31.3.19, GFT, Espoo – Ilves FS, 4-3 (1-1), Opinmäen koulu, Espoo.

Ottelusarja 2-0 GFT:lle  GFT jatkaa Finaaleihin, Ilves pronssiotteluun.

Palloliiton otteluseuranta

Raportti:

Ilves ei olisi voinut toivoa parempaa lähtöä välieräsarjan tasoittamiseksi kuin se miten Espoossa ottelu alkoi. Vain 11 sekuntia oli pelattu, kun Emilia Jokisalo onnistui maalinteossa yhden ottelun ”tauon” jälkeen. Jokisalo pelasi Tiina Pöyryn kanssa hienon yhteispelin ja napautti pallon tarkasti verkkoihin. Nopean avausmaalin jälkeen GFT:llä meni hetki päästä peliin mukaan, mutta siitä toivuttuaan se vastasi haasteeseen vahvasti. Pelin painopiste siirtyi enemmän Ilveksen päätyyn GFT:n pelatessa hyvin nopeasti ja laukoessa välittömästi paikan saadessaan kohti Emiilia Syväsen vartioimaa Ilves-maalia. Tamperelaiset pystyivät kuitenkin ajoittain myös pidempiin hyökkäyksiin ja vierailivat myös toisessa päässä. Omassa päässä painetta helpottaakseen Tamperelaiset käyttivät myös aikalisän. Siitä huolimatta kotijoukkue onnistui tasoituksessa ajassa 14.31, kun ottelussa vaivoista kärsinyt Daniela Tjeder tarjoili kentälle palattuaan Maiju Hirvoselle tarkan syötön Ilveksen puolustuksen selustaan josta Hirvonen teki päivän ensimmäisen osumansa. Loppupuoliaika oli tasaista peliä, ja lisämaalit jäivät tällä kertaa syntymättä.

Toisella puoliajalla viikonlopun rasitus alkoi näkyä pelaamisessa. Se vaikutti myös siihen, että prässin väsyessä tai taktisesti alempaa kinniottaessa palloa saatiin tuoda ylemmäs kenttää. 30.54 ajassa kotijoukkue onnistui siirtymään ensimmäistä kertaa johtoon Hirvosen osuessa Pirta Hiukan syötöstä. Tilannetta edelsi rike Ilveksen Tiina Pöyryä kohtaan, mutta tuomari ei tätä virheeksi nähnyt ja GFT jatkoi pelaamista lopulta onnistuen maalissa. Ilves kuittasi tämän nopeasti Jonna Kykkäsen pelatessa Jenni Häklin kanssa yhden illan hienoimmista kombinaatioista. (Tilastoihin virheellisesti tallentui syöttäjäksi Tiina Pöyryn) Kykkänen viimeisteli lähietäisyydelle päästyään tarkasti ohi GFT:n Heidi Tahvanaisen ja lukemat 2-2. Vain minuutin päästä hirmuisessa vedossa ollut Hirvonen laukoi unelmavedon takakulmaan jälleen Hiukan syötöstä. Hirvosen päättäväisyys kentällä oli tänään ratkaisevassa roolissa ettei sarja siirtynyt enää Tampereelle. Ilves nousi kuitenkin vielä kerran mukaan peliin. ”Lentävällä” maalivahdilla Jokisalo lähti laukomaan vasemmalta laidalta ja yllätti täysin GFT:n Tahvanaisen. Pöyrylle tästä maalista illan kolmas syöttöpiste. Tästä lipsahduksesta huolimatta ottelu oli vasta tasan ja kaikki vielä auki. Ratkaisumaali syntyi 38.59 ajassa, kun Hiukka pääsi purjehtimaan Ilves-puolustuksen keskelle ja laukoi voitto-osuman 4-3. Maalin jälkeen Ilvekselle jäi vain minuutti aikaa ja tässä ajassa ei enää ehditty tasoitusta saamaan.

Näin mestaruuden tavoittelu päättyi valtavaan pettymykseen hienon runkosarjan voiton jälkeen. Kausi jatkuu vielä 13.4 pelattavalla pronssiottelulla Kaupissa klo 12.00.

Ennakko:

Tamperelaiset lähtevät Espooseen selkä seinää vasten hakemaan tasoitusta ottelusarjalle. Voitolla Ilves siirtäisi ratkaisun Tesoman Palloiluhalliin seuraavalle lauantaille. Ilves on hävinnyt kolmen viimeisintä pudotuspeliottelua GFT:tä vastaan sen jälkeen, kun ensimmäisellä pudotuspelikaudella Tamperelaiset voittivat finaalit suoraan kahdessa ottelussa. Opinmäessä Ilves ei ole tällä kaudella hävinnyt sen voitaessa siellä SuperCupin ja runkosarjan avausottelun.