20.1. Liiga, ACE – Ilves FS 2-3 (0-3)

Kauden toinen paikallisottelu oli edellisen tapaan myös kärkiottelu. Hervannan TamppiAreenalla nähtiinkin Suomen parasta futsalia paikalle ahtautuneiden ihmisten iloksi. Ilveksen puoliaikajohto suli toisella jaksolla kotijoukkue ACE:n rynnistettyä takaisin peliin. Aivan ottelun viimeisillä sekunneilla Ilveksen maalivahti Lilli Sandström venyi huippupelastukseen jonka ansiosta keltapaidat nousivat runkosarjassa pisteen päähän kohdatusta sarjakärjestä.

Ilves pääsi otteluun samoilla pelaajilla kuin keskiviikkona lukuunottamatta Elina Myllymäkeä. ACE:n ainoa poissaolija näytti olevan kovassa kuumessa ollut päävalmentaja. Ottelu käynnistyi hyvällä pallollisella jaksolla Ilvekseltä. Ensimmäinen huippupaikka osui kuitenkin kotijoukkueelle Pivot-pelaaja Susanna Savijoen päästyä kääntymään Ilves-alueella. Laukaus kilahti Ilves-maalin ylärimaan ja jatkoi matkaansa päädystä yli. Vain hetki tämän “säikähdyksen” jälkeen tapahtui toisessa päässä, kun pallo ohjautui ACE:n verkkoon omasta pelaajasta ajassa 2.32. Ilvekselle pitkästä aikaa todella onnekas maali. Ilveksen puolustus ja hyökkäys näyttivät tämän jälkeen molemmat olevansa kauden parhaassa iskussa. Kärkijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä syvälle Ilves-alueelle. 10.minuutilla Ilveksen Emilia Jokisalo pääsi Liisa Kuulojan syötöstä läpiajoon ACE:n hukattua pallon keskialueella. Päättyneestä läpiajosta upeaa kautta pelaava Jokisalo viimeisteli 2-0 Ilves-johdon. Ajassa 11.09 Ilves meinasi onnistua yhdestä lukuisista ensimmäisen puoliskon erikoistilanteestaan. Anni Karelehdon kaukolaukaus osui Leena Lepikonmäen vartioiman ACE maalin tolppaan. Illan erikoisin maali nähtiin ajassa 14.49, kun Jonna Kykkäsen vaikean “Liigasyötön” itselleen haltuunottanut Matilda Herranen päätti kokeilla kauempaa. Laukaus yllätti jonkun verran huippuvahti Lepikonmäen ja pallo jatkoi torjunnasta matkaansa maaliin. Nuorelle Herraselle ansaittu onnistuminen ja eipä kauden avausmaali olisi parempaan paikkaan voinut osua. Hyvänolon tunne meinasi kuitenkin kadota nopeasti ACE:n Sini Lauermaan osuessa pystytolppaan hetken kuluttua. Ilves pääsi kuitenkin tauolle 3-0 johdosta.

Toiselle puoliajalle peli muuttuikin sitten täysin. Ilves unohti puolustamisesta lähes kaiken oppimansa ja ensimmäisellä puoliajalla toteuttamansa. Joukkuepelaaminen ei toiminut enää ja myös kotijoukkue teki oman osansa lisäämällä painetta Ilveksen pelinrakenteluun. 1-3 kavennusmaali ajassa 23.33 tuli pahasta pelinavausvirheestä Ilveksen päässä jonka Savijoki hyödynsi varmasti.
Vain minuutti tämän jälkeen “paniikki” oli valmis kotijoukkueen tullessa maalin päähän. Anne Riekillä oli helppo työ viimeistellä Ilves-maalin edestä Lauermaan esityöstä. Tämän jälkeen alkoi olla se kuuluisa ”viimeinen hetki herätä”. Aikalisää ei kuitenkaan Ilves-valmennus päättänyt tässä kohtaa “tuhlata”. Ilves oli vaikeassa tilanteessa keskiviikon kamppailun painaessa jaloissa ja ACE:n iskiessä kovaa kiinni. Vierailla kesti useita minuutteja päästä kamppailuun taas mukaan. Ilves-kapteeni Jonna Hyvärisen huikea pelastus “saksipotkulla” lähes omalta maaliviivalta oli eräänlainen käännekohta. Sen jälkeen n.30 minuutin kohdalla ottelun kulku oli tasoittunut Ilveksenkin saadessa palloa hyvin hyökkäysalueelle. Kaikkia kenttäpelaajia käyttänyt Ilves pyrki lyhentämään vaihtoja pitääkseen terävyyttä kentällä. Ottelu kulki jännittävää loppuaan kohden ja pari minuuttia ennen täyttä aikaa ACE otti aikalisän ja “lentävän maalivahdin” käyttöön. (Lepikonmäki) Ylivoiman alku ei näyttänyt kovin vaaralliselta, mutta niin kuin aina futsalissa. Asiat tuppaavat muuttumaan nopeasti. Viimeisellä minuutilla pallo pyöri vaarallisesti Ilves-päässä kotijoukkueen pelatessa hyvin organisoitua “ylivoimaa”. Silti Ilves näytti kestävän. Aivan viimeisillä sekunneilla ACE sai rakennettua todellisen huippupaikan maalin eteen Maria Tetrille, jonka laukauksen kuitenkin torjui yhdellä kauden hienoimmista pelastuksista Ilves-maalivahti Lilli Sandström. Armottoman hässäkän päätteeksi summeri soi ja Ilves sai juhlia täpärää voittoa.

Voitto nosti Ilveksen ACE:n kantaan runkosarjan voitosta pelattaessa. Nyt on jo selvää, että runkosarjan voiton tulee ottamaan joku näistä kolmesta (ACE, Ilves, GFT). Kaksi muuta joukkuetta joutuvat siis todennäköisesti kohtaamaan toisensa jo välierissä. Ilveksen pelit voitokkaan “härkäviikon” jälkeen jatkuvat ensi sunnuntaina Tesoman Palloiluhallissa klo 13.00. Silloin molemmille tärkeistä pisteistä tulee Tampereelle kamppailemaan Porilainen MuSaFutsal.

Ilveksen tammikuu voitokas loppuun asti.
Ilves selviytyi keskiviikko-illan jännitysnäytelmästä cupin lopputurnaukseen.