29.1. Liiga, Ilves FS – MuSaFutsal 3-2 (2-0)

Ilves-naisten kuuden ottelun tammikuu toi joukkueelle komeasti kuusi voittoa. Kahden edellisen ottelun (ACE,GFT) tapaan tämäkin voitto tuli pienellä “marginaalilla”. Viime kauden pronssijoukkue MuSa Porista taisteli loppuun asti pisteistä nousten viimeisellä 5.minuutilla kahteen kertaan maalin päähän. Tänään Ilveksen johto kuitenkin kesti ja MuSa ei pystynyt toista kertaa tällä kaudella nappamaan tasapeliä keltapaitoja vastaan.

Ottelu lähti Ilveksen osalta käyntiin hieman hermostuneesti ja kunnollista pidempää pallonhallintaa ei ensimmäisissä vaihdoissa nähty. Vierasjoukkue hankaloitti myös tekemistä puolustamalla odotetun tarkasti omaa aluettaan ja pyrkien omiin iskuihinsa heti, jos Ilves hetkenkin “löysäilisi”.
Pelin alku olikin siis näille kahdelle joukkueelle tyypillistä “keskialueen” taistelua. Viimeisimmät ottelut Porilaisia vastaan ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia. Ensimmäinen maali saatiin kuitenkin Tamperelaisten iloksi aikaan jo ajassa 8.50. Elina Myllymäen antamasta kulmapotkusta Jonna Kykkänen tykitti “tukijalallaan” aivan unelmavedon oikeaa yläkulmaan. Avausmaalin jälkeen Ilveksen itseluottamus kentällä kasvoi ja palloa saatiin MuSa:n päätyyn kiitettävällä tahdilla. Vierasjoukkue puolusti näitä tilanteita kuitenkin enimmäkseen hyvin ja niistä myös seuranneista erikoistilanteista keltapaidat eivät onnistuneet johtoaan lisäämään. Toinen Ilves-maali meinasi syntyä Satu Pesonen haistettua Porilaisten syötön omalla alueella. Sadun katko suuntautui valitettavasti hiukan yli MuSa maalin. 12 sekuntia ennen taukoa saivat vieraat vielä kulmapotkun ja käyttivät sen valmisteluun aikalisän. Ilves puolusti tilanteen hyvin ja pystyi vielä hyökkäämään vieraiden nukahtaessa. Ilveksen ylivoimahyökkäyksessä Anni Karelehdon veto muutti onnekkaasti suuntaa MuSa-pelaajasta ja päätyi maaliin. Tämä 2-0 maali pysäytti kellot aikaan 19.58!

Toisten puoliaikojen alut ovat olleet viime aikoina kotijoukkueelle hankalia. Niin myös tänään. MuSa tuli kopista päättäväisemmin ja Ilves oli monissa tilanteissa askeleen jäljessä. Myös kumuloituvia virheitä alkoi kertyä “huolestuttavaa” tahtia. Vastustajilta eniten ongelmia aiheuttivat tuttuun tapaan jo lähes vanhaan pelivireeseen pääsevä Elina Setälä ja viime peleissä hyvin suorittanut Tuula Siren (Joka valittiin MuSa:n parhaaksi pelaajaksi.) Pelin tekemisen olleessa vaisumpaa oli kuitenkin hienoa, että oma puolustus Lilli Sandströmin johdolla kesti hyvin. Porilaisten olikin lähdettävä hakemaan tasoitusta riskillä jo 33. Minuutin kohdilla. MuSa:n ottaessa lentävän maalivahdin käyttöön siirtyi paine ymmärrettävästi Ilves-päätyyn. 34.08 ajassa sai Ilveksen Tiina Pöyry erikoisesti varoituksen vaikka ei osunut korkealla jalalla vastustajaa päähän vaikka tuomari näin tilanteen näki. Potkussa oli vielä selkeä ja ainoa tarkoitus osuminen pelivälineeseen ei vastustajaan. Epäsuora vapaapotku olisi siis (mahdollisesti) ollut se oikea tuomio, mutta onneksi tämä kortti ei tällä kertaa vaikuttanut lopputulokseen. MuSa pääsi maalin päähän pelatessaan pallon päädyn kautta hieman onnekkaasti maalilla kytänneelle Setälälle joka iski 2-1 kavennuksen. Maalin jälkeen MuSa jatkoi viidellä pelaamista Ilveksen pyrkiessä tarkempaan puolustukseen. 36.52 ajassa Tamperelaisten Myllymäki katkoi hienosti mustapaitojen syötön ja sijoitti pallon kaukaa tolpan kautta MuSa-maaliin. Porilaiset tulivat toistamiseen maalin päähän ajassa 38.42 Setälän ohjatessa Mira Laurilan syötön maaliin. Kotijoukkue pelasi kuitenkin lopun kypsästi ja rauhallisesti. Palloa pidettiin maltilla ja sekunteja pelattiin pois. Näin Ilvekselle runkosarjan voittokamppailun kannalta arvokas 3-2 voitto vaikeasta vastustajasta.

Tamperelaisten pelit jatkuvat ensi viikonloppuna pitkällä pohjoisen reissulla. Putaan liikuntahallissa vastaan asettuu FTK. Sitä seuraavana viikonloppuna (11.2-12.2) pelataankin sitten pokaalista Cupin lopputurnauksessa Espoossa.

Tamperelaiset terävinä toisella puoliajalla. 3 pistettä pohjoisesta.