Ilves FS oli lähellä palata Cup-valtikan haltiaaksi. Ilves näytti parasta osaamistaan toisen puoliajan alkupuoliskolla ja iski itsensä 1-4 johtoon. GFT onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin ja nousi lopulta jatkoajalla voittoon saakka.

Ilves aloitti finaalin terävästi. Elina Myllymäki pääsi heti ottelun alussa kokeilemaan GFT:n maalivahdin Petra Häkkisen refleksejä. Ensimmäinen täysosuma syntyi jo kolmannella peliminuutilla. Maria Mäntylä yllätti Häkkisen kulmapotkun jälkeen pienestä kulmasta ja vei Ilveksen johtoon. GFT tasoitti pikaisesti. Daniela Tjeder syötti ja Elina Vilkki pääsi viimeistelemään.

Osuma ei Ilvestä juuri hätkähdyttänyt vaan joukkue jatkoi omaa peliään ja se tuotti tulosta. Elina Korsumäki onnistui Jonna Kykkäsen antamasta kulmapotkusta ja palautti Ilveksen johtoasemaan. Lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten Ilves pääsi tauolle 1-2 johdossa.

Toisen puoliajan alku oli Ilvekseltä erinomainen. Kykkänen harhautteli itsensä ohi parista GFT:n pelaajasta ennen kuin pamautti Penaltyn takaylänurkkaan.

Edellisestä ehti kulua vain minuutin ajan kun oli huikeassa vireessä olevan Myllymäen vuoro väläyttää harhauttelutaitojaan. Pallo ensin ohi vastustajasta ja sen jälkeen ohi Häkkisestä. Ilves maalilla 1-4 johtoon.

Aina vaarallinen GFT pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan. Tjeder iski käsivirheeltä haiskahtaneen tilanteen jatkopallosta GFT:n kahden maalin päähän.

Tämän jälkeen erotuomarit vihelsivät GFT:lle rangaistuspotkun vastaavasta tilanteesta, josta Ilves ei ollut saanut rangaistuspotkua ensimmäisellä puoliajalla. Heidi Lindström laukoi varmasti 3-4 kavennuksen. Kun vielä Tjeder ohjasi kädellä yhden vedon maaliin, oli GFT noussut nopeaan tahtiin 4-4 tilanteeseen.

Ilves ryhdistäytyi tasoituksen jälkeen ja haki aktiivisesti ratkaisumaalia varsinaisen peliajan viimeisten minuuttien ajan. Ilves käytti aikalisänsä saatuaan kulmapotkun oikealta kenttäpuoliskolta ja sopi kuvion kuntoon. Erotuomarit vaativat kuitenkin ottelun jatkamista vasemman puolen kulmasta ja sekin mahdollisuus kuivui kasaan. Onnistumisia ei enää varsinaisella peliajalla nähty, joten ottelu jatkui 2 x 5 minuutin jatkoajalla.

Ilves oli hallitsevampi osapuoli myös jatkoajalla, mutta laukauksia ei saatu perille saakka. GFT onnistui sen sijaan Pirta Hiukan toimesta ja nousi 5-4 johtoon. Maalipaikkoja syntyi jatkoajan aikana Ilvekselle useita, mutta onnistumiset antoivat jälleen odottaa itseään. Ja tällä kertaa odotus oli liian pitkä. GFT:n Heidi Pihlaja osui kertaalleen tyhjiin ja lopputulokseksi kirjattiin 6-4.

Onnittelut GFT:lle hienosta noususta ja Cup-mestaruuden uusimisesta. Ilveksen ja GFT:n väliset ottelut ovat jo nousseet Suomen naisfutsalin todellisiksi klassikko-otteluiksi ja näiden joukkueiden kohdatessa kentällä aina säkenöi ja kaikki haluavat antaa pelissä kaikkensa. Nämä ovat joukkueille todellisia kauden kohokohtia.