä pelasi itsensä vapaaksi Pöyryn kautta ja laukoi pienestä kulmasta FTK:n maaliin vieraille 0-1 johdon. Heti maalin jälkeen unohdettin kuitenkin puolustaminen ja FTK:lla oli ehkä jakson paras maalipaikka Ilveksen unohdettua sinipaitaisen vapaaksi maalin edustalle. 10. Minuutin jälkeen ottelu meni hyvin sekavaksi ja Ilvekseltä nähtiin paljon joko liian nopeita, liian vaikeita tai suoraan sanottuna vääriä ratkaisuja. FTK:lle tämä ajanjakso toi uskoa omaan tekemiseen ja Ilves sai olla tyytyväinen päästessään johtoasemassa tauolle.

Toiselle puoliajalle Ilves lähti ensimmäisen tapaan hyvällä “jalalla”. 20:n sekunnin jälkeen oli Pöyryllä loistopaikka tänään kauden parastaan esittäneen Matilda Herrasen syötöstä. FTK- maalivahti Wilma Ylijoutsijärvi torjui laukauksen kulmaksi. Ilveksen parantaessa peliään ja pysyessä johtoasemassa alkoi kotijoukkue myös lisäämään prässiä. 4:n parhaan joukkoon Ilveksen seuraksi himoitseva kotijoukkue sai kaipaamansa tasoituksen ajassa 28.23 kun suurimman osan ottelusta tarkasti pidetty Tiia Juntikka pelasi tilanteen loppuun asti ja sijoitti pallon liukumalla takakulmaan kaikkien ihmetykseksi. Ilves kuitenkin löysi itsensä tämän tasoituksen jälkeen. Ajassa 29.28 Anni Karelehdon laukaus kimposi FTK-maalivahdista Emilia Jokisalolle joka vuorostaan laukoi ylärimaan. Siitä kimmonutta palloa oli maalin edessä yksin odottamassa Satu Pesonen joka puski pallon tyhjiin. Todellinen tahtomaali vieraille. Ajassa 31.38 Pöyry löysi Herrasen upealla pitkällä pallolla. FTK-puolustus selvisi tilanteesta säikähdyksellä pallon mentyä päädystä yli. Pienestä jalkavaivasta kärsinyt Pöyry sai viimein ansaitun onnistumisen maalin muodossa ajassa 32.29, kun Jokisalon laukaus 2-1 hyökkäyksessä päätyi maalivahdin torjunnasta Pöyrylle joka toimitti pallon vasemmalla jalalla maaliin. 3-1 johdossa Ilves pelasi taktisesti kypsää peliä ja FTK oli pakotettu ottamaan lisää riskejä kentällä. Pelikellon näyttäess 37.38 tuli ottelulle ”lopullinen ratkaisu” Jokisalon laukoessa laidasta pallon tolpan kautta maaliin Liisa Kuulojan syötöstä. Loppulukemat Putaan liikuntahallissa siis 1-4 ja vieraat lähtivät pitkälle kotimatkalle tyytyväisinä. Vierasjoukkueesta jokainen pelaaja ansaitsi kehut iltapäivän otteistaan. Myös ottelun tuomaristolle on annettava positiivinen maininta. He onnistuivat erinomaisesti tässä kärkikamppailussa.(Ainakin Ilveksen mielestä…)

Samat joukkueet kohtaavat toisensa jo ensi lauantaina Espoossa Futsal Cupin lopputurnauksessa. Ottelun alkamisaika ei ole vielä tällä hetkellä tiedossa.