18.1. Cup, GFT/Prinsessat – Ilves FS 1-2 (0-0)

Tamperelaiset nähdään tänäkin vuonna Naisten Futsal Cupin lopputurnauksessa joukkueen taisteltua 2-1 voiton Leppävaaran Urheilutalolta Espoosta. Paikka 11.2-12.2 myös Espoossa järjestettävään turnaukseen ansaittiin arki-iltana naisfutsalin kovimman (ei-Tamperelaisen) joukkueen eli edellisvuoden Cupin mestarin GFT:n kaadolla. Arpa oli heittänyt nämä joukkueet jo tässä vaiheessa vastakkain, ja se oli sääli koska nämä ottelut ansaitsevat isomman yleisön. Lopputurnaus kohtaamiset ovat olleet erittäin dramaattisia. Tänäänkään ei jännitystä kamppailusta puuttunut ja ottelun lopulla ja vielä sen jälkeen käytiin molemmin puolin ”hieman” lämpöisinä useammastakin tilanteesta.

Molemmat joukkueet lähtivät hakemaan jatkopaikkaa muutamista kovien nimien poissaoloista (Tjeder, Lindström, Hiukka, Syvänen) huolimatta laadukkailla joukkueilla. Ilveksellä maalissa torjuntavastuun otti Lilli Sandström joka pelasikin erityisesti torjuntatyöskentelyn osalta yhden parhaista otteluistaan lyhyellä liigaurallaan. GFT pelasi viime syksyn ottelun tapaan puolustustaan ottamalla puolesta kentästä kiinni. Tampereella prinsessat pystyivät pitämään Ilveksen maalipaikat suhteellisen vähissä. Ensimmäisellä 10.minuutilla cupissa oli Ilveksellä sen sijaan n. 4-5 huippupaikkaa. Tärkeää avausmaalia ei niistä kuitenkaan saatu ja hyökkäämisestä katosi ajatus lähes koko loppujakson ajaksi. Hirveitä pallonmenetyksiä ja löysää puolustamista sen sijaan nähtiin. GFT:n supervaarallinen Maiju Hirvonen ja kumppanit jäivät vain Sandströmin ja ihmeen kautta ilman tehoja.

Toiselle puoliajalle Ilves sai jonkun verran terävöitettyä peliään. Lyhyempi vaihtorytmi ja kovempi asenne puolustamisessa nostivat vieraat pelin päälle taas.
Täysin oman “lukunsa” ansaitsevat tässä kohtaa ottelun tuomarit joilta jäi varovasti arvioiden noin 10 toinen toistaan pahempaa jälkipelaamista/taktista virhettä viheltämättä. Näitä nähtiin rehellisyyden nimissä molemmilta joukkueilta tuomarilinjan pakottaessa Futsalin pelaamisesta enemmän tunnetun Ilveksen vastaamaan kotijoukkueen otteisiin kentällä. Selkeästi tuomareilla ei ollut tiedossa ottelun “vaatimustaso”. Sama kuvio on nyt toistunut jo kolme kertaa kahden vuoden sisällä. (Liigaottelu Espoossa 15-16, Cupin loppuottelu, tämä ottelu) Näissä kaikissa peleissä tuomareilta on ollut pallo useassa kohtaa ottelua täysin hukassa ja myöskään kaikki Futsal-säännöt eivät ole olleet hallussa.
Silti tämä ottelu onneksi ratkaistiin kentän puolella pelaajien toimesta. Ilves onnistui 31.minuutilla viimein maalinteossa Jonna Kykkäsen kiskaistua vasemmalla jalalla yläkulmaan Jenni Häklin pudotuksesta keskelle. Hyvin torjunut GFT-vahti Petra Häkkinen oli tähän laukaukseen voimaton. Ilveksen hyväolo ei kestänyt kuin minuutin verran, kun GFT sai painettua pelin Ilves-päähän ja liian passiivinen vieraspuolustus jätti Heidi Pihlajan vapaaksi maalille. Kiia Laineen maalille toimittama pallo päätyi Pihlajan toimesta Ilves-verkkoihin. Peli heräsi eloon näistä maaleista ja vain pari minuuttia myöhemmin oli Ilveksellä unelmapaikka. Voittomaali nähtiin kuitenkin vasta seuraavasta paikasta pitkästä aikaa pelanneen Elina Myllymäen toimesta. Loukkaantumisista pitkään kärsinyt EK laukoi vastustamattoman kudin GFT-maaliin vastahyökkäyksen päätteeksi.
Tuttuun tyyliin tappioasemassa ollut Prinsessajoukkue lisäsi tempoa peliin ja sai hyviä paikkoja, mutta Sandström torjui useita kertoja kotijoukkueen huippupaikatkin. Sekavat loppuminuutit kruunautuivat viimeisellä 5.sekunnilla kotijoukkueen viivytellessä sivurajan antamisessa mikä kuumensi Ilves-penkin tunteet. Ylimääräisiä “aikalisiä” ei tässä lajissa pitäisi olla olemassa. Viimein suoritetussa sivurajassa nähtiin vielä selkeä Blokki kahdella kädellä mitä tuomarit eivät huomanneet (tai tulkinneet virheeksi…) Ottelun loppuhetket ja jälkipuheet lupaavat mielenkiintoisia hetkiä kauden seuraaviin keskinäisiin kohtaamisiin joita pudotuspelien vuoksi voi tulla vielä jopa neljä! GFT:lle putoaminen kotona järjestettävästä lopputurnauksesta oli melkoinen yllätys joukkueen selvittäessä sinne tiensä vuosi vuoden jälkeen.

Ilveksen liigapelit jatkuvat jo nyt perjantaina ja vieraspelissä kohdataan silloin liigakärki ACE. Ottelu pelataan TamppiAreenalla klo 19.30 alkaen.