11.2 FTK – Ilves FS 2-3 (0-2)

Ilves-naiset pelasivat jälleen kerran yhden loppuun asti jännittävän Futsal-ottelun. Mikä hienointa, joukkue pystyi myöskin pitämään johtoasemansa loppusummerin soidessa. Tämän kertainen voitto toi paikan huomiseen klo 13 pelattavaan Cup-Finaaliin jossa vastaan asettuu paikalliskilpailija ACE.

Edellisestä kohtaamisesta FTK:n kanssa oli kulunut vasta viikko joten tunnelma oli samantyylinen kuin pudotuspeleissä. Tuttu vastustaja, mutta eri kentällä. Viikossa asiat olivat toki myös hieman muuttuneet. Ilves sai tänään mukaan Jonna Kykkäsen ja kesken ottelun mukaan saapui vielä ”etelän vahvistus” Elina Myllymäki. Pelin lähtö oli samantyylinen kuin aiemmin tällä kaudella. Ilves otti pallonhallinnan FTK:n vetäytyessä alussa puoleen kenttään. Ottelun alku kulki mukavasti Tamperelaisten luodessa joka ”vaihdossa” lupaavia tilanteita. 6.minuutin pelin jälkeen Ilves sai avausmaalin Kykkäsen löydettyä Maria Mäntylän takatolpan edustalta kovalla syöttö/laukauksella. Mäntylän ohjauksesta Ilves 0-1 johtoon. Pelin ”iso kuva” ei tämän maalin jälkeen juuri muuttunut. Hyökkäyksiä rakennettiin hyvällä tahdilla, mutta toki kunnon laukauksien vähyys vaivasi jälleen. Hyvistä vetopaikoista laukaukset suuntautuivat liian usein yli maalin. Puolustuspelissä Ilves antoi hyvää painetta FTK:lle ja teki vastustajien pelinrakentelun usein hyvin hankalaksi. Johtoaan Tamperelaiset eivät kuitenkaan onnistuneet lisäämään kuin vasta puoliajan lopussa. 19.minuutin kohdilla Kykkänen tarjoili jälleen laatusyötön. Tällä kertaa ”JK11” löysi ylivoimahyökkäyksessä kaveriksi tulleen Myllymäen. EK siirsi hienosti pallon puolustajan ohi ja laukoi komean osuman. Puoliajalle mentiin Tamperelaisten 0-2 johdossa.

Toiselle puoliajalle Ilves saapui ”ajoissa”. Kopissa ei vietetty ylimääräistä aikaa vaan kentälle tultiin hyvissä ajoissa. Tämän vuoden puolella vaivannut toisten puoliaikojen ”vaisuus” näyttikin kadonneen. Oma peli oli hyvin käynnissä heti alkuun. 26. minuutin kohdilla Myllymäki ryösti pallon FTK:lta ja nousi laidasta päättäen nousunsa maalilaukaukseen takakulmaan. Tässä vaiheessa Ilves näytti menevän menojaan. FTK pääsi kuitenkin ”salakavalasti” mukaan voittokamppailuun. Tamperelaiset hukkasivat useita paikkoja lisäosumiin, kun palloa siirreltiin jo liiankin kanssa. Kemi-Torniolaiset haistoivat tässä kohtaa mahdollisuuden ja Ilves-menetys puolessa kentässä aiheutti läpiajon jonka päätteeksi FTK:n Tiia Juntikka viimeisteli kavennuksen 1-3:een tarkalla laukauksella. Maalin jälkeen pohjoisen naiset lisäsivät prässsiä ja Ilveksen jalat jähmettyivät. Peli meni hyvin repaleiseksi ja alkoi jo tiukka tuijotus kohti pelikelloa. Ilves kuitenkin kesti useammankin tilanteen loistavaa kautta pelaavan maalivahti Lilli Sandströmin johtaessa puolusta omalla esimerkillään. Silti ottelun jo näennäisesti rauhoittuessa Ilves hölmöili liian innokkaalla hyökkäämisellä FTK:lle toisen avopaikan. Jälleen kerran Juntikka kiitti ja viimeisteli maalin. Tässä kohtaa ottelua oli hieman yli kolme minuuttia jäljellä ja peli näytti luisuvan kategoriaan ”CUP-Farssit”. Tamperelaiset kuitenkin pystyivät rauhoittumaan, ja FTK haki aikalisän jälkeen YV:n kentälle. Ilveksen puolustus toimi hyvin kunnes n.22 sekuntia ennen loppua FTK-pelaaja unohdettiin takatolpalle vapaaksi. Tulinen laukaus osui suoraan maalivahti Sandströmiä päähän ja kimposi kulmapotkuksi. Sandströmin torjunta oli uskomaton, mutta siitä jouduttiin maksamaan hintaa. Lähes kolmen minuutin huollon jälkeen Lilli saatiin ns. kuntoon ja vielä loppusekunneiksi tolppien väliin. Viimeisellä 20 sekunnilla Tamperelaiset puolustivat upeasti ja enää ei syntynyt pahoja tilanteita.

Ottelun voitto vei Ilveksen toista vuotta putkeen Cupin finaaliin.