Ilves FS näytti vahvuutensa Naisten Futsal Cupin välierässä. FTK otti yllätysjohdon 0-2, mutta Ilves dominoi toisen puoliajan ja nousi 4-2 voittoon.

Viime vuoden cupissa Ilvekselle tuli noutaja juurikin välierävaiheessa, joten joukkueella oli todistettavaa illan pelissä. Finaalipaikka oli tavoitteena ja sitä joukkue lähti aktiivisella pelillä tavoittelemaan. Pientä yliaktiivisuuttakin oli näkyvissä ja joukkueelle epätyypillisiä merkkausvirheitä ja heikkoja pallollisia ratkaisuja syntyi ottelun alkupuolella lähes joka vaihdossa.

FTK onnistui iskemään Ilveksen virheistä vaarallisesti vastaan. Yhden läpiajon Emiilia Syvänen selvitti, mutta seuraavasta kardinaalivirheestä FTK rankaisi. Iida Jaako jäi tilanteessa aivan vapaaksi ja laukoi FTK:n johtoon.

Ilves hallitsi pelitapahtumia ensimmäisellä puoliajalla ja pääsi lukuisiin vetopaikkoihin, mutta sihti oli hukassa. FTK:n Emma Heikkilä laukoi joukkueensa 0-2 puoliaikajohtoon ja Ilves tarvitsi lisää ryhtiä peliinsä.

Toinen puoliaika jatkui Ilveksen hallinnalla. FTK tiputti puolustuksensa ensimmäisen puoliajan tavoin syvälle omalle puoliskolle ja toivoi kahden maalin johdon riittävän.

Ilves oli tilanteesta luonnollisestikin eri mieltä. Mira Teittinen pelasi seinäsyötön Jonna Kykkäsen kanssa ja laukoi vapauttavan avausmaalin toisen puoliajan alussa. Tiina Pöyry jatkoi Ilveksen tehoilua. Upea kantapääohjaus suoraan Ilmasta tasoitti ottelun toisen puoliajan yhdeksännellä peliminuutilla.

Maalit vapauttivat Ilveksen peliä ja lisämaalipaikkoja syntyi liukuhihnalta. Ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa Ilves pääsi 34. peliminuutilla. Syväsen pitkä avaus tavoitti vastustajan kutosen rajalle liikkuneen Kykkäsen, jonka hallittu päällä tehty ohjaus meni tolpan kautta sisään.

Emilia Jokisalo osui heti perään Elina Korsumäen syötöstä ja Ilveksen voitto alkoi varmistua. FTK nosti tilanteessa prässinsä ylös ja otti myös lentävän maalivahdin käyttöönsä, mutta Ilves ei tälläkään kertaa ollut yllätettävissä. Syvänen joutui pariin kertaan torjuntatöihin, mutta hoiti tilanteet huikealla rutiinillaan.

Ilvekselle 4-2 välierävoitto, ja paikka huomenna klo 13:00 Pirkkahallilla pelattavaan Cup-finaaliin. Finaalissa vastaan astelee GFT/Prinsessat, joka päihitti omassa välierässään ACE:n.