7.10.2023, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – PU-62

Kauppi Sports Center, Tampere

13.52, 1-0 Matilda Herranen

39.30, 2-0 Sanna Rautio (Jasmin Ylikraka)

Ilveksen naisten Futsal-Liigan kauden toisessa kotiottelussa vieraita saatiin Mikkelistä kun sarjanousija PU-62 saapui Kaupin parketille. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat hermostunutta peliä kunnes Ilves sai pallonhallintaa selkeämmin itselleen ja onnistui luomaan useita erittäin vaarallisia maalipaikkoja, mutta palloa ei saatu toimitettua maaliin. Kokomustissa pelannut vierasjoukkue onnistui iskemään terävillä vastahyökkäyksillään, mutta tulostaulu osoitti tasatilannetta 0-0, kunnes ajassa 13.52 kotijoukkueen Sanni Ryhänen kaadettiin parkettiin varoituksen arvoisesti. Tilannetta seurannutta vapaapotkua rangaistusalueen rajalta asettui juonimaan keltavihreiden kapteeni Matilda Herranen, joka näki tilaisuutensa koittaneen ja latasi komean osuman hirvittävällä voimalla suoraan maalin oikeaan yläkulmaan. Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni samoissa merkeissä ja enempää osumia ei nähty, joten tauolle siirryttiin Ilveksen 1-0 johtoasemassa.

Ottelun toisella puoliajalla nähtiin myös useampia vaarallisia maalipaikkoja, mutta maaliverkkoja ei heiluteltu kummankaan joukkueen toimesta. Ottelu eteni jo tutuissa merkeissä, keltavihreiden pallonhallinnassa ja vieraiden keskittyessä hakemaan pitkillä avauksillaan uhkaa kotijoukkueen maalille. Jännittävissä merkeissä edettiin aina ottelun viimeiselle minuutille, vieraiden hakiessa tasoitusta 5v4-ylivoimapelillä, mutta tuloksetta. Sen sijaan noin puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Ilveksen Jasmin Ylikraka asettui antamaan hyökkäysalueen sivurajaa. Ylikraka löysi läheltä Sanna Raution, joka pääsi kääntymään kohti keskustaa ja etenemään tyhjää tilaa hyödyntäen noin 8 metrin etäisyydelle ja katasi vasurillaan pallon vieraiden maalivahti Ciia Hokkasen jalkojen välistä maaliin. Tilanne 2-0 ja vihdoin helpottava toinen osuma kotijoukkueelle. Ottelu päättyi myös näihin lukemiin, joten kauden ensimmäinen täysi pistepotti kirjattiin lopulta tamperelaisille. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Herranen ja PU-62:n Henna Sinisalo. Seuraavana viikonloppuna Ilves matkaa Tornioon, jossa vastaan asettuu FTK-Tornio. Ottelu alkaa Putaan liikuntahallilla lauantaina 14.10. klo 13.00. Ilveksen otteita voit seurata Ruutu+:n välityksellä.