14.10.17 Ilves FS – FC Sport j (Vaasa) 3-1 (1-1) Tesoman Palloiluhalli
Maalit koti: Karelehto 8′, Jokisalo 33′ 36′. Vierasjoukkue: Vitikka 7′

Ilves pääsi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon vasta 33 minuutin kohdalla Emilia Jokisalon onnistuessa 4 v 3 ylivoimalla pienestä kulmasta. Jokisalo teki toisen tärkeän osuman muutama minuutti myöhemmin, ja Ilves kesti lopussa Sportin yritykset ”lentävällä” maalivahdilla.

Kautensa kahdella voitolla ottanut Sport tuli paljon edelliskautta terävämmin Tesomalle. Silloin Ilves otti suorastaan helpon voiton Vaasalaisista. Tällä kertaa Ilveksen pallonhallinnasta huolimatta avausmaali merkittiin vieraille jotka pelasivat Ilves-päädyssä tilanteen fiksusti ”vihellykseen” asti. Pallo näytti käyvän yli päätyrajan, mutta sen sijaan se päätyi maalin edustalle josta Maarit Vitikka viimeisteli 0-1 Sportille. Vain minuuttia myöhemmin Ilves avasi maalitilinsä kulmapotkusta Anni Karelehdon komealla laukauksella. Mitenkään suurta määrää kotijoukkue ei hyviä maalipaikkoja tänään kyennyt luomaan vaikka jaksoikin rakennella hyökkäyksiään maltillisesti. Puoliajalle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla ja sen alkuvaiheessa Ilves koki takaiskun, kun ensimmäistä otteluaan tällä kaudella pelannut maalivahti Emiilia Syvänen joutui jättämään kentän polveen tulleen iskun vuoksi. Maaliin meni Riemua vastaan jo tällä kaudella liigassa voiton torjunut Tytti-Maaria Mikkola. Mikkola ei tänään hätkähtänyt pikakomennuksesta vaan oli erittäin isossa roolissa. Pallo pyöri pariin otteeseen todella pahasti Tamperelaistenkin maalilla, mutta jotenkin näistä selvittiin. 32′ minuutin kohdalla Sportin Annika Leminen sai suoran punaisen kortin myöhästyneestä taklauksesta pallottomaan pelaajaan joka oli juurikin Ilveksen maalivahti Mikkola. Seuranneella ylivoimalla Tamperelaiset onnistuivat ja Jokisalon onnistuessa toistamiseen jäivät pisteet Tampereelle.